Samenwerken

Lijkt het je leuk om als merk met mij samen te werken? Of ben je als kijker/lezer benieuwd hoe ik met samenwerkingen omga? Dan ben je hier op de juiste plek! Er bestaat namelijk, zowel in BelgiĆ« als in Nederland een Content Creator Protocol.

Regels of wetten?
Hoewel er in Nederland niet met wetten, maar enkel met regels gewerkt wordt, is dat in Belgiƫ anders. Degene die de advertentie plaatst, dus de online influencer zelf, is aansprakelijk voor inbreuken op het Wetboek van economisch recht. Bij overtredingen kunnen dus flinke geldboetes worden uitgedeeld.

” In het geval van een samenwerking zal er altijd een duidelijke mededeling zijn van een gesponsorde post. Ook hier blijft mijn mening altijd mijn eigen en oprecht. “

#Reclame – #Advertentie
Een betaalde samenwerking is op mijn kanalen ALTIJD gemakkelijk en snel te herkennen. Dit betekent echter niet dat ik mijn eerlijke en oprechte mening niet geef… Ik ga enkel in zee met merken en producten waar ik zelf 100% achter sta.

In video’s op YouTube zal er, in het geval van een betaalde samenwerking, automatisch een vermelding op je beeldscherm tevoorschijn komen. Ook in de beschrijving onder de video kan je duidelijk zien of de content al dan niet in samenwerking is met een merk.

Op Instagram of andere kanalen waar je me misschien volgt zal er, in het geval van een samenwerking, altijd een hashtag “#” te zien zijn in de tekst met de duidelijke mededeling van een gesponsorde post. Ook bovenaan de Instagram post zal er de melding “Betaald partnerschap” staan. Deze meldingen zullen er staan in geval van een gesponsorde post, maar ook als de post een gekregen product bevat. Ook hier blijft mijn mening altijd mijn eigen en oprecht.

Voorbeeld “Betaald Partnerschap” op Instagram

Uiteraard zijn lang niet alle video’s of posts betaalde samenwerkingen! Ook producten die ik zelf gekocht heb en waar ik erg enthousiast over ben, zullen langskomen. Ik ben dol op het delen van mijn ervaringen en bevindingen en dat zal ik dan ook enthousiast blijven doen! In het geval van een “niet-gesponsorde” post, zal je ook geen vermeldingen te zien krijgen.

“In het geval van een “niet-gesponsorde” post, zal je ook geen vermelding te zien krijgen. Dan heb ik het product of dienst zelf gekocht en er voor betaald. “

Dus…
Wanneer er geen disclaimer bij mijn social media post dan heb ik het product of dienst zelf gekocht en er voor betaald. Ik ben er dan heel erg enthousiast over en wil ik dat graag met jou delen!

Ga je als merk graag een samenwerking met me aan? Leuk! Aarzel dan zeker niet om me een mailtje te sturen via de contact pagina en dan kom ik snel bij je terug!

Ik werkte al samen met merken als: