Kids-proof stops naar Zuid-Frankrijk

In de zomer van 2023 maakten wij een autovakantie richting Argéles-Sur-Mer om daar twee weken op twee verschillende campings vakantie te vieren. Om de autorit met een kleuter van 3 zo leuk mogelijk te maken, stippelde ik een route uit langs de leukste kids-proof stops. Ik krijg regelmatig de vraag of ik mijn lijstje eens wil delen, dat doe ik uiteraard met plezier!
Let op: deze route loopt specifiek richting Agéles-Sur-Mer, rijden jullie bijvoorbeeld richting de Provence, dan zal je slechts een deel van dit lijstje kunnen gebruiken. Veel plezier!

Wij besloten zelf onze autorit in twee te verdelen met een overnachting in het midden. Niet alleen voor onze kleuter, maar ook om de vakantie echt al ontspannen te kunnen inzetten. Dit bleek zo’n fijne keuze te zijn! Op de dag van vertrek vertrokken we rond 12h30 in de middag. Op die manier konden we ‘s morgens nog fijn alles afwerken, inpakken en het huis netjes achterlaten zonder midden in de spits te moeten vertrekken. Een bijkomend pluspunt was dat ons zoontje gelijk een lekker middagdutje deed tot de eerste stop, win-win!

Aire de Nantimont aan de A4 In België
Speeltuin aanwezig aan beide kanten van de autostrade. Aire de Nantimont aan de A4 In België, van Luxemburg naar Luik, net na afrit 29, Virton. Hier is geen toilet aanwezig, maar wel een zeer ruime groene parkeerplaats met heel ruime en leuke speeltuin met glijbanen en veel picknick plekken. Proper onderhouden. Vanuit het speeltuig kan je naar de autostrade en voorbijrijdende vrachtwagens kijken.

Aire de Service Toul-Chaudeney
A31 richting noord en zuid, ter hoogte van Chaudeney-sur-Moselle.
Compleet, nieuw, verzorgd en ziet er mooi uit. Er is veel ruimte om te parkeren, veel groen en bankjes om te picknicken. Voor de kinderen is een speeltuin aanwezig. De toiletten zijn schoon, er is een restaurant met winkels, een laadpunt voor elektrische auto’s en Wifi.

Aire de Service Lorraine Sandaucourt La Trelle
Op dit parkeerterrein staan levensgrote poppen van soldaten en kanonnen, echt nostalgie voor mij gezien wij hier op onze gezinsvakanties ook altijd een stop maakten. Heel ruime parkeerplaats met veel picknick banken in de schaduw tussen de bomen en op het gras. Alles ruim uit elkaar, wat erg fijn is. Finn vond dit helemaal geweldig. Een kleine speeltuin is aanwezig. Er is een restaurant met speeltuin en winkel aanwezig. De toiletten waren enorm ruim en proper. Zo was er ook gratis Wifi en waren er enkele laadplekken voor elektrische wagen.

Overnachting in Domaine Pont Juillet
Zelf kozen wij voor twee nachten in een heerlijke B&B uitgebaat door Belgen, Domaine Pont Juillet in de Bourgogne. Gelegen in een kasteeltje met zwembad en heerlijk uitgebreid ontbijt. Gezien we zelf pas in de middag vertrokken kwamen we hier, na enkele stops, tegen 20h aan. We kozen zelf voor twee nachten tussenstop, om de volgende dag echt al te kunnen genieten van de vakantie. Dit bleek de beste beslissing te zijn! We kwamen helemaal tot rust, genoten van het zwembad en konden dan de volgende dag volledig opgeladen de tweede helft van de autorit ondernemen.

Aire de Repos de Jugy 
Dit is echt de plek waar je moet stoppen voor kinderen en voor mij ook weer enorme nostalgie! Kids kunnen zich hier volledig uitleven in speeltuin in het thema van paddenstoelen. Dit is een grote speeltuin vol met paddenstoelen en glijbanen waar de kinderen op kunnen klimmen en spelen. Er is geen restaurant aanwezig, maar wel een snackbar waar je in het hoogseizoen wat kan afhalen. Het kan hier enorm druk worden!

Aire de Repos d’Auberives, A7 richting zuiden, bij Cheyssieu
Parkeerplaats met veel picknickruimte en gras. Leuke speeltuin aanwezig voor kinderen.

Aire de Service St Rambert d’Albon Oeust
Een zeer grote en complete stopplaats met heel veel voorzieningen. Meerdere restaurants, veel parkeerplekken en bankjes, een speeltuin met uitdagend klimtoestel en glijbaan. Voor de wat oudere kinderen een basketbalpaal en hardcourt tennisbaan.
Er is zelfs een restaurant met vijver waar je waterfietsen kunt huren. 

Aire de Repos de la Coucourde
Zeer grote, ruime en groene aire, mooi uitzicht, veel ruimte en een leuk speeltoestel voor de kinderen. Prachtig aangelegd picknickgedeelte. Het picknickgedeelte is zeer schaduwrijk en verder van de autostrade aangelegd waardoor je bijna geen last hebt van geluid, je kijkt uit op bomen en velden wat erg prettig is. De speeltuin ligt eerder dicht bij de toiletten, maar wat verder weg van de picknicktafels. Erg mooie speeltuin!

Aire de Service Montélimar, A7 beide richtingen
Dit is een van de grootste aires van Frankrijk met zowel een binnen- als buitenspeeltuin voor kinderen, een ruim picknickterrein met veel ruimte en groen. Via een loopbrug kun je de snelweg oversteken.
Het kan erg druk worden in het hoogseizoen.

Aire de Service d’Ambrussum-Nord – A9
Mooie ruime aire met speelvoorzieningen voor verschillende leeftijden. Voor de kleintjes een speeltoestel (omheind) in kasteel thema met glijbaan en brugjes om over te klimmen. Er is veel groen en schaduw om te picknicken. Een restaurant met ruime winkel, veel en schone toiletten en Wifi. 

Camping Le Dauphin – Argéles-Sur-Mer
Zo kwamen wij, met veel leuke tussenstops, aan op onze eindbestemming! Camping Le Dauphin in Argéles-Sur-Mer. Een prachtige en groene camping waar we een week verbleven in een huisje.
Lees je graag een uitgebreide review met foto’s van deze camping? Bekijk dan even de blogpost van Elke op haar website Sunkissed

Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière Languedoc-Roussillon
Voor de tweede week vakantie kozen wij voor een camping op minder dan een uurtje rijden, namelijk camping Sandaya Domaine de la Dragonnière in Languedoc-Roussillon. Wederom een mooie camping met veel entertainment voor kinderen.
Lees je graag een uitgebreide review met foto’s van deze camping? Bekijk dan even de blogpost van Elke op haar website Sunkissed!

TERUGWEG – Aire du Viaduc de Millau, A75
Op de terugweg namen wij een andere route dan voor het heengaan, ook weer met het idee van een overnachting te maken als tussenstop. We stopten bij één van de mooiste bruggen van Frankrijk. Zeker een stop waard!
Een leuke speeltuin voor kinderen en veel ruimte en een prachtig uitzicht. In het bezoekerscentrum vind je informatie over de geschiedenis van de brug bij Millau, het immense bouwwerk dat je hier kunt zien.

Er zijn propere toiletten aanwezig, maar geen restaurant. In de souvenirwinkel kan je veel “brug gerelateerde items” kopen en enkele delicatessen uit de streek. Geen echte picknick dus.

TERUGWEG
Indien je een meer “toeristische” weg terug neemt, zal je uiteraard ook meer kidsproof stops tegenkomen!

Veel plezier tijdens de autorit!

Veel liefs,
Pauline