Ga terug

Chocolade Kerst truffels

Gang Dessert

Equipment

  • 1 kookpan (voor au-bain-Marie)
  • 1 pot of steelpan (voor au-bain-Marie)

Ingrediƫnten
  

  • 400 Gram Pure chocolade
  • 250 Gram Poedersuiker of Bloemsuiker
  • 250 Gram Boter
  • 2 Eierdooiers (eigeel)
  • Cacaopoeder Om de truffels in te rollen

Instructies
 

  • Breng een bodem water aan de kook en zet je kleinere pannetje op de grootste pan. Het bovenste pannetje mag het water niet raken. We gaan met beide pannen aan de slag om de ingredienten au-bain-marie te smelten.
  • Doe de boter, de chocolade en poedersuiker in de kleinste pan (bovenaan). Laat alles smelten.
  • Roer alles goed door tot alles egaal en glad is.
  • Haal je mengsel van het vuur en voeg beide eigelen toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Laat het mengsel goed afkoelen in de koelkast of buiten (als het koud genoeg is). Het moet een harde consistentie hebben waarmee je balletjes kan draaien.
  • Pak met een theelepel een beetje chocolademengsel en vorm er met je handen een balletje van.
  • Rol ze door de cacaopoeder.
  • Bewaar ze in de koelkast. Ik doe ze altijd in een feestelijk kerstblik!
  • Smakelijk!