Travel tips & tricks: Vervoer

 photo Unkownss_zps686f3cab.jpg
Naar aanleiding van het artikel dat ik schreef over mijn vakantieplannen van dit jaar, stelde ik voor om in een aantal artikelen mijn travel tips te delen in verband met reizen. Vorig jaar maakte ik bijvoorbeeld een roadtrip van 3 weken door de westkust van Amerika, een grote reis waar best een heleboel planning in kruipt. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan op vakantie! Vandaag begin ik met het onderdeel ‘vervoer’, iets wat iedereen nodig heeft wanneer hij op vakantie gaat en iets waar vaak best veel geld in kruipt. Vandaag, mijn travel tips!

Vliegtuig
Wanneer ik aan vakantie denk, denk ik meestal aan het vliegtuig. Het is gemakkelijk, snel, maar best aan de dure kant. Ik zou jullie nu kunnen gaan vertellen wat we allemaal al wel weten, boek met een lowcost carrier, maar om heel eerlijk te zijn ben ik hier geen fan van. Niet omdat ik het te laag vind voor me, maar omdat ik vind dat het altijd zo veel meer gedoe is, meer kost dan je eerst denkt en om nog maar niet te beginnen over de werkomstandigheden van de bemanning… Maar dat is een heel ander verhaal!

Als ik op zoek ga naar de goedkoopste en beste vluchten, begin ik eerst met de officiële websites van de maatschappijen af te struinen. Neem er een pen en papier bij en maak van alle officiële prijzen notities. Iets wat ik jullie nu al kan vertellen, deze prijzen zijn altijd de duurste, maar ze geven je een goed idee van waar je precies naar moet zoeken. Als je om te beginnen al geen idee hebt van hoe duur zo’n ticket gemiddeld is, wordt het natuurlijk erg moeilijk!

Vervolgens zijn er verschillende websites die ik graag bezoek als het gaat om vluchten. Zo is er Kayak, een heel handige website die alle vluchten van en naar jou bestemming laat zien en waarin je gemakkelijk kan zien welke maatschappij op dat moment het goedkoopste is.
Het leuke aan deze website is dat hij niet enkel de officiële websites van de luchtvaartmaatschappijen erin verwerkt, maar ook een heleboel reisagentschappen. Hierdoor krijg je een goed beeld van waar je het goedkoopste kan boeken, want dat kan nog eens verschillen!

 photo large1_zps7c8e768e.png

Als tweede is er Connections, een website waar ik ook regelmatig op kijk. Het fijne aan dit reisagentschap is dat, wanneer de goedkoopste vlucht vertrekt van een luchthaven die bijvoorbeeld in het buitenland ligt (denk aan: Parijs of Amsterdam) deze automatisch vervoer voor je erbij regelt. Let er natuurlijk wel op dat je dan jouw eigen land bij de zoekcriteria zet, ander heeft het geen zin! Op deze manier koop je een pakketje en moet je niet moeilijk doen met rijden naar een luchthaven of zelf het openbaar vervoer regelen.

Let bij het zoeken ook goed op de overstappen. Een vlucht kan soms heel goedkoop zijn, maar dan ben je wel dubbel zo lang onderweg! Weeg dus af of het je dat waard is.

De laatste tip die ik jullie kan geven en die heb ik hierboven eigenlijk al een klein beetje weggegeven is: sta open voor luchthavens in het buitenland. Niet elke maatschappij vliegt vanaf de luchthaven in jouw land of jouw buurt. Ga dus ook op zoek naar andere opties zoals: Zaventem, Schiphol, Parijs en eventueel Duitsland. Vaak kom je een stuk goedkoper uit, zelfs met je vervoer naar de luchthaven erbij!

Auto
Maar wat je als je met de auto naar de luchthaven rijdt? Parkeren voor een week of twee of drie kan gigantisch kostelijk zijn, kosten die je best kan missen! Parkeer daarom ook nooit in de parkeergarage direct aan de luchthavens. Deze kunnen vragen wat ze willen, vaak zo’n €50 per week, omdat ze er vanuit gaan dat mensen er voor het gemak toch gaan parkeren. 

Kijk daarom eerst even op het internet en google eens naar parkeergarages in de buurt van de luchthavens. Er zijn er namelijk een heleboel! Zo heb je in Zaventem bijvoorbeeld: parking Zaventem. Een parking die niet direct aan de luchthaven ligt, maar wel een gratis shuttlebus aanbiedt. Dit heb je in Amerika al bijna overal en het is zoveel goedkoper! Wat ook erg fijn is, is dat je online kan reserveren. Laat ook dit een tip zijn, probeer zoveel mogelijk op voorhand te boeken en te betalen. Print dan wel al je documenten uit en stop deze netjes in een map. Eens op reis hoef je je geen zorgen meer te maken over hoeveel je nu eigenlijk hebt uitgegeven, gewoon je papier laten zien en gaan!

 photo IMG_6329_zpsf366d6f5.jpg


Auto huren

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, kan het handig zijn om een auto te huren ter plekke. Doe ook dit op voorhand en vergelijk goed de prijzen! Uit ervaring weet ik dat een auto huren in Amerika onder de 25 jaar, heel prijzig is. Wij hebben daarom ook uren gezocht naar de beste website, die ons de beste deal kon geven wat betreft de extra kost door de leeftijd. Na veel zoeken kwamen we uit bij Tripwheels, een heel uitgebreide site wat betreft auto’s in Amerika. Ze hebben speciale pakketten voor jongeren die een stuk goedkoper zijn dan de reguliere prijzen, maar je huurt wel je auto bij een een groot en bekend verhuur bedrijf!

 photo large5_zpsd0f99bf6.jpg
Wat betreft het huren van een auto buiten Amerika, kan ik je dezelfde tip geven als daarnet. Zoek alle bekende huurbedrijven af en schrijf hun prijzen op! Ga dan pas aan de slag met de zoekmachines! Er zijn een heleboel websites die je auto’s aanbieden zoals bijvoorbeeld Expedia.

Vaak zie je, wanneer je een auto gaat huren, dat er voor een meerprijs een GPS toestel aangeboden wordt. Deze kosten vaak zo’n €20 per dag! Best duur vind ik zelf! Omdat mijn vriend en ik voor drie weken naar Amerika gingen en we echt wel een GPS nodig hadden, hebben we daar iets anders op gevonden. Ik denk dat bijna iedereen thuis zijn eigen GPS toestel heeft liggen dus is het veel handiger als je bijvoorbeeld een extra kaart erbij koopt. Als je binnen Europa blijft, heb je normaal gezien zelfs die kaarten er standaard op staan, neem je toestel dan ook mee op vakantie! Omdat wij naar Amerika gingen hebben wij er een kaart bijgekocht. Deze heeft ons €40 gekost, een fractie van wat we anders betaald zouden hebben. Voor de vakantie hebben we dan de Europese kaart op de computer gezet, de Amerikaanse op de GPS en toen we thuis kwamen weer het omgekeerde! Het is iets waar mensen niet zo snel aan denken, maar wel een trucje dat je veel geld kan besparen!

Ben je in de stad? Dan koop je beter een pas voor het openbaar vervoer of neem de taxi. Taxi’s zijn in de meeste landen een stuk goedkoper dan in België of Nederland en het is ook nog eens een veilige optie voor ‘s avonds.

Zo, dit waren mijn tips wat betreft ‘vervoer’! Als jullie nog leuke trucjes hebben in dit thema, laat ze dan zeker achter bij de comments, ik ben er altijd benieuwd naar!

Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *