Ga terug

Cranberry Witte Chocolade koekjes

Een heerlijk en feestelijk koekje! Ideaal voor het eindejaar.
- Veel textuur door de havermout, veenbessen en witte chocolade;
- Eindeloos combineerbaar met: noten, ander fruit of andere chocolade;
- Lekker krokant, zowel aan de binnen- als de buitkant;

Ingrediënten
  

  • 220 gram Boter
  • 180 gram Basterd suiker
  • 100 gram Suiker
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 200 gram Bloem
  • 1 theelepel Baksoda (Geen bakpoeder!)
  • 1 theelepel Kaneel
  • Snuifje Zout
  • 270 gram Havermout
  • 160 gram Witte chocolade
  • 100 gram Gedroogde veenbessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de zachte boter en beide soorten suiker in een mengkom en mix ze tot ze romig zijn. Doe er dan het vanille extract bij.
  • Voeg één voor één de eitjes toe tot ze goed vermengd zijn in het deeg.
  • In een aparte kom doe je: meel, baksoda, kaneel en zout. Meng dezen even door elkaar met een garde. Zo voorkom je klonters.
  • Doe het meel mengsel bij de boter en suiker en mix even.
  • Voeg havermout, chocolade en veenbessen toe en mix kort tot alles verdeeld is.
  • Met een eetlepel maak je balletjes van ongeveer 2 cm en plaats je deze op de, met bakpapier belegde, bakplaat. Het is niet nodig om het deeg heel compact te maken. De balletjes mogen los en slordig zijn.
  • Bak ze gedurende 10 à 13 minuten tot ze goudbruin zijn. De koekjes zullen nog een beetje zacht zijn aan de binnenkant. Dit hard uit bij het afkoelen.
  • Enjoy!