Update – what’s on my e-reader!

 photo Unknown_zps201726d8.jpgAfgelopen zomer liet ik jullie zien wat er toen op mijn e-reader aan boeken stond. Aangezien ik weer toe was aan wat nieuwe boeken, heb ik vandaag een update voor jullie! Ik heb niet alle boeken van vorige keer uitgelezen, om heel precies te zijn heb ik er maar twee uitgelezen, maar ik vind het gewoon leuk om veel boeken bij de hand te hebben zodat ik de keuze heb.

Dat is net wat ik zo leuk vind aan een e-reader. Je kan gemakkelijk 20 boeken meenemen zonder letterlijk 20 boeken mee te sleuren. Op het moment dat ik dan ga lezen, kan ik gewoon kiezen waar ik zin in heb! Zoals ik al zei staan er dus nog een aantal boeken van de vorige keer op, dus alleen mijn nieuwe aanwinsten zijn de ster van dit artikel!

 photo divergent-trilogy_zpsc2619498.png
1) De Divergent serie – Veronica Roth

Als eerste heb ik de super populaire serie ‘Divergent’ erop gezet. Het zijn drie boeken waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had tot ik de trailer van de film op de televisie zag voorbij komen. Opeens waren ze overal! Als iedereen ze zo fantastisch vindt, zal er toch wel een hint van waarheid inzitten, hihi, dus heb ik een pakketje van alle drie boeken op mijn e-reader gezet. Als ik de eerste dan leuk vind, kan ik meteen beginnen aan de tweede.. en de derde. Het eerste boek heet ‘Inwijding’ en gaat over een onderwerp waarvan ik denk dat ik het helemaal geweldig kan vinden, of gewoon helemaal niks. Dat is net het leuke aan een e-reader, boeken die je niet leuk vindt, gooi je er gewoon weer af!

“Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.”

 photo het-appartement_zpsf1d52317.jpg
2) Appartement – Tatiana de Rosnay

Een paar jaar geleden heb ik het bekende boek ‘haar naam was Sarah’ van Tatiana de Rosnay in anderhalve dag uitgelezen. Ik vond dat ze zo vlot en goed schreef dat de bladzijden voorbij vlogen! Ook haar nieuwste boek trok mij erg aan in de boekhandel, dus besloot ik het eens een kans te geven en hem op mijn e-reader te gooien. Ik denk dat dit boek een grote kansmaker is om het volgende boek te zijn waar ik aan ga beginnen!

“Een jonge vrouw, Colombe Barou, wordt door haar bovenbuurman s nachts uit haar slaap gehouden. Wanneer ze besluit zijn appartement binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen. Met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de lezer tot de laatste pagina in haar greep te houden.”

 photo beyond_belief_zpsc1f8a457.jpg
3) Beyond Belief – Jenna Miscavige Hill

Ook boeken die gebaseerd zijn op waar gebeurde verhalen vind ik helemaal fantastisch. Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd al een fascinatie gehad voor sektes en vreemde geloofsovertuigingen en kijk dan ook altijd naar documentaires en lees hier soms wel eens een boek over! Laatst kwam ik dus dit boek tegen en het gaat over een meisje dat opgegroeid is in de ‘sekte’ Scientology. Scientology is een geestelijke beweging die geloven dat de mens een onsterfelijk spritiueel wezen is dat een lichaam bezit. Het lichaam is dus enkel een omhulsel. Scientology is gebaseerd op een boek dat tussen het midden van de jaren veertig geschreven is geweest. Ook is er heel veel te doen om aliens en natuurlijk geld. Lid zijn van deze kerk kost heel veel geld. Ik ben gigantisch benieuwd naar dit boek omdat het een kijkje geeft in het toch mysterieuze bestaan van scientology.

“Jenna Miscavige Hill groeide op binnen de muren van de controversiĆ«le Scientology Kerk. Als nicht van leider David Miscavige had ze een bevoorrechte positie en belandde daardoor bij het elitekader Sea Org. In deze spraakmakende memoir vertelt Jenna openlijk over haar ervaringen binnen de hoogste rangen van de Kerk, over het strenge regime waaraan kinderen onderworpen worden en over haar uiteindelijke vlucht in 2005. “

 photo tumblr_mfwviep48U1s25mtmo1_1280_zps3bb83312.jpg
4) House of Night – Betrayed – P.C. Cast & Kristin Cast

Dit boek had ik al een tijdje liggen in mijn boekenkast en had nog maar een klein stukje te gaan. Omdat ik er maar niet aan toe kom om hem uit te lezen heb ik hem op mijn e-reader gezet en even de pagina aangeduid waar ik gebleven was. Zo kan ik hem op vakantie lekker uitlezen en moet ik niet heel het boek meeslepen! Betrayed maakt onderdeel uit van een serie boeken en is het tweede deel. Het is een erg toffe serie waarvan ik zeker meer wil gaan lezen!

“De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis. Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden. Zelf raakt Zoey betrokken bij een verboden flirt die haar afleidt van de dreigende crisis.”

 photo Unknown_zps05e39880.jpg
5) The Hunger Games – Catching Fire – Suzanne Collins

Ook deze had ik al bijna helemaal uit, maar nooit verder in gelezen hoewel ik het boek en de film echt helemaal geweldig vind! Dus ook Catching Fire, hop, op de e-reader en mee op vakantie!

“Vlammen van de revolutie. Katniss Everdeen heeft samen met Peeta Mellark De Hongespelen gewonnen. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool. President Snow stelt Katniss persoonlijk verantwoordelijk voor het temperen van alle onrust. Ze raakt verstrikt in een angstaanjagend politiek web en twijfelt of ze de vlammen van de revolutie echt wil doven…”

Zo, dit waren al mijn nieuwe boeken weer! Zouden jullie het ook leuk vinden om hier reviews van te lezen en niet enkel de boekentips zoals dit artikel?

Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *