Reisverslag: Cape Town

Zoals jullie al weten ben ik dol op reizen, ik wil alles ontdekken en alles zien. De rest van de wereld trekt mij enorm. Tot mijn grote geluk heeft mijn moeder een baan waar ik af en toe een stukje van deze droom mee in vervulling kan brengen. Zo is mijn moeder namelijk purser en reist ze zoals alle stewardessen de wereld rond voor haar werk. Aangezien ik nu wat ouder ben zoeken we soms een leuke reis uit waarbij ik mee mag. Zo was dat afgelopen paar dagen naar Kaapstad!
Het word een lang artikel dus hou jullie vast!
Het zit eigenlijk zo, ik kan enkel meevliegen  als er plaats over is op het vliegtuig en dat was op het laatste moment nog heel spannend! Zo mocht ik op de heenreis, omdat het vliegtuig zo vol zat, in de cockpit zitten. Harstikke leuk! Het was een vlucht van elf en een half uur, niet niks dus! Maar ik heb het allemaal goed overleefd en heb prachtige dingen gezien, deze zou ik vandaag graag even met jullie delen. Een fotoverslag it is! Ik heb een heleboel foto’s gemaakt dus het word een lang artikel met de nodige uitleg natuurlijk!
Op vrijdag ochtend begon het avontuur. Ik moest heel vroeg mijn bed uit, om 3 uur om precies te zijn. We moesten om 7 uur op de luchthaven zijn omdat mijn moeder zich altijd wat eerder moet melden. Eens aangekomen en door de douane heen ging ik opzoek naar een paar tijdschriften en wat lekkers. People magazine en Cosmopolitan zijn het uiteindelijk geworden, heerlijk vind ik dat, van die Amerikaanse tijdschriften met lekker veel roddels erin! En zo ging ik met mijn leesvoer en broodje kaas op een rustig plekje zitten!

Om 9 uur 25 gingen we dan, up in the air, het was nog spannend of ik wel mee zou kunnen maar uiteindelijk ben ik toch als laatste aan boord gegaan, er was nog één plaats in de cockpit en die was voor mij!! Tijdens het opstijgen en landen mocht ik geen woord zeggen want alles wat ik zou doen zou de piloten kunnen afleiden. Naast mij zat nog een passagier, namelijk een vriend van de co-piloot.

Gossip girl!

Elf en half uur later kwamen we dan eindelijk aan in het warme Zuid Afrika. Hier had ik zo naar uit gekeken! Eénmaal aangekomen ben ik met de crew meegegaan naar het hotel terwijl mijn moeder een auto ging huren waarmee we de komende dagen zouden gaan rondrijden aan de linker kant van de weg (Whaa!).

Op dag 1 van de 3 zijn we naar Kaap goede hoop en de pinguïns gegaan. Wat een schattige beestjes! En we konden nog eens heel dichtbij komen!


Zo! Genoeg pinguïns! Op dag 2 besloten we naar een wild life park te gaan en een game drive te doen. Dan rij je met een jeep door een mega park op zoek naar wild. Super leuk!
Dit was eigenlijk 2 en half uur rijden van de stad maar op de heenweg hebben we besloten een langere en mooiere weg te nemen. We waren in totaal 4 uur onderweg maar het was de moeite, wat een prachtig land! Zo gingen over een super mooie bergpas en dit alles aan de linker kant van de weg, wat hebben we zitten gillen!

Het park waar we heen gingen was een park waar ze dieren redden. Zo waren er leeuwen die al heel jong opgesloten werden en vetgemest om vervolgens opgezet te kunnen worden. Olifanten die weer moesten leren om in het wild te leven en chitta’s die als huisdier gehouden werden… Zo zielig allemaal!

Zo zat hier ook deze prachtige dame. Ze was voor ze hier terecht kwam als huisdier gehouden maar helemaal verkeerd verzorgd. De mensen die haar hielden gaven haal kattenvoer in plaats van de juiste voeding die ze nodig had. Volgens haar verzorgen was ze best lui en moest ze alles opnieuw leren om terug los te kunnen gelaten worden in het park. Ze was zo mooi en elegant!

Hier meteen na gingen op pad!  Zo zouden we twee en een half uur onderweg zijn, zoekend naar wild. Als eerste begonnen we bij de leeuwen. Deze zaten in een apart gedeelte van het park omdat ze niet konden jagen. Deze hadden nooit een moeder gehad die het ze voor deed dus doden konden ze niet. Daarom zaten ze apart van de andere dieren en werden ze bijgevoerd. Voor de rest moeten ze natuurlijk alles zelf doen! Er zaten drie leeuwen in totaal, eén mannetje en twee vrouwen.

Hij hielt ons goed in de gaten en volgde elke beweging die we maakten met de jeep. Natuurlijk kwamen we ook een heleboel dieren tegen die “makkelijk te vinden” waren.

als volgende laat ik jullie nog wat foto’s zien van de game drive. Niet veel uitleg nodig dus kijk en geniet van dit fantastische uitzicht. De volgende foto vind ik trouwens mijn best gelukte foto, wat een prachtige achtergrond!

Dit waren de mooiste foto’s van het wild life park! Wat een ervaring!
Op de laatste dag besloten we naar een aantal projecten te gaan van Wings of Support. Wings of Support is het liefdadigheids project van het cabine personeel van vooral KLM. Deze vliegen heel de wereld over en starten projecten op zodat mensen geholpen kunnen worden. Zo bezochten wij een schooltje en daycare van een dame die een heleboel kinderen opvangt, les geeft en de ouders begeleid.
Natuurlijk brachten we een heleboel spullen langs waar ze heel erg blij mee waren!
Hiervan heb ik niet een heleboel foto’s maar van de slapende peutertjes in de daycare wel! Zo lief!

Jammer genoeg lagen ze net allemaal zoet hun middag dutjes te doen dus even knuffelen ging helaas niet.

En die avond gingen we helaas al weer weg. Ik heb zo genoten van dit reisje! Ik ben echt helemaal verliefd op dit land! En wil zoo graag terug maar dan voor een langere periode!
Ik hoop dat jullie ook wat genoten hebben van de foto’s… Natuurlijk heb ik ook een beetje geshopt maar daar komt morgen zeker een shoplog van online!

Groetjes,
Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *