Review: Fujifilm Finepix XP70

 photo IMG_1958_zpsed906c01.jpg

Reizen is een grote passie van me, dat is hier op mijn blog meer dan duidelijk. Het plannen is voor mij al de helft van de fun. Je helemaal voorbereiden en zorgen dat alles piekfijn in orde is zodat je volop kan genieten van je vakantie, jep that’s me. Ook na de vakantie zijn er voor mij een aantal ritueeltjes die ik vast moet uitvoeren om al mijn herinneringen zo goed mogelijk te kunnen bewaren. Eén daarvan zijn foto’s. Foto’s zijn voor mij, mijn meest dierbare herinneringen en ik hecht er dan ook een heel hoge waarde aan! Waarmee je je foto’s neemt is dus wel echt een punt om over na te denken wanneer je op reis gaat. Afgelopen september ging ik met mijn vriend naar Hawaii, een tropische droom waar we de helft van de tijd in het water hebben liggen dobberen, maar hoe leg je die momenten vast zonder dat ze een fortuin kosten? Simpel. De Fujifilm Finepix XP70.

Net voor we op vakantie zouden vertrekken, kreeg ik een leuk persbericht over de Fujifilm Finepix XP70, geen moment heb ik getwijfeld om te vragen of ik hem mee mocht nemen op vakantie! Ik had voor ik vertrok een heleboel foto’s genomen van de camera zelf, maar deze zijn op één of andere manier helemaal zoek.

 photo Fuji_70_back_zpsb2e4717f.jpg
Bron

Het eerste wat me meteen opviel is dat de camera eruit ziet als een standaard digitale camera. Inclusief schermpje, wat ik een enorme plus vind! Ik vind niets zo irritant als iets filmen of fotograferen zonder dat je kan zien wat je doet.
De camera vond ik zelf heel erg gemakkelijk te bedienen! De knopjes zijn basic en door middel van de tekentjes die erbij staan ben je er meteen mee vertrokken! Wat ik wel een toffe extra vond is dat je de camera kan verbinden met een WiFi netwerk en je zo meteen je foto’s kan delen en doorsturen!

De lens, aan de voorkant van de camera, zit netjes beschermd achter de waterdichte case, waardoor ze er ook niet ‘uitkomt’ zoals bij een klassieke digitale camera. Hierdoor word niet alleen het water tegengehouden, maar bijvoorbeeld ook zand. Een grote boosdoener bij camera’s als je het mij vraagt! Als zand éénmaal in je lens terecht is gekomen, kan je het wel shaken… Je merkt aan veel details dat ze gemak en fun zo goed mogelijk hebben willen combineren en dat is zeker gelukt!

 photo highres-Fujifilm-FinePix-XP70_Blue_Front_1388730483_zps31dbeb3a.jpg

Bron

 photo 118706-md-11932-finepixxp704_zps9efeed81.png
Bron

De bovenkant van de camera is ontworpen zodat iedereen hem kan gebruiken, eigenlijk kan ik wel zeggen dat ze dat met alle knopjes gedaan hebben. Alles is simpel en duidelijk. Iedereen kan er meteen mee aan de slag zonder een dag te moeten lezen in de gebruiksaanwijzing. Aan de bovenkant zijn er drie simpele knopjes waarmee je de camera aanzet, foto’s kan nemen en kan filmen.

Nu de grote hamvraag. Trekt de Fujifilm Finepix XP70 ook echt mooie plaatsjes? Hier kan ik zeker een grote JA op plakken. De camera fotografeert en filmt volledig in HD, maar natuurlijk mag je geen spiegelreflex kwaliteit verwachten!

Hier een aantal shots die ik nam op Hawaii: photo DSCF0193_zps059b41e0.jpg photo DSCF0225_zpsa7999f73.jpg photo DSCF0206_zps1c4fe8d2.jpgDit waren en aantal mooie shots van de camera bovenwater, maar hoe doet hij het onder water? Helaas gaat bij fotograferen onder water de kwaliteit erg achteruit. Ik heb gemerkt dat wanneer je filmt onder water dat de kwaliteit dan een stuk beter is! Je kan dus beter een filmpje maken en daar achteraf shots uithalen! Dit is teven bij de GoPro ook zo…

Natuurlijk moet je er ook rekening mee houden hoe donker het water is. In heel helder water zal het beeld ook lichter worden. Helaas was dat maar weinig het geval op Hawaii.
 photo Schermafbeelding2014-10-26om065624_zpsaff4b819.jpg
 photo Schermafbeelding2014-10-26om065651_zps2b89336c.jpgAfhankelijk van het licht, het object en hoever het object van je af staat heeft de camera verschillende standen. Deze veranderen automatisch naar wat de lens in zijn vizier krijgt, maar je deze ook gewoon handmatig aanpassen.

Waar ik een beetje bang voor was, toen ik de camera voor het eerst onder water na, was dat hij erg schokkerig zou filmen. Wanneer je aan het snorkelen bent, zit je natuurlijk niet niet stil en is het moeilijk om met 1 hand te zwemmen en met de andere de camera netjes stil te houden. Ik denk dat de makers van de camera daar ook aan gedacht zullen hebben! Schokken worden echt een beetje gedempt waardoor je beelden helderder zijn!

De camera is tevens ook uitgerust met een flits die boven en onder water goed zijn werk doet!

 photo fujifilm_finepix_xp70-060114_zps1c325356.jpg

 

Bron

Een leuke extra is, is dat de fujifilm Finepix XP70 in een aantal verschillende kleurtjes beschikbaar is. Allemaal zijn ze even zonnig vind ik, ze roepen gewoon om meegenomen te worden op een heerlijke vakantie!

Besluit? De fujifilm Finepix XP70 is de ideale camera voor normale vakantiegangers die een leuke extra willen, maar niet voor de extreme sporters. Voor € 179,- is dit een goede en degelijke budget versie van de meer professionele apparaten die er op de markt zijn. Zeker een aanrader!

Delen: