Doe de bloem, suiker, het bakpoeder, de baksoda en het zout in een kom en meng deze door elkaar met een garde. Zo zorg je ervoor dat er geen klonters meer inzitten.
Heb je geen karnemelk in huis? Karnemelk kan je zelf maken door aan 500ml wat citroensap toe te voegen. Met 2,5 eetlepels heb je genoeg. Laat dit vervolgens 5 minuten staan.
Doe de karnemelk, eigelen en gesmolten boter in een tweede kom. Kluts deze door elkaar met de garde.
Voeg je karnemelk mengsel toe aan de droge ingrediƫnten en spatel deze voorzichtig door elkaar.
Voeg nu je eiwitten toe. Deze hoeven niet worden opgeklopt. Een simpele test wijst uit dat opgeklopt of niet... het geen verschil maakt in fluffyness! Je voegt de eigelen en eiwitten wel appart van elkaar toe omdat dit WEL een verschil maakt in de dikheid van je pancakes.
Laat het beslag 15 minuten rusten.
Bak je pannekoeken op een medium vuur met een klontje boter tot de goudbruin zijn aan elke kant.
Serveren met maple syrup en/of vers fruit! Smakelijk!