Ga terug

Appelsien chocolade koekjes

Ingrediënten
  

Koekjes

  • 250 gram Zachte boter
  • 150 gram Kristal suiker
  • 40 gram Ongezoete Cacao poeder
  • 1 Zeste van een appelsien of Mandarijn
  • 300 gram Patisseriebloem
  • 1/2 theelepel Baksoda
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1/2 theelepel Zout

Afwerking

  • Enkele reepjes pure chocolade om te smelten ter afwerking en decoratie.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de boter en suiker in de kom van de standmixer en klop met de platte klopper het geheel romig.
  • Voeg de cacao toe. Indien er veel klonters in je pak zitten, zeef je deze best even voor je hem toevoegd.
  • Rasp de zeste van de appelsien of mandarijn en voeg deze toe aan de mixer. Mix kort door.
  • Meng de bloem, baksoda, bakpoeder en het zout.
  • Voeg de bloem toe aan de standmixer en mix alles door op een lage stand. Je moet even vertrouwen hebben in dit deeg. Het zal lijken alsof het de droog is, maar laat je mixer even zijn werk doen. Het wordt een mooi samenhangend deeg met de textuur van speelklei.
  • Rol van het deeg balletjes ter grootte van een dikke walnoot en plet deze een klein beetje plat op je bakplaat. Ongeveer zo dik als 1 cm.
  • Bak af gedurende 15 minuten. De bovenkanten zullen een klein beetje barsten. Dit vind ik er zelf heerlijk en home made uitzien.
  • Laat de koekjes minstens 15 minuten afkoelen.
  • Je kan ze afwerken door er een klein beetje gesmolten chocolade over te laten druipen. Veel hebben ze niet nodig!