Verhuisserie – de logeerkamer

Eind september krijgen mijn vriend en ik de sleutel tot onze nieuwe woning wat wil zeggen dat we ons momenteel volledig richten op het kiezen van kleuren, meubels en vooral veel inspiratie opdoen! Omdat ik graag elke bewoonbare ruimte toch al een eigen touch wil geven, vandaag mijn inspiratie voor de logeerkamer!

Het is misschien een rare plek om te beginnen, maar gezien ik er voor onze eigen slaapkamer nog helemaal niet uit ben en we voor de woonkamer nog wachten op een aantal dingen, leek dit mij wel een leuk begin voor de verhuisserie. Gezien we onze eigen slaapkamer eerst volledig willen gaan schilderen, nieuwe vloer erin en meubeltjes kiezen, gaan we in de eerste instantie in, wat daarna, de logeerkamer moet worden slapen. Deze serie gaat, als dit ook jullie bevalt, bestaan uit video’s (deuh!) en een aantal inspiratie artikels.

De logeerkamer moet van mij zeker niet ingericht worden met mega luxe meubels, maar moet toch een plek worden waar gasten zich thuis voelen en rust kunnen vinden. Zachte kleuren, warmte en comfort waren dan ook dingen waar ik vrij snel naar opzoek ben gegaan.

Ik wist al vrij snel wat voor bed ik in de logeerkamer wilde gaan zetten. Op de website van Ikea had ik er ééntje gelokaliseerd die ik mooi vond en die echt mega goed meeviel wat betreft de prijs. Een super romantisch, wit stalen bed wat de ruimte, die ook niet mega groot is, toch een cosy feeling zal geven. Met veel kussens en fluffy dekens voel je je meteen thuis! Omdat ik toch Nederlands bloed door mijn aderen heb stromen, ben ik eerst op verschillende tweedehands websites gaan snuffelen om uiteindelijk het bed voor de helft van de prijs te vinden, in nieuwstaat! Score!

Natuurlijk heb je zonder matras nog geen lekker bed, dus dat was de volgende stap! Een aantal maanden geleden werd ik gecontacteerd door een bedrijf dat matrassen maakt namelijk “Emma Matras“. Ook hier weer hetzelfde, comfort in de logeerkamer vind ik mega belangrijk, het zou zonde zijn dat je gasten met rugpijn bij je weggaan, maar de prijs hou ik ook steeds in mijn achterhoofd. Dat geldt trouwens niet alleen voor deze ruimte, maar voor het gehele huis!

Het Emma Matras is een matras wat gemaakt is van 3 verschillende lagen schuim die elk een eigen functie hebben. Samen zitten deze in een nette hoes. De onderste laag is een laag koudschuim wat de ondersteunende functie geeft aan het matras. In het midden zit er een laag traagschuim verwerkt wat ervoor zorgt dat je lichaamsgewicht mooi verdeeld wordt en je comfortabel ligt. Als laatste is er een toplaag van Airgogel wat pijnlijke drukpunten weghaalt.

Het matras komt aan in een grote doos en is hierin vacuüm getrokken waardoor je het gemakkelijk kan vervoeren. De doos is voorzien van een uitgebreide instructiegids en een speciaal mesje waarmee je de vacuüm verpakking kan opensnijden zonder dat je het matras kan beschadigen.

Om het matras slaap-klaar te maken is echt kinderspel. Je rolt de buitenste plastic laag ervan af en dan kan je het vacuüm gedeelte los snijden, echt een super leuk gezicht!

We waren het natuurlijk aan onze toekomstige logees verplicht om het matras te test-slapen, dat is het minste wat we konden doen, hihi! Ik kan met de volle 100% zeggen dat het Emma Matras echt een mega aanrader is. Het ligt lekker zacht, maar ook weer niet te zacht, you know what I mean! Het is echt een matras waarin je je lekker kan nestelen zonder dat het te hard doorzakt en dat is vooral belangrijk voor je rug natuurlijk.

Het matras is voorzien van een hoes die je er volledig kan afristen en wassen in de machine. Ook wel een pluspuntje als je het mij vraagt! Hier gaan mijn logeetjes heerlijk op dutten, daar ben ik van overtuigd!

Iets wat ik sowieso wil doen is het samenstellen van een “gastenmandje” met een aantal fijne essentials zoals zeep, water, een snack & het WiFi wachtwoord bijvoorbeeld! Zo voelen je gasten zich meteen thuis. Het leuke is dat je dit echt per persoon kan aanpassen en personaliseren!

Jullie lezen het al, ik wil een echt hotelfeeling @ home geven aan deze ruimte. Iets wat neutraal is, maar toch mijn stijl en gevoel kan weergeven. Ik denk dat details zoals een open rekje als kast voor wat kleding items dat echt kan. Gasten kunnen hun kleding kwijt zonder het gevoel te hebben ze te moeten ophangen in een ander zijn kast.

Hebben jullie een aparte ruimte voor logees? Zo ja, tips?!

Groetjes, Pauline

* Dit artikel bevat gekregen producten, dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *