Citytrip Washington D.C. & omstreken

Na het krijgen van een kindje en de hele Corona pandemie besloten wij in 2022 eindelijk eens een tripje te plannen voor ons tweetjes als koppel. Na veel wikken en wegen, besloten we toch te gaan voor ons favoriete vakantieland: The USA en specifieker Washington D.C. en omstreken. Ik deel graag mijn tips en tricks voor dit stukje Amerika. Wij gingen zonder kind, maar zeker dit gedeelte is erg goed te doen met kinderen erbij.

De eerste keer dat we Washington D.C. bezochten was in 2018. Toen maakten we vanuit de hoofdstad een roadtrip door Virginia naar Shenandoah National Park. Hier lees je daar meer over. Deze keer bleven we dichter bij de hoofdstad en genoten we van de herfst sferen en het samen zijn.

Voor deze trip besloten we om buiten de hoofdstad te overnachten in het super romantische Alexandria. Een prachtige stad met de mooiste Amerikaanse huizen, fijne restaurants en winkels. De sfeer die er hangt is gewoon erg fijn en ook ’s avonds hoef je je er geen zorgen te maken als je nog te voet naar “huis” wil. Dit voor een totaal van 4 nachten, we vonden het beide toch erg spannend om Finn voor het eerst achter te laten, dus wilden niet te lang weg.

Doordat we buiten de stad sliepen en ook wel graag wat bewegingsvrijheid wilden, besloten we een auto te huren. Op die manier konden we enorm flexibel zijn in onze route en dagindeling! De wagen boekten we, net zoals vele voorgaande vakanties, via Sunnycars, een duidelijke website met een groot aanbod en all-in prijzen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan bij het ondertekenen van je contract.

Eens geland in Washington D.C. kan je gelijk de shuttlebus nemen naar Alamo, het partnerbedrijf waar Sunnycars standaard mee samenwerkt. Wij gingen voor een kleinere wagen, wat meer dan genoeg was voor ons tweetjes. Ga je met een gezin? Kies dan minstens voor een mid-size wagen. Wist je trouwens dat je bijna bij elke luchtvaartmaatschappij je gratis een autostoel mag inchecken bovenop je kinderwagen? Dit was voor ons op deze Washington D.C. citytrip niet van toepassing, maar voor de toekomst zeker handig.

Dag 1 – Shoppen

Op dag 1 van ons reisje besloten we het rustig aan te doen. Dat was sowieso een beetje het thema op dit tripje, niks kan en alles mag. Go with the flow. We gingen lekker ontbijten bij iHOP, een must-do in Amerika en trokken richting de “National Harbor/Washington DC – Tanger Outlets”. Een fijne en rustige mall waar je enorm goeie dealtjes kan scoren! Daarom is een auto net zo fijn om te huren in Amerika. Alles ligt toch vaak wat verder uit elkaar en in een omgeving als Washington D.C. is het openbaar vervoer wat complexer te gebruiken als je buiten de stad slaapt.

Dag 2 – Mini roadtrip Washington D.C. en omstreken

Op de tweede dag van ons tripje had Zowie een dagje “roadtrip” uitgestippeld langs allemaal leuke plekjes en highlights. We begonnen de dag in, voor ons een nieuw, restaurant keten: Cracker Barrel. Let me tell you… Dit is geweldig! Crackel Barrel is een keten die oorspronkelijk meer uit het Zuiden van de USA komt en dat weerspiegelt zich in het eten. Real country food, grote porties en unlimited broodjes op tafel. Heer-lijk! Je kan er niet reserveren en het kan erg druk zijn. Je meldt je aan bij de persoon die de tafelverdeling doet en terwijl je wacht, kan je heerlijk browsen in hun winkel. Dit maakt echt deel uit van de hele Cracker Barrel ervaring. In en rond Washington D.C. zit er slechts 1 locatie, niet enorm ver van de luchthaven. Een perfecte start voor een leuk tripje met de wagen dus!

Onze Daytrip stops:

Cracker Barrel
23030 Indian Creek Dr, Sterling, VA 20166, Verenigde Staten

Sky Meadows State Park
Sky Meadows State Park is een park van 1862 hectare in het Virginia State Park-systeem. Geen Nationaal Park dus. Parken zoals deze worden wel onderhouden door de staat waarin het park zich bevindt, maar je betaalt er doorgaans enkel voor het parkeren.  Het is gelegen in het uiterste noordwesten van Fauquier County, Virginia in de Blue Ridge Mountains. Een prachtig park met groene heuvels waar je mooie wandelingen kan maken. Zeker de moeite waard voor een tussenstop en hike.

Clifton
Een leuk dorpje en stadje om even rond te wandelen. Heerlijke “Girlmore Girls” feelings komen hier naar boven. Kan zo in een serie.

Krops Crops Vintage marketplace & Pumpkin Patch
Deze lag op onze route naar de Great Faal Potomac. In de Herfst ligt er naast het antiek winkeltje een leuke Pumpkin Patch, waar je toffe en sfeervolle foto’s kan nemen! Je mag er gewoon doorlopen en even browsen. Meestal is een echte “Pumkin Patch” in Amerika iets waar je inkom voor moet betalen omdat er veel omheen wordt georganiseerd zoals speeltuinen, een doolhof door de velden, etc… Hier kan je gewoon even stoppen en een leuke foto maken!

The Great Falls of the Potomac – National Park Service
In tegenstelling tot Sky Meadows State Park, is The Great Falls of the Potomac onderdeel van de National Park Service waar je inkom moet betalen. Het is geen echt National Park zoals we ze wel kennen in Amerika, maar er is een leuk visitor center en enkele uitkijkpunten op de watervallen. Alle uitkijkpunten zijn goed bereikbaar en onder de 15 minuten te wandelen. Elke keer krijg je weer een ander punt te zien en zie je weer nieuwe hoeken van de stroomversnellingen en watervallen.

Georgetown Stad & Universiteit
Onze dag sloten we af met een bezoekje aan Georgetown en zijn universiteit. Wij waren beide enorm aangenaam verrast door Georgetown. Er loopt een grote winkelstraat doorheen en er hangt een enorm gemoedelijke en fijne sfeer. Je kan gewoon over het terrein van de Georgetown University wandelen en de gebouwen bewonderen.
Fun fact: In Georgetown kan je ook de bekende trap vinden waar een scene uit de film “The Exorcist” werd opgenomen. Ze zijn te vinden vanaf de hoek van Prospect St en 36th St NW richting een kleine parkeerplaats.

Dag 3 – Washington D.C. bezoeken

Op dag 3 van onze trip trokken we richting de hoofdstad voor een dagje sightseeing. De grote lijnen hadden we in 2018 al bezocht, maar je kan echt meerdere dagen vullen aan bezienswaardigheden. Washington D.C. is erg gemakkelijk te bezoeken, daar het meeste in 1 rechte lijn bij elkaar ligt op “The National Mall” en loopt van het Lincoln Memorial helemaal naar het Capitool. Daartussen ligt een gigantisch park met aan weerszijde een hele reeks aan prachtige musea die je gratis kan bezoeken.

Wij boekten op voorhand een parkeerplek online om de kosten wat te drukken. Zo mag je binnenrijden buiten de spits en ben je zeker van een plekje voor een vaste prijs. Ik vond zelf een dagpas bij “SpotHero”.

Zelf begonnen we de dag aan het Witte Huis om dan verder te stappen naar het Lincoln Memorial. Van daaruit stap je richting het Capitool en kom je vanzelf alles tegen. Zoals ik al zei, onderschat de afstanden niet en doe het rustig aan. Kies op voorhand 1 à 2 musea om te bezoeken als je dat leuk vindt. Ze zijn telkens zo gigantisch groot dat je je tijd er wel voor nodig hebt.

In het Capitool zelf kan je ook een rondleiding boeken als je dat leuk zou vinden. Dit hebben wij echter nog niet gedaan.

Zelf lopen wij telkens door richting het Centraal station. Daar zit een enorm grote foodcourt met alle bekende ketens en genoeg zitplaatsen om even te zitten. Op The National Mall zal je ook een hele reeks aan drukbezochte foodtrucks vinden. Wij hebben telkens besloten deze de skippen. Het eten ziet er middelmatig uit, maar ze vragen de hoofdprijs. Als je nog energie en zin hebt, loopt je dus best door naar het Centraal Station.

Dag 4 – Terugvliegen

De ochtend van onze terugvlucht maakten we nog een grote wandeling doorheen Alexandria en haalden we een Acaï bowl. Genoten van de omgeving, de Herfst en Halloween decoratie en de prachtige huizen.

Voor de lunch besloten we terug te gaan naar Cracker Barrel voor een warme maaltijd. Gezien deze op korte afstand van de luchthaven ligt, was dit een ideale stop voor we onze auto weer moesten wegbrengen!

Benieuwd naar meer van onze USA reizen? Check ze hier:
Washington D.C. & Virginia roadtrip
De ultieme Vermont Herfst roadtrip