USA Diary: Route 66 & Grand Canyon

Na Las Vegas was het al veel te snel tijd om door te gaan naar de volgende bestemming. Dit keer the Canyon they call Grand! Aangezien ik best achterloop met de dagboeken heb ik besloten ze wel af te maken en ze netjes te verdelen tussen de andere artikels en filmpjes, zo krijgen jullie geen overdosis vakantie! Om van Las Vegas naar Grand Canyon te rijden heb je verschillende mogelijkheden, wij besloten om een stukje via de ‘historic route 66’ te gaan waardoor we ook door het stadje van de film Cars zouden rijden. Benieuwd? Lees snel verder!

Op onze route lag ook de Hooverdam, de grootste dam van Amerika. Een gigantische dam die voor heel veel gezinnen voor elektriciteit zorgt, best indrukwekkend om te zien!

Laat ik om te beginnen maar zeggen dat er langs de route 66 niet heel veel te zien is. We hadden op voorhand een winkeltje gevonden dat erom bekend staat heel populair te zijn, niet heel moeilijk aangezien het de enige souvenir winkel is gedurende ‘heel’ de route 66, haha!

Natuurlijk hadden ze ook hier gehoord van de super populaire film ‘Cars’ en er meteen hun voordeel mee gedaan. Zo stonden er over heel het terrein auto’s in het thema van Cars.


Het is best jammer om te zien hoe de route 66 ooit in volle bloei stond en nu een beetje vergane glorie is geworden. Alles is een beetje verlaten, vervallen of weg gehaald. Dit alles doordat er een stukje verderop een nieuwe snelweg werd aangelegd waardoor toeristen, vrachtwagens en noem maar op sneller op hun bestemming konden komen. De enige auto’s die je nu nog op de route 66 ziet zijn toeristen die het de omweg waard vinden.

In de late namiddag kwamen we dan eindelijk aan in een klein dorpje net buiten het nationale park. Je kan ook in het park zelf slapen maar omdat dit dorpje speciaal voor toeristen is, was het voor ons een stuk goedkoper (alsnog niet goedkoop) dan in het park zelf te slapen. Het duurt zo’n 10 minuten met de auto om in het park te komen!

Om het park en alle andere nationale parken van Amerika binnen te komen moet je natuurlijk betalen. Wij besloten, aangezien we er een heleboel zouden gaan bezoeken, een pas te kopen die een jaar geldig is. Deze heeft ons 80 dollar gekost en zo konden we alle parken bezoeken die we maar wilden.


En dan, WOW! Dat is het enige wat ik hierover kan zeggen. Ik had wel al foto’s gezien maar in het echt is het zo mooi! In het park zelf verplaats je jezelf van uitkijk punt naar uitkijk punt met een shuttle bus. Nu hoor ik je al denken: ‘Huh, heb je dan heel de dag naar dat ding staan kijken?’. Het antwoord is ‘Ja’, vanaf elk punt lijkt het alsof je naar iets volledig anders staat te kijken. Natuurlijk hebben we enkel degene bezocht die de moeite waard waren, maar wat was ik onder de indruk!

Naast de vele uitzicht punten kan je natuurlijk ook heel veel wandelen. Dit hebben wij zelf niet gedaan omdat we maar 1 dag hadden om alles te bezoeken, als je langer de tijd hebt is het wel leuk om een ‘makkelijke’ wandeling te maken naar beneden. Vanaf daar zou je weer een totaal ander beeld krijgen van de Grand Canyon! Maar, je kan ook zoals ons iets kleinere stukjes wandelen, in plaats van dan de shuttle bus te nemen, wandel je zelf naar het volgende uitzichtpunt. Terwijl je wandelt zie toch weer een stuk meer!

Die avond besloten we te gaan kijken naar de zonsondergang, deze vind ik echt een must-do aangezien de Grand Canyon een volledig andere kleur krijgt en je zult nooit op voorhand weten welke đŸ˜€ Toen we naar de parkeerplaats reden kwamen we onderweg een heleboel hertjes tegen die gewoon lekker langs de kant van de weg stonden te grazen. Overdag zie je deze minder omdat het dan te warm is voor ze, ‘s avonds word het koeler en komen ze meer naar de rand van het bos.

Zonder het zelf te weten bleken we die avond veel geluk te hebben. Er zou namelijk gelijk met de zonsondergang een volle maan aan de hemel komen te staan. Prachtig!

De maan was nog best moeilijk om te fotograferen maar, we hebben ons best gedaan!


Zo, dit was weer een stukje uit mijn reis! De volgende stops worden: Monument Valley, Arches en Bryce Canyon. Zoals ik al eerder schreef zullen komende dagboeken worden verder gezet naast de andere artikels (ik schrijf dit nu op het vliegveld, hihi).

Groetjes, Pauline

Benieuwd geworden naar de rest van de reis? Hier lees je het vierde deel van mijn USA Diary! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *