Vandaag breng ik een stukje België bij jullie binnen! Ik maak, samen met jullie, typische Belgische suikerwafels! Hmm, lekker en zeker niet moeilijk! Klik verder voor het volledige recept!
RECEPT:
Ingrediënten voor het voordeeg:
– 300 gram bloem
– 1 eetlepel suiker
– 1 ei
– 1 eetlepel instant gist
– 125 ml melk
– 2 theelepels kaneel (optioneel)
Ingrediënten voor het deeg:
– 225 gram zachte boter
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 theelepel natriumbicarbonaat
– Snuifje zout
– 75 gram bloem
– 250 gram parelsuiker
Hoe ga je te werk?
Je begint met het kneden van de ingrediënten voor het voordeeg. Als je met de keukenrobot werkt, laat je eerst alles mengen met het mengstuk en ga je vervolgens verder met je deeghaak. Dit laat je zo’n 7 à 10 minuutjes kneden.
Wanneer je met de hand aan de slag gaat, kneed je alles zo’n 10 minuutjes tot je een elastisch deeg krijgt.
De deegbol leg je in een ingevette kom onder een doek en laat je een half uur rijzen op een tochtvrije plek. Dit kan bijvoorbeeld in de magnetron die uitstaat.
Vervolgens ga je verder met de rest van het deeg. Doe eerst alle droge ingrediënten die je over hebt in een kom en meng deze door elkaar. Doe apart de boter in je mixer en klop deze even luchtig. Meng hieronder de droge ingrediënten. Als alles goed is samengekomen, kan je de parelsuiker erdoor doen. Kneed nu je voordeeg onder je deeg. Dit alles laat je een volledig uur rijzen op een tochtvrije plek.
Verdeel het deeg in bolletjes van 100 gram en laat deze 15 minuten rijzen. Je bent nu klaar om ze te gaan bakken!
Groetjes, Pauline