Shoppen in de USA: mijn tips!

 photo Unknownheade_zpsa1549d50.jpgNaar aanleiding van mijn USA Diary artikelen, kreeg ik gigantisch veel mailtjes over of ik tips heb om te shoppen op vakantie, hoe ik mijn reis gepland heb, en nog veel meer! Omdat het nog maar een paar maanden is tot de zomervakantie en je nu echt al wel kan beginnen met plannen van je vakantie, ga ik de komende maanden al mijn tips en ervaringen verdelen in artikels en filmpjes. Vandaag begin ik met waar je het beste kan shoppen in de USA en een aantal van mijn tips over hoe je geld kan besparen tijdens het shoppen!  Ik ga niet alleen beauty bespreken, maar gewoon lekker alles, dus fashion, beauty, accessoires en zoveel meer!

 photo Unknown1_zps184b43ef.jpg

Walmart & Target

Laat ik beginnen bij de winkel waar ik zelf heel erg verbaasd over was, over wat er allemaal te krijgen viel. Ik heb het hier over de twee supermarkt giganten Walmart en Target. Toen ik afgelopen zomer een roadtrip door een deel van Amerika gemaakt heb, waren dit de winkels waar wij vaak te vinden waren, onder andere voor normale boodschappen, maar ook voor heel veel andere dingen! Na de vakantie waren we tot de conclusie gekomen dat Target onze favoriet is van de twee, maar als je de kans krijgt raad ik je aan beide winkels eens een bezoekje te brengen. Deze supermarkten zijn bijna in elke stad wel te vinden, maar je hebt zo goed als altijd een auto nodig om er te komen. In een stad als New York zal je ze dan weer niet zo snel vinden omdat ze zo groot zijn en zo’n gigantische winkel midden in de stad is natuurlijk niet zo praktisch.

Target heeft een hele afdeling met kleding en dan geen rommel kleding waarvan je verwacht dat het er zal hangen. Ze hebben echt heel erg veel merken zoals Levi’s en Massimo Dutty in de winkel hangen aan zachtere prijzen dan ze hier in Europa te vinden zijn! Ook werken ze om te zoveel tijd samen met een bekende designer! Walmart heeft dan weer een hele grote afdeling met ‘eigen merk’ kleding, waar je ook hele leuke dingen te vinden zijn. Ook kan je in beide supermarkten gigantisch goed beauty goodies shoppen! De make-up afdelingen zijn zooo groot dat je toch wel even nodig hebt om hier door te ploegen! De bekende ‘Real Techniques’ kwasten kan je bijvoorbeeld alleen maar bij Walmart vinden en niet bij Target. Beide zijn dus zeker een bezoekje waard!

 photo Unknown2_zps6823a17c.jpgOutlet Malls

Iets wat je echt overal in de USA tegenkomt zijn outlet shoppingcentra. Denk aan Roermond outletcenter of Maasmechelen, maar dan 10x groter en goedkoper. Een grote keten die een heleboel outlet shoppingcenters bezit is de ‘Premium Outlet’, ze hebben een heleboel centra doorheen Amerika!

Coupons

Een goede tip die ik jullie kan geven en dit geldt eigenlijk in elk shoppingcenter. Voor je naar binnen gaat, moet je eerst langs de info balie of visiteer center en daar vraag je dan naar een kortingsboekje of ‘coupons’. Vervolgens krijg je dan letterlijk een boekje vol coupons die je kan gebruiken in het shoppingcenter. Soms heb je hier een bon voor nodig, maar deze zijn heel makkelijk te vinden op internet! Google dan even op het center wat je wilt gaan bezoeken met daarachter ‘coupons’ en je zult zien dat er echt honderden hits naar voren komen. Iets wat Amerikanen bijna altijd doen voor ze iets gaan kopen of online bestellen is zoeken naar een coupon online! Een goede tip dus! Je kan dit trouwens voor een heleboel dingen gebruiken zoals: restaurants, winkels, attracties en noem maar op, er bestaat vast en zeker wel een geldige coupon voor.

 photo Unknown2_zpse2a776f6.jpg

Company Stores

In België is het een goed bewaard geheim en kan je er enkel binnenkomen met een uitnodiging, maar in Amerika ligt dat helemaal anders. Doorheen de USA kan je Company Stores vinden. Je kan ze zien als outlet winkels voor duurdere make-up merken. Denk hierbij aan MAC, Estee Lauder en zoveel meer met 40 % korting. Het gaat hier vaak om oude limited edition collecties die niet meer verkocht raakten, maar nog van perfecte kwaliteit! Helaas ben ik er op mijn reis geen tegenkomen, maar de volgende keer ga ik eens beter op zoek.

MAC Cosmetics

MAC kennen we hier in Europa al erg goed, maar het is en blijft een erg duur merk. In Amerika kan je in bijna elke stad een MAC vinden, maar het grote verschil is dat de prijzen er een stuk lager liggen als hier. Ten eerste heb je (voorlopig nog) het verschil in munteenheden. De Dollar staat momenteel erg laag en daarom is het heel erg voordelig voor Europeanen om naar Amerika te gaan. Daarbij komt ook dat je in de USA het Back.To.MAC systeem hebt, iets wat we hier nog niet hebben. Wanneer je 5 lege verpakkingen binnenbrengt in een MAC winkel, mag je gratis een lippenstift uitkiezen, fantastisch toch!

Sephora

Sephora kennen we ondertussen allemaal wel, een aantal jaar geleden hebben ze zelfs een tijdje in Nederland winkels gehad! Hoewel we de keten allemaal kennen vond ik ze toch het vermelden waard, omdat ze zo groot zijn daar. Je kan er echt vanalles vinden en als je er niet uitkomt kan je raad vragen aan één van de super behulpzame mensen die er werken! Ook de limited edition uitgaves en cadeau dozen zijn super leuk om eens tussen rond te snuffelen.

 photo Unknown43_zpsdc6ac008.jpgBath & Body works

Als je graag naar Amerikaanse YouTube guru’s kijkt dan weet je vast en zeker over welke winkel ik het heb en tijdens mijn reis ben ik er verliefd op geworden. Het is een naar snoepjes ruikende winkel met letterlijk honderden zepen, crèmes, handgels en natuurlijk hun bekende kaarsen. Wat betreft de verzorgingen producten vind ik hun prijzen heel erg schappelijk en het is natuurlijk iets wat we hier niet kunnen kopen. Dat is iets waar ik altijd op probeer te letten wanneer ik op vakantie ga shoppen, dat ik niet teveel koop bij winkels die we hier in Europa ook hebben. Geef mij maar iets wat we hier niet kunnen vinden, iets waar ik ook een speciale herinnering aan kan vastknopen wanneer ik terug thuis ben!

UGG’s kopen

Persoonlijk ben ik een grote fan van UGG’s en was verbaasd over hoeveel ik hier op kon besparen! Ze blijven duur, maar het verschil met Europa vond ik echt heel erg groot. Ik heb in totaal op mijn korte Classic UGG’s zo’n €70 bespaard! Ze zijn natuurlijk iets lastiger om mee terug te nemen omdat ze veel plaats innemen, maar ik heb gewoon op onze laatste bestemming de doos weggegooid en ze in mijn trolley die ik mee aan boord nam gestopt. Aandoen kan ook natuurlijk en lekker comfortabel voor de vlucht ook nog eens! Doorheen de USA heb je officiële UGG winkels, maar ook veel ketens die de collectie verkopen. Ik heb mijn paar gekocht bij de ‘Walking Company’, waar ik met een coupon een extra item gratis kreeg.

 photo Unknownfsdfs_zps729e3008.jpgVictoria’s Secret

De allerbekendste en populairste winkel onder de Europeanen in de USA moet toch zeker de Victoria’s Secret zijn! Deze staat elke keer weer op nummer 1 van mijn shopping to-do list en nog nooit ben ik teleurgesteld! De winkel, de kleuren, de lingerie en de over-lieve en heel Amerikaanse winkel meisjes. Neem hier alvast maar een zak geld mee naartoe want ik garandeer je dat je heel de winkel zal willen leeg kopen, toch als je zoals mij bent, haha!

 photo jshclkdjs_zps2927f1df.jpg
American Eagle Outfitters

Als laatste heb ik de American Eagle Outfitters gekozen. Een keten met gigantisch leuke en uiteenlopende kleding en wat ik heel belangrijk vind, een keten die je niet kan vinden in België of Nederland. De prijzen zijn hier ook erg fijn, je kan voor leuke prijsjes, leuke kleding kopen, hoera!

 

Zo dit was mijn lijstje! Vul hem zeker aan met jullie must-visit winkel voor wanneer je op vakantie bent, dat vind ik altijd leuk om te lezen en kan zeker handig zijn voor de meiden die een vakantie aan het plannen zijn!

Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *