FAQ

!Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over mijn e-books Autumn Flavors en December Baking. Van handige baktips tot inspiratie voor seizoensfavorieten: ik heb alles overzichtelijk op een rij gezet. Je vindt hier ook directe linkjes naar de producten en ingrediënten die regelmatig in de recepten terugkomen, zodat je meteen zelf aan de slag kunt in de keuken!

KitchenAid Keukenrobot

Ik heb zelf een keukenrobot van het merk KitchenAid in de kleur Almond Cream.
Nordic Ware Tulbandvorm

Een Amerikaans merk met prachtige designs. De vorm is een investering, maar absoluut zijn geld waard!
Nordic Ware Muffinvorm

Met deze bakvorm bak je 12 perfecte cakejes. Gelijkmatige garing, geen rauwe delen, mooie vormgeving en eenvoudig schoon te maken.
Voorraadbussen OXO

Deze grote voorraadbus van OXO Good Grips sluit luchtdicht af en is ideaal voor het bewaren van droge voedingswaren.
Pyrex Taartvorm

Ik kocht mijn Pyrex taartvorm op vakantie in Amerika en gebruik hem voor mijn appeltaart. Dit geeft een prachtig home-made en huiselijk effect.
Afkoelrekjes

Niet alleen zorgt het voor een betere textuur en smaak van je gebak, het is ook nog eens makkelijk op te bergen dankzij het ontwerp.
Pompoen Koekjesvorm

Met dit vormpje maak ik mijn super leuke Halloween pompoen koekjes. Door de extra vormen voor het gezichtje krijg je een leuk effect.
Herfst koekjesvormen “Samen met de Kindjes”

4 verschillende herfst vormen van +/- 8 cm groot (paddenstoel, blaadje, eekhoorn, egel)
Chocolade vorm doodskop

Deze doodskop-chocoladevorm is gemaakt van hoogwaardige, voedselveilige siliconen, FDA-gecertificeerd en heeft de pinch-test doorstaan.
Cake vershouddoos

Inclusief vochtrooster.
Springvorm


Een degelijke springvorm is veelzijdig en voor veel baksels te gebruiken!
Gietijzeren pannen

Sinds enkele jaren zijn wij volledig overgestapt op gietijzeren pannen. Het is even oefenen, maar eens je vertrokken bent, wil niet meer anders! Kwaliteit die generaties meegaat en geen giftige stoffen bij het koken.

Veel gestelde vragen

Ik heb je e-book gekocht en een paar keer geklikt op de link in de mail. Nu is mijn download limiet bereikt, wat nu?
Er zit inderdaad een downloadlimiet op de link die je krijgt in de mail. Dit om het doorsturen van het boek enigszins te beperken. Het is belangrijk dat je, wanneer je de link opent, het bestand ook echt download en/of opslaat op je computer, tablet of telefoon. 
Lukt het niet meer? Stuur me gerust een mailtje, dan help ik je verder.

Hoe voorkom je dat je cake blijft plakken aan de vorm?
Ik boter eerst altijd de vorm goed in en vervolgens doe ik er een laagje bloem in.

Wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda? 
Ze zorgen er beide voor dat je baksel rijst, maar er een groot verschil. Waar baksoda simpelweg uit zuiveringszout, ook wel natriumbicarbonaat, bestaat, is bakpoeder natriumbicarbonaat met een zuur en een stabilisator als toevoeging.
Baksoda heeft een sterkere werking dan bakpoeder. Als baksoda gemengd wordt met zuren, zal het zijn werk gaan doen. Doordat in bakpoeder de zuren al verwerkt zijn, heeft bakpoeder alleen vocht en warmte nodig om je baksel te laten rijzen.

Bakpoeder is de meest bekende en meest gebruikte van de twee. 

Het kan ook zijn dat je bakpoeder en baksoda nodig hebt voor een recept. Waarom zou je beide combineren? Het zuur in het bakpoeder zorgt ervoor dat de baksoda goed zijn werk kan doen. 

Kun je baksoda vervangen door bakpoeder?

Dit kan in principe wel, alleen wordt het eindresultaat vaak net iets anders en je moet de verhoudingen aanpassen. Voor 1 theelepel baksoda, moet je 3 theelepels bakpoeder gebruiken. Als er in het recept om azijn of een zuur wordt gevraagd, kun je dit weglaten gezien zuren al verwerkt zijn in bakpoeder.

Andersom kan het ook, als je juist bakpoeder wilt vervangen door baksoda. Vervang 3 theelepels bakpoeder dan door 1 theelepel baksoda. Vergeet in dit geval niet een zuur toe te voegen om de baksoda te laten werken.