Update: Brazilian wax

gone_bikini_waxing_brazilian_wax_meme_pink_plate-r52f14246537f4dba9d829d5c21489c0e_ambb0_8byvr_324

 

Iets meer dan een jaar geleden begon ik met het laten doen van een Brazilian wax. Hierbij worden de haren op de schaamstreek weg gehaald door middel van wax of suikerwax. Ik schreef al eerder een artikel over mijn ervaringen met brazilian waxing, maar besefte me dat ik eigenlijk nooit een update schreef dus bij deze! Ze zeggen altijd dat de haren langer weg blijven, het minder pijn doet en de haartjes dunner en lichter worden. Vandaag deel ik jullie mijn bevindingen na iets meer dan een jaar brazilian wax.

Vandaag natuurlijk geen begeleidende foto’s van mijn poedelnaakte ‘hoehaa’, maar ik zal jullie zo precies mogelijk proberen te beschrijven hoe alles daar beneden, na een jaar haren trekken, er aan toe gaat.

Ik ga nu ongeveer om de 5 à 6 weken naar het salon om de brazilian wax uit te laten voeren. Wat best lang is, elke keer ben ik er weer verbaasd over. In het salon raden ze aan om na 4 weken al weer terug te komen, maar als er niks valt te waxen na vier weken is dat natuurlijk een leuke ondervinding!

Je zou het zelf kunnen doen, maar als ik heel eerlijk mag zijn bespaar ik mezelf de moeite. Deze mensen weten waar ze mee bezig zijn, het gaat sneller dan dat je het zelf zou doen en het doet een stuk minder pijn!

PicMonkey Collage

Afgezien van het feit dat ik veel tijd tussen twee waxing sessies kan laten, vind ik het nog steeds lastig om de haren te laten ‘groeien’. Om je haartjes daar beneden in eerste instantie te kunnen laten trekken, moeten ze ongeveer een halve centimeter lang zijn. Dit vind ik de lastigste periode, ik vind het persoonlijk helemaal niet fijn om rond te lopen met een ‘full bush’, dus meestal maak ik zo snel mogelijk een afspraak zodat ze lekker snel weg zijn. Ook mogen de haren niet te lang zijn, want dan doet het trekken zelfs meer pijn!

Hoe zit het nu qua pijn na een jaar waxen? Zelf vind ik dit wel iets minder geworden, maar het blijft nog steeds op de tanden bijten! Met de tijd heb ik ondervonden dat het heel erg goed helpt wanneer je een aspirine inneemt 3 kwartier voor je je afspraak hebt, het verschil met of zonder aspirine merk ik echt wel! Het doet dus minder pijn, maar volledig pijnloos zal het natuurlijk nooit worden!

Als laatste hetgene waar ik het meeste naar uitkeek toen ik hiermee begon en dat is dat de haren minder en dunner terug komen. Op mijn benen is het zo dat mijn haren na het epileren niet alleen dunner maar ook blond terug komen, helaas is dat tweede niet het geval daar beneden, maar dunner zijn ze zeker geworden!

Het is echt een enorm verschil met een jaar geleden. Ik denk dat ik spreek voor de meeste vrouwen als ik zeg dat de meeste haren bij de intieme zone vaak dik en stug zijn, maar na een jaar brazilan waxing mag ik met trots zeggen dat dit verleden tijd is! Ze groeien heel erg dun terug, het is zelfs zo dat er een deel gewoon volledig wegblijft. Als ik op tijd weer een afspraak maak, groeien er enkel dunne haartjes terug, wacht ik iets langer dan wordt het natuurlijk wat voller.

Zo, dit was mijn update! Als jullie nog vragen hebben, twijfel dan zeker niet om deze te stellen!

Groetjes, Pauline

De bron van de collage vind je hier, hier en hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *