Natuurlijk wittere tanden

natuurlijk wittere tanden

De vraag die ik zo vaak krijg, in het echt en online, is hoe ik aan zo’n witte tanden kom. Een deel is uiteraard een beetje genetisch bepaald, maar ik kan er niet om liegen dat ik altijd veel aandacht besteed heb aan mijn tanden. Ik deel graag een gemakkelijk trucje dat iedereen thuis kan toepassen voor natuurlijk wittere tanden. Pijnloos en niet schadelijk voor je mooie glimlach!

Wat is Oil Pulling?

Oil pulling is een eeuwen oud gegeven. Het word al jaren toegepast om bacteriën te verwijderen uit de mond en het lichaam te reinigen. Uiteindelijk om te voorkomen dat je ziek zou worden, maar ook om ontstekingen tegen te gaan en toxines te verwijderen uit je lichaam.

Toen ik erachter kwam dat je er ook je tanden, op een volledig natuurlijke manier, mee kan bleken kon ik niet anders dan dit eens uitgebreid te gaan testen! Na, ondertussen enkele maanden, kan ik zeggen dat ik een gigantische fan ben van deze methode voor natuurlijk wittere tanden! Het houdt niet alleen je tanden wit, maar je mond en gebit voelen na een Oil Pulling sessie zo clean aan. Heerlijk vind ik het!

Hoe ga je te werk?

Je begint met 15 minuten je mond te spoelen met een theelepeltje coco olie, als je de textuur in het begin vies vind, kan je deze altijd eerst even smelten. Ik doe het meestal tegelijk met huishoudelijke klusjes of als ik mezelf aan het opmaken ben. Dan ben ik niet zo bezig met de minuten die voorbij tikken, maar gaat het bijna vanzelf! Daarna spuug je de olie best uit in de vuilbak, doordat het op kamertemperatuur weer opstijft, zal het dit ook doen in de buizen van je gootsteen… Better not! Daarna spoel je je mond kort nog even met een zout/water mengeling en voilà… daar heb je natuurlijk wittere tanden!

Veel heb je dus niet nodig… Het meeste zal je zelfs al thuis in de kast hebben staan zoals: 100% pure cocos olie, zout en een beetje lauw water, that’s it! Check onderstaande video met alle stappen en meer info over het resultaat:

As you can tell, ben ik fan… Laat me weten of jullie hier ook mee aan de slag gaan en of het net zo goed werkt bij jullie als bij mij!

Groetjes, Pauline