Verhuisserie – LG Knock! Knock! Instaview Door-in-Door

Hetgene waar ik mega hard naar uit keek bij het kopen van een huis, naast het huis zelf natuurlijk, was alles wat erin moet. Zelfs van een stofzuiger word ik tegenwoordig enthousiast! Is dit volwassen worden?! Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over de koelkast die wij kozen, de “LG Knock! Knock! Instaview Door-in-Door

Ik ben iemand die vindt dat de woonkamer en keuken het centrum van het huis moet vormen, plekken waar het gezellig is om te zijn, maar daarnaast ook praktisch ingericht. De keuken is dan ook een plek waar ik zelf veel tijd wil gaan doorbrengen en daar hoort dan ook goede keukenapparatuur bij.

LG Knock! Knock! Instaview Door-in-Door

Toen LG me een mailtje stuurde met de aankondiging van hun nieuwste Amerikaanse Koelkast, moet ik toegeven dat mijn hartje wat sneller ging slaan. Een leuk verhaal hierachter is dat dit echter het begin was van alles…

Mijn vriend en ik waren op vakantie in Italië toen we snel nog even naar huizen zaten te kijken. Het huis waar we al eerder een bod op hadden gedaan, was weer gezakt in prijs! We besloten, na er een nachtje over te slapen, de volgende dag een bod uit te brengen. Naast het feit dat het daar zo’n 36°C was, hielpen de stiekeme zenuwen voor een antwoord ook niet echt mee aan onze lichaamstemperatuur.

We lagen lekker te chillen en terwijl waren we wat mailtjes aan het lezen. Jep, zo gaat dat als vlogger, het staat nooit stil. Toen het mailtje van LG binnenkwam. Ik mocht de nieuwe “LG Knock! Knock! Instaview Door-in-Door” koelkast uitproberen, whaaaat?! Dit moest wel een teken zijn! Ik zie ons daar nog zo staan, ik met mijn telefoon in de hand, op-en-neer springend en roepend (ook niet te luid, het blijft een camping, haha) dat dit een teken moest zijn voor ons droomhuis. En ja hoor, ik refresh mijn mailbox en daar was het dan, positief antwoord van de makelaar!!

Vandaag vertel ik jullie dan graag wat meer over mijn droomkoelkast! De LG Instaview Door-in-Door Amerikaanse koelkast en ik verklap het al, het is een plaatje.

Aan de basis is het een Amerikaanse koelkast die we ondertussen allemaal wel kennen. Prachtig design, icemaker met verschillende standen, enorm veel ruimte voor al je eetwaren en een apart gedeelte voor je vriezer en koelkast in één. Met zo’n koelkast heb je in feite alles. Natuurlijk zou LG, LG niet zijn, moesten ze deze Amerikaanse koelkast niet hebben uitgerust met een heleboel fijne extra’s die het dagelijks leven en je energieverbruik ten goede komen. Dat laatste is tegenwoordig zeker niet het minst onbelangrijk geworden en hiervoor hebben ze heel leuke oplossingen gevonden!

Knock-Knock!

Laat ik beginnen met wat meteen het meeste opvalt aan de koelkast en dat is natuurlijk het zwarte raampje, zo zal ik het maar even noemen, in het koelkast gedeelte. We kennen dit probleem allemaal wel: je trekt 100x de koelkast open om te zien wat er nog in zit, of je dat specifieke item nog wel hebt of je kan het gewoon helemaal niet vinden en staat 10 minuten met de koelkast deur open te zoeken. Niet zo goed voor je energieverbruik natuurlijk! Wel, daar heeft LG een slimme oplossing voor bedacht, namelijk het “Knock Knock” gedeelte van de koelkast. Wanneer je 2x klopt op het raampje, gaat er een lampje branden waardoor je perfect kan zien wat er nu juist in je koelkast ligt en wat niet. Zo doe je nooit meer onnodig die deur open en gaat er nooit meer onnodig koude lucht uit je koelkast. SMART!

Door-in-Door

Naast het feit dat je door twee maal kloppen kan zien wat er in de koelkast voorzien is, is er ook nog het “Door-in-Door” gedeelte. Hiermee doelt LG op de vakjes die in de deur gebouwd zijn, waar je items neerzet die je vaak pakt. Denk hierbij aan: melk, sauzen, drankjes, beleg, etc… Met het “Door-in-Door” systeem bestaat de koelkast deur uit 2 deuren. De grote deur die de volledige koelkast zal openen en het kleinere deurtje voor de items die je vaak pakt. Hierdoor moet je voor veel items niet de volledige koelkast openen, waardoor je op lange termijn veel energie kan besparen.

De koelkast zelf is dan weer ingedeeld in een aantal verschillende delen, iets waar mijn organisatie hartje een stuk sneller van gaat slaan! Zo is er een gedeelte voorzien voor wijnen, groenten, fruit, kazen en noem zo maar op. Wat het grote verschil maakt met andere koelkasten, is dat met elke laag van de koelkast die voor iets anders is, ook rekening is gehouden met luchtvochtigheid en temperatuur. Zo hebben je groenten en fruit meer vochtigheid nodig om vers te blijven dan je kazen en zo zal de temperatuur voor wijn helemaal anders liggen dan voor beleg. Werkelijk overal is rekening mee gehouden: my mind is blown!

De vriezer & Icemaker

De “LG Knock! Knock! Instaview Door-in-Door” (wat een naam hé) is natuurlijk niet alleen een koelkast, maar bestaat ook uit een vriezer. De volledige linkerkant van het hele gebeuren is vriezer. Dit is ook het gedeelte waar je icemaker in zit verwerkt. Iets waar ik stiekem mega blij mee ben om te hebben! Nooit meer ijs in een handdoek kapotslaan omdat je toch graag crushed ice in je drankje wilt, luxe probleem I know…  But those times are over!

Wij zijn zelf gegaan voor een koelkast met Icemaker die je moet aansluiten op de waterleiding. Heb je die niet zomaar liggen, kan je ook gaan voor de flexibelere optie waarbij je geen waterleiding nodig hebt, maar werkt met een waterbak.

De vriezer zelf is ingedeeld met verschillende legplankjes en 2 lades speciaal bedoeld voor vlees en vis.

Zoals jullie wel kunnen lezen kan ik niet wachten om de koelkast volledig in gebruik te gaan nemen! Zowie, mijn vriend, en ik zijn ook van plan in het nieuwe huis lekker en gezond vooruit te gaan koken en weer helemaal “on track” te raken wat betreft voeding. Ik kan niet wachten!

Hoe ziet jullie droomkeuken eruit?

Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *