A Girl’s Guide to Los Angeles

Na alle positieve reacties op mijn Girl’s guide to New York City, leek het me een leuk idee om de trend door te zetten naar de Girl’s Guide to Los Angeles!

Ik ben er nu twee keer geweest (more to come) en heb twee keer totaal andere dingen gedaan. Vandaag mijn compacte go-to lijst voor Los Angeles!

RESTAURANTS/ FOOD

Ik verdeel deze categorie in ontbijt en lunch/diner aangezien dat laatste een beetje in elkaar overloopt, jetlag is a bitch! In deze categorie blijf ik express weg van bekende ketens (oké niet helemaal) en baseer ik me op plekken waar ik zelf echt geweest ben.

Mel’s Drive-in ♥ 650 Highland Ave, Los Angeles

Highlights: Mel’s Drive-in is een must voor je eerste ochtend in de states. Er zijn verschillende locaties aan de west-kust, maar mijn favoriete restaurant ligt in Hollywood. Hierdoor kan je gemakkelijk de dag lekker als toerist beginnen en Hollywood bezoeken.
Het plaatje klopt hier gewoon helemaal, je waant je in een oude Amerikaanse diner met een jukebox op tafel. Wat ik zo leuk vind aan Mel’s Drive-in, is dat het er vol zit met locals, daardoor weet je dat je goed zit! Parkeren kan er gemakkelijk en is gratis.
Bestellen: Lumber jack. Een ontbijt met een beetje van alles (oké, veel van alles), maar belangrijkste de huisgemaakte honey smoked ham, nom!

Pann’s Diner ♥ 6710 La Tijera Blvd, Los Angeles

Highlights: We zetten de trend verder met een klassieke Amerikaanse diner, maar als buitenlander is dat gewoon het leukste! De bediening was razendsnel en het décor helemaal ‘on point’. Parkeren was volgens TripAdvisor een hel, maar doordat wij er vlakbij een appartement huurden gingen wij gewoon lekker te voet! Kennelijk zijn ‘hot chicken wings’ hier een dingetje bij het ontbijt, maar dat heb ik toch aan me laten voorbij gaan.
Bestellen: Als je zoals ik bent en je graag een beetje van alles eet, bestel je hier het beste één van de “griddle favorites combo”. Ben je meer van de eitjes? Ga dan voor de omelet fajita!

Randy’s Donuts ♥ 805 W Manchester Blvd, Inglewood

Highlight: Als je een mega donut waarin je super lekkere donuts kan kopen een highlight noemt, dan moet je hier zeker een stop maken. De donuts worden ter plekke vers gemaakt en zijn zéér budget vriendelijk! Als je op zoek bent naar een snelle hap, is dit the place to be! Er zijn geen plaatsen om te zitten, dus dit is echt een snack voor on the go.
Bestellen: Any donut!

In-N-Out ♥ Meerdere Locaties – Los Angeles

Highlights: Zelf ben ik er terecht gekomen via, hoe kan het ook anders, Instagram. Ik denk dat In-N-Out één van grootste fastfood hypes is van het moment en ze verdienen het. Er zijn slechts twee opties die je kan bestellen, maar ze zijn LEKKER! Dat merk je ook aan de rijen die zich vormen voor de kassa en de drive-trough. Lekker snel en goedkoop, maar een stuk beter dan de grote gouden M die we gewend zijn hier in Europa!

Tony P’s Dockside Grill ♥ 4445 Admiralty Way, Marina Del Rey

Highlights: Een laid back grill restaurant met zicht op de jachthaven van Marina Del Rey. Super gezellig en lekker basic eten. Verwacht je niet aan super luxe inrichting, maar aan gezellige babbelende groepjes meiden achter een glas wijn. Perfect voor een rustige lunch om even bij te komen van het drukke Los Angeles!
Bestellen: Garlic Schrimp Pasta!

The Stinking Rose ♥ 55 North LA Cienega BLVD, Beverly Hills

 Highlights: Als knoflook freak was dit voor mij een must-do op mijn lijstje. Alle gerechten die je bestelt, zitten vol knoflook. Lekker dat het was! Reserveren is hier zeker een must, dit kan gewoon online via de website! Vier je er een verjaardag? Vergeet dit zeker niet te vermelden op je reservatie, een gratis knoflook ijsje krijg je van het huis, je moet er alleen een mega knoflook stronk voor op je hoofd te zetten en een liedje te zingen, all worth it, toch?!
Bestellen: Garlic Soaking in a hottub & Garlic pasta!

GRATIS ACTIVITEITEN

Ook in Los Angeles zijn er veel activiteiten die je gratis en voor niets kan doen. Je kan er hele dagen mee vullen! Win, win!

Hiken naar het Hollywood Sign ♥

Het welbekende Hollywood Sign is vanaf veel punten te bekijken, maar je bent er toch altijd erg ver vanaf… Een super toffe activiteit, als je wat meer tijd te besteden hebt in Los Angeles, is het hiken naar het Hollywood sign. Je staat er dan achter met een prachtig panoramisch zicht over Los Angeles. Tijdens de wandeling naar boven, kom je tevens ook erg veel goede fotopunten tegen die een stuk dichter bij het Hollywood sign komen dan waar dan ook! Deze activiteit is volledig gratis en ga je, zoals wij, op een zondag? Dan waan je je volledig tussen de bootcamps en babbelende vrouwen die als work-out naar boven hiken, super leuk!
Tip: Waar je moet parkeren staat niet super goed aangegeven, vandaar deze tip. Je kan de auto op twee verschillende hoogtes kwijt. Helemaal beneden, dan moet je in twee hikes naar het Hollywood sign, eerst naar het Griffith Observatory en van daaruit naar het Hollywood Sign zelf. Het Griffith Observatory is trouwens echt een bezoekje waard als je tijd over hebt! Of je parkeert de auto ter hoogte van het Griffith Observatory en wandelt van daaruit naar het Hollywood sign. Over elke hike doe je zo’n half uurtje (voor de gemakkelijkste route) parkeer je beneden, reken dan op een uur heen en een uur om weer beneden te komen.

LACMA ♥ Los Angeles County Museum of Art

Ik denk dat het Los Angeles County Museum of Art één van de meeste geinstagramde plekken van Los Angeles is en dat merk je ook als je er bent… Het LACMA is eigenlijk een groot musea complex, maar staat het meest bekend om de grote partij lantaarnpalen die voor het hoofdgebouw staan. Dit kunstwerk kan je gewoon gratis bezoeken en lekker foto’s maken!  Iedereen staat lekker ongegeneerd foto’s te schieten, te poseren of zelfs professionele foto shoots te houden, no shame dus als je foto niet meteen lukt!
Tip: Zoek de dag dat je van plan bent het LACMA te gaan bezoeken even de tijden op wanneer de zon zal onder gaan of wanneer het gaat schemeren. Dan gaan namelijk alle lantaarnpalen aan en heb je een magisch momentje!

Venice Beach & Santa Monica ♥

Oké een tikkeltje cliché en ze staan met 99% waarschijnlijkheid al op je lijstje, maar ik wil nog eens benadrukken dat het zo leuk is om op beide plekken lekker te gaan rondwandelen! Je kijkt je ogen uit!
In Venice beach verzamelen kunstenaars, alternatievelingen, en alle mensen die er maar zin in hebben. Langs de kustlijn zijn er honderden winkeltjes en mensen die vanuit een kraampje iets verkopen. De sfeer is er gigantisch relaxed, alles kan en alles mag!
Santa Monica, ook een strand, maar in tegenstelling tot Venice een totaal ander publiek. Je vindt er “Third street Promenade” een super toffe shopping straat met alle ketens en meer…
Op de pier is er een permanente kermis die gewoon de perfecte achtergrond vormt voor foto’s.
Tip: Beide stranden zijn niet alleen super tof om even langs te wandelen en wat te drinken, maar als je een dagje naar het strand wilt zijn dit ideale adresjes!

ANDERE ACTIVITEITEN

Hollywood mansions ♥

Wanneer je Hollywood Boulevard bezoekt zal je belaagd worden met verkopers die je een bustourtje willen verkopen, vaak in vieze busjes met matige uitleg and let’s get real, eens bij de grote mansions zie je er vaak niet veel van aangezien ze goed beschermd zijn met hoge hekken en hagen… Het geld absoluut niet waard als je het mij vraagt. De kans is groot als je Los Angeles bezoekt dat je een eigen auto hebt met navigatie. Koop daarom bij één van de automaten op Hollywood Boulevard een kaartje met de route naar alle huizen van de supersterren. Pak een pen, je navigatie en de kaart en ga lekker zelf aan de slag!
Tip: Check eerst de winkeltjes eens voor de kaart, zij hebben vaak modernere versies met leuke weetjes over de sterren en hun huizen. Alle kaarten kosten rond de $5-

Six Flags Magic Mountain ♥ 26101 Magic Mountain Pkwy, Valencia

Op voorwaarde dat je meer tijd hebt en dat je gek bent op rollercoasters, is dit the place to be! Mijn vriend wilde hier zo graag naartoe dat we er een dagje aan gewijd hebben tijdens onze roadtrip (lees hier mijn dagboeken). Six Flags Magic Mountain staat erom bekend de meeste en de beste rollercoasters te hebben en dat gezegde is waar, ze noemen zich dan ook niet voor niets “rollercoaster capital of the world”! Water is een must en rugzakken laat je hier best achterwege aangezien je bij elke attractie moet betalen voor een locker!  Er is één nadeel, eens je weer thuis bent is geen enkel pretpark nog zo leuk.
Tip: Zorg dat je je tickets en parking online al koopt en ga vroeg. Ontbijten kan je doen op 5 minuten van het park in één van de schattigste dorpen die ik ooit gezien heb! Egg plantation is the place to be, 101 omeletten op 101 verschillende manieren, zo kom je nog eens ergens…

Museum of Tolerance ♥

Hier zijn we op ons laatste reisje eigenlijk semi verplicht terecht gekomen. Ik moest voor school een tentoonstelling bezoeken en mijn moeder wilde wel naar een museum, twee vliegen in één klap. Het Museum of Tolerance heb je maximaal op twee uurtjes gedaan, dus het is een leuke opvuller. Er staan regelmatig verschillende tentoonstellingen over het thema ‘Tolerantie’, obviously… De tickets zijn zeker niet overdreven duur en parkeren kan gratis aan de overkant!
Tip: Het Museum of Tolerance bevindt zich in het Simon Wiesenthaler plaza, wat betekent dat er op zaterdag Sabath gevierd wordt en het museum gesloten is. Je bent bij het betreden ook verplicht je paspoort te laten zien.

SHOPPEN

 Target – Supermarkt ♥

Los Angeles is een gigantische stad die weer helemaal anders is ingedeeld dan bijvoorbeeld New York. Daardoor heb je een auto nodig en daardoor kan je weer lekker doen zoals de locals! Ga sowieso eens naar Target of Wallmart voor al je inkoopjes en loop er lekker rond. Ik vind dit al een activiteit op zich, haha!

 Third street Promenade ♥ Santa Monica

Third street Promenade is een outdoor shopping area gelegen tegen het strand van Santa Monica. Waarschijnlijk wandel je er al doorheen op weg naar de Pier. Alle grote ketens, mega gezellige sfeer en terrasjes waar je wat kan drinken zijn aanwezig. Voor mij is dit waar ik aan denk bij de termen “shoppen + Los Angeles”.

Rodeo Drive ♥

Rodeo Drive is het hele luxe shopping gebied van Los Angeles. Je kan er je credit card lekker laten afzien of gewoon een wandelingetje maken en window shoppen. Als je een man bijhebt zal deze hoogstwaarschijnlijk de andere kant opkijken, niet vanwege de knappe vrouwen, maar omdat er 99% van de tijd de meest waanzinnige auto’s geparkeerd staan!

LAATSTE TIPS

♥ Ben je van plan een wagen te huren? Besteed dan niet al je zuurverdiende geld aan het huren van een navigatie. Check op voorhand eens de prijzen voor een kaart voor je navigatie van thuis. Drie jaar geleden heb ik voor onze TomTom een kaart voor heel Amerika gekocht voor €40. Deze staat, wanneer ik thuis de GPS gebruik op de computer, en voor de vakantie maak ik de wissel.

♥ Coupons, Coupons, Coupons! Amerika is het land van de stapelkortingen en coupons, maak daar dan ook goed gebruik van. Google op voorhand eens even naar plekken en winkels die je wilt bezoeken naar coupons. Check na het betalen ook zeker de onderkant van je kassabon, vaak kan je een korte enquête invullen en de volgende keer een lekkere korting of een gratis iets meepikken.

♥ Als je in Los Angeles een auto gaat huren, daar ben ik weer met die auto, huur (en betaal) dan zeker niet meteen voor de grootste auto die je wilt. Naar mijn ervaringen in de states, komen vluchten uit Europa vaak net aan na een heleboel vluchten uit Azië (lees: giga veel toeristen voor je in de rij). Deze mensen huren via hun reisgezelschap ook vaak een auto waardoor wanneer jij eenmaal aankomt bij de rental van je wagen, de kleinste al weg zijn, whoop! Vaak kan je door de parkeerhulpen een tip toe te stoppen ook een mooier model scoren, durven is krijgen in Amerika!

♥ Zie je op voorhand online al een item of sale die je gewoon niet kan laten voorbij gaan? Laat het pakje naar je hotel in de States verzenden om hoge verzendkosten te vermijden. Google ook hier eens naar coupons voor gratis verzending binnen de USA!

Dit waren ze dan ongeveer! Man, ik wil weer terug, haha! Wat is Los Angeles toch leuk! Ik hoop dat jullie van dit artikeltje genoten hebben en dat ik jullie ook wat reiskriebels gegeven heb!

Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *