USA Diary: Aankomst & Dag 1


Eindelijk was het dan zo ver, het moment waar we al maanden naar uitkeken! Vrijdag ochtend namen we het vliegtuig richting Los Angeles om vervolgens drie weken te gaan roadtrippen door vier verschillende staten. Het leek me leuk om jullie een beetje op de hoogte te houden van mijn reis. Ik ga dit doen door middel van filmpjes en foto verslagen, vandaag dus mijn eerste USA dagboek! Met andere woorden: ik neem jullie mee op reis!

En daar gingen we dan! De vlucht duurde zo’n 10 uur en drie kwartier. Uiteindelijk kwamen we nog zo’n drie kwartier te vroeg aan. En zo introduceer ik ook meteen even mijn vriend: Zowie, nice to meet you guys! Naast ons zat een dokter die een lange tijd voor National Geographic door Europa had gereisd, we raakten aan de praat en kregen een heleboel tips over Los Angeles, zijn geboortestad.


Kijk hoe leuk!


Eénmaal door de ‘bordercontrole’ heen, wat een uur duurde, kon de pret beginnen! Auto ophalen, inchecken en de dag doorkomen. Met een tijdsverschil van 9 uur besloten we de eerste ‘door te trekken’. Niet slapen maar op de tanden bijten en de avond halen… Uiteindelijk storten we dood in bed om een uur of 8. We besloten eerst wat te gaan eten en naar de Walmart te gaan om wat snacks en genoeg water in te slaan voor de eerste week. Het enige wat ik over die winkel kan zeggen ‘WOW’, zoiets zie je in België gewoon niet, je hebt er serieus alles!

Natuurlijk zou Amerika niet hetzelfde zijn als er geen McDonald’s  IN de winkel zat. Goed voor ons want wij vielen zo wat om van de honger. Zo konden we gewapend met een volle maag en een liter Coca Cola die je mocht meenemen, de winkel verkennen!

In de namiddag besloten we naar Santa Monica te gaan. Venice beach stond namelijk op de planning voor de volgende dag dus dit was meteen een super leuke extra! Santa Monica is vooral bekend door de kleine gekleurde huisjes, 3th street promenade met gigantisch veel winkels en natuurlijk de pier met de eeuwige kermis erop.

Als tip hadden we gekregen om te blijven tot zonsondergang. Zo gezegd, zo gedaan en het was magisch!

Na even rondgelopen te hebben zijn we op het strand gaan zitten om te kijken naar de zonsondergang en wat was het mooi! We merkten dat zelfs veel Amerikanen speciaal naar het strand afzakken om te gaan kijken. Dit zijn echt momenten die ik ga koesteren!

Wauw, we waren beide zo verbaasd over deze foto, alles erop is perfect. Zelfs de vogel op het dakje lijkt wel te poseren voor ons!

Tijdens het terug wandelen zagen we dit beestje, haha! Er rijden hier zo verschrikkelijk veel dure auto’s rond, dat zou je bij ons nooit zien. Wat natuurlijk resulteert in dat Zowie helemaal gek wordt en me bij elke auto verteld wat het is, hihi, vind ik heel gezellig hoor!

Zo, dat was de dag van aankomst. Op naar de eerste officiële dag in Los Angeles. In totaal blijven we hier twee dagen, en op dag 1 besloten we alle toeristische attracties te gaan bezoeken. We reden lekker rond en bezochten dingen zoals: Walk of Fame, Rodeo Drive, Hollywood letters en star houses in Bel Air en Beverly Hills. In de namiddag zouden we naar Venice Beach te gaan. Dit lijkt echt een heleboel maar we hadden ruim te tijd, alles ligt hier altijd 10 minuutjes tot een kwartier van elkaar af met de auto, je bent er in een piep en een zucht!


Maar eerst: ontbijt! Na wat opzoek werk bleek dat ‘Mel’s Drive-In’ the place to be was voor een typisch Amerikaans ontbijt en dat wilden we wel!!


Op naar de Walk of Fame! Dit is de alom bekende straat met de sterren op de vloer waarin iedereen wel zijn naam in wilt hebben!


Voor het Chinese theater vind je de tegels waarin de handen en voeten van vele bekenden staan vereeuwigd. Het is trouwens best frustrerend om daar te wandelen op sommige momenten. Je wordt om de 2 meter bestookt door iemand die je een ‘tour’ wilt aansmeren. Dan rijden ze met je langs alle celebrity homes en zie je alles wat je moet gezien hebben in zo weinig mogelijk tijd. Wij besloten gewoon een kaartje te kopen, die je daar in elke giftshop kan vinden en zelf rond te gaan rijden!


En zo gingen we met een kaartje van 6 dollar op zoek! Hier heb ik maar één woord voor nodig, WOW. Wat kunnen ze hier gigantische huizen bouwen, het één nog groter en bombastischer dan het ander. Hier heb ik een aantal foto’s gemaakt maar niet van de huizen van celebrity’s, vaak zie je bij deze huizen alleen maar een heel hoge heg en een nog hogere poort. Maar met wat fantasie kom je een heel eind en het was alsnog heel erg tof om te zien!

En speciaal voor de Belgische fans van Astrid Bryan…!! Het huis!

Op naar Rodeo Drive waar alle rich and famous lekker kunnen gaan shoppen! Hier vind je de duurste en mooiste winkels van Los Angeles zoals Chanel, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Armani en noem maar op!

Na wat te hebben rondgewandeld en kwijlend langs al die mooie etalages te zijn gegaan, reden we door naar Venice Beach. De plek waar iedereen geaccepteerd wordt zoals hij is, daarom ook meteen de grootste reden waarom er zoveel verschillende stijlen rondlopen. Ik heb hier echt mijn ogen uitgekeken. Allemaal leuke kraampjes, interessante mensen, sportende mensen,… Ook wordt er hier op straat gewoon reclame gemaakt om medicinale marihuana aan de bak te brengen, haa!

Hierna zijn we nog even naar een winkelcentrum gegaan en dood in bed geploft! Een shoplog volgt nog uiteraard als ik wat meer verzameld heb!

Vinden jullie dit leuk zo? Laat jullie mening achter bij de comments!

Groetjes, Pauline

Benieuwd geworden naar de rest van de reis? Hier lees je het tweede deel van mijn USA Diary!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *