FAQ

Ik heb je e-book gekocht en een paar keer geklikt op de link in de mail. Nu is mijn download limiet bereikt, wat nu?
Er zit inderdaad een downloadlimiet op de link die je krijgt in de mail. Dit om het doorsturen van het boek enigszins te beperken. Het is belangrijk dat je, wanneer je de link opent, het bestand ook echt download en/of opslaat op je computer, tablet of telefoon.
Lukt het niet meer? Stuur me gerust een mailtje, dan help ik je verder.

Welke tulbandvorm gebruik je in December Baking?
Dit is een tulbandvorm van het merk Nordic Ware. Een Amerikaans merk met prachtige designs. De vorm is een investering, maar absoluut zijn geld waard! Dit is een stuk dat je door kan geven aan de kleinkinderen, mits goed onderhouden.

Hoe voorkom je dat je cake blijft plakken aan de vorm?
Ik boter eerst altijd de vorm goed in en vervolgens doe ik er een laagje bloem in.

Welke keukenrobot heb je?
Ik heb zelf een keukenrobot van het merk Kitchen Aid in de kleur Almond Cream.

Kan je de recepten uit December Baking ook maken zonder keukenrobot?
Jazeker! Een keukenrobot laat alles net wat sneller en gemakkelijker gaan, maar aan een handmixer heb je zeker voldoende om de recepten te maken.

Wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda?
Ze zorgen er beide voor dat je bakselĀ rijst, maar erĀ een groot verschil. Waar baksoda simpelweg uit zuiveringszout, ook wel natriumbicarbonaat, bestaat, is bakpoeder natriumbicarbonaat met een zuur en een stabilisator als toevoeging.
Baksoda heeft een sterkere werking dan bakpoeder. Als baksoda gemengd wordt met zuren, zal het zijn werk gaan doen. Doordat in bakpoeder de zuren al verwerkt zijn, heeft bakpoeder alleen vocht en warmte nodig om je baksel te laten rijzen.

Bakpoeder is de meest bekende en meest gebruikte van de twee.

Het kan ook zijn dat je bakpoeder en baksoda nodig hebt voor een recept. Waarom zou je beide combineren? Het zuur in het bakpoeder zorgt ervoor dat de baksoda goed zijn werk kan doen.

Kun je baksoda vervangen door bakpoeder?

Dit kan in principe wel, alleen wordt het eindresultaat vaak net iets anders en je moet de verhoudingen aanpassen. Voor 1 theelepel baksoda, moet je 3 theelepels bakpoeder gebruiken. Als er in het recept om azijn of een zuur wordt gevraagd, kun je dit weglaten gezien zuren al verwerkt zijn in bakpoeder.

Andersom kan het ook, als je juist bakpoeder wilt vervangen door baksoda. Vervang 3 theelepels bakpoeder dan door 1 theelepel baksoda. Vergeet in dit geval niet een zuur toe te voegen om de baksoda te laten werken.