Travel Guide: citytrip Milaan

Een citytrip richting Milaan op de planning staan? I got you covered! Vandaag deel ik mijn top tips voor een citytrip Milaan. Wat moet je gezien hebben, waar kan je lekker eten zonder uren te zoeken, waar te shoppen en natuurlijk waar eet je de beste ijsjes!

HOE LANG?

De eerste vraag die bij mij opkwam bij het plannen van onze citytrip naar Milaan was: hoe lang? Hoeveel dagen zijn fijn om alles gezien te hebben zonder stress. Ik zou zeggen dat 2 volledige dagen helemaal perfect zijn voor een stad zoals Milaan. Probeer een vlucht te vinden waarmee je ‘s avonds aankomt waardoor je gelijk je bed in kan rollen en je de volgende dag fris kan beginnen. 2 nachten is ideaal: ‘s avonds aankomen, slapen, volledige dag, slapen en de avond van de laatste dag weer weg.

Hierbij een schema dat je perfect kan gebruiken voor 2 dagen Milaan inclusief food tips, je bent tenslotte in Italië.

DAG 1 – CULTUUR & FOOD

Voormiddag ♥ Piazza Duomo

Trek de eerste dag naar de Piazza Duomo, hiermee wordt eigenlijk het plein voor de grote kathedraal bedoeld. Wat handig uitkomt is dat er een heleboel “to see” items zich rond dit plein bevinden.

Als eerste natuurlijk “de Duomo” De kathedraal van Milaan, of Duomo Santa Maria Nascente, is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste van Italië. De details zijn werkelijk prachtig, de kathedraal is bedekt met beelden, torentjes en prachtige details. Van op het plein heb je een super uitzicht en kan je mooie foto’s maken, maar er zijn een aantal leuke plekjes met een nog beter uitzicht!

De kathedraal is ook vanbinnen te bezoeken en je kan erop, wat een super uitzicht geeft over heel Milaan. Let op! De rijen zijn geen grapje, als je erin of erop wilt zal je hier tijd voor moeten vrijmaken.

Op het plein vind je ook de Galleria Vittorio Emanuele II. Een prachtige gallerij met luxe winkels erin. Je kiest zelf hoe je er je tijd doorbrengt, kijkend naar de etalages of het plafond, beide zijn een aanrader!

Aperitief ♥ Terazza Aperol

Trek voor het aperitief richting de Apérol spritz bar boven over de overdekte markt. Als je met je gezicht naar de kathedraal staat, kan je de bar spotten als je naar linksboven kijkt. Aan de meest linkse kant is er een Martini bar, maar hier wordt het uitzicht belemmerd door glas met logo’s erop, niet ideaal voor foto’s dus. De Apérol Spritz bar daarentegen, geeft vrij uitzicht op het plein en de kathedraal.
Adres: Piazza del Duomo, 20121 Milano, Italië

Lunch ♥ Mimmo Milano

Voor de lunch ga je die dag naar Mimmo Milano, een heerlijk restaurantje met een prachtig en rustgevend terras. Ongeveer een half uurtje wandelen van de Piazza Duomo, maar de wandeling erheen gidst je langs de mooiste en meest luxueuze winkels, een prachtig park en schattige pleintjes. Mimmo Milano ligt op het einde van een klein doodlopend straatje waardoor het terras een oase van rust en lekker eten is. Neem er het keuze lunch menu met voorgerecht, hoofdgerecht en een goed glaasje wijn. Buon appetito!
Adres: Via Giuseppe Sirtori, 34, 20129 Milano, Italië

Dessert ♥ Gelato Giusto

When in Italy, eat ice-cream. Skip het dessert bij de lunch en wandel terug naar het centrum langs deze ijsbar. Ga er voor een horentje met mango ijs en een andere smaak naar keuze, ja mango is verplicht!
Adres: Via S. Gregorio, 17, 20124 Milano, Italië

Namiddag ♥ Castello Sforzesco

In de namiddag wandel je langs de Kathedraal door naar Castello Sforzesco, een kasteel in het midden van Milaan. Het kasteel bestaat uit verschillende stijlen, het zuidelijke gedeelte heeft een bijzonder grote binnenplaats en aan de voorkant staat een grote fontein.

Het kasteel huisvest momenteel enkele mini musea, die je allemaal apart kan bezoeken. Je vindt er tentoonstellingen van enorm bekende kunstenaars en is zeker de moeite om doorheen te wandelen. Wanneer je langs de andere kant het kasteel weer verlaat, kom je terecht in een prachtig park waar je, als het lekker weer is, even kan genieten.

Diner ♥ Mr. Panozzo

Zelf sliepen wij in hotel Florence wat voor de volgende plekken de ideale uitvalsbasis was. Indien je dus in dezelfde buurt overnacht als wij, maak dan zeker gebruik van deze volgende adresjes. Geen Italië zonder pizza, dus op de eerste avond trokken wij naar Mr. Panozzo, een zalige pizzatent waar je met open armen wordt onthaalt. Je krijgt er een hapje van het huis, een reusachtige vers gemaakte pizza en als afsluiter weer een dessertje en Limoncello van het huis. Voor 15 euro heb je er 2 heerlijke pizza’s gegeten en wat gedronken. Can it get any better?
Adres: Via Enrico Nöe, 8, 20133 Milano, Italië

Voor het dessertje trek je naar Gelateria Ottavo Senso. Een prijswinnende ijsbar, waar opnieuw, het mango ijs een aanrader is!
Adres: Piazza Aspromonte, 24, 20131 Milano, Italië

DAG 2 – SHOPPEN & NAVIGLI

Voormiddag ♥ Navigli

Op de ochtend van de tweede dag trek je naar Navigli, een verzameling aan lieve kanaaltjes, gekleurde huisjes en schattige brugjes. Ga er vroeg heen als er lekker weer voorspeld is, zo ben je de grote mensenbende voor en kan je mooie foto’s maken en heerlijk rondwandelen.

Lunch ♥ Spontini & Cioccolati Italiani

Wandel in de namiddag terug van Navigli naar de piazza. Deze wandeling brengt je automatisch via alle leuke winkels. Eens weer terug bij de Piazza kan je naar het iets luxueuzere gedeelte van de winkels.

Eens bij de Piazza is het tijd voor lunch! Haal een lekker stuk pizza bij Spontini en ga op het plein bij de kathedraal zitten. Niets beter dan yummy food en people watching.
Adres: 

Voor je dessertje ga je best langs bij Cioccolati Italiani, een Italiaanse ijsjes keten met super lekkere ijsjes. Ga hier zeker voor de variant met merengue op de bovenkant, zòòòò lekker! Perfect om de trip af te ronden.
Cioccolati Itaniani zit heel gemakkelijk tegenover het pizza restaurant van hier net boven.
Adres: Via S. Raffaele, 4, 20121 Milano, Italië

Zo, 2 dagen Milaan in een kant-en-klare gids! Ik hoop dat jullie wat aan deze tips zullen hebben. Indien jullie zelf nog leuke tips hebben voor Milaan, aarzel dan niet om ze achter te laten in de comments.

Voor dit weekendje Milaan maakte ik gebruik van één van de vele super aanbiedingen op weflycheap. Een website die heerlijke reisjes voor je zoekt, maar dan goed voor je budget! Check it out!

Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *