Filmpje ♥ Koken Met Pauline: Sint & Piet Speculaas

 photo PicMonkeyCollage_zps972746fc.jpgDe Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en daar hoort natuurlijk Speculaas bij! In deze video laat ik jullie een heerlijk en super gemakkelijk recept zien voor je eigen Sint & Piet Speculazen.

Het recept voor de speculaasjes!

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 3 gram zout/ snuifje
  • 1 eetlepel melk
  • 10 gram speculaaskruiden

Voor de speculaaskruiden:

  • 1 Kruidnagel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 anijsster
  • 1 snuifje witte peper (gemalen) of 1/4 theelepel
  • 1/2 theelepel muskaatnoot

Hoe ga je tewerk?

Snij de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem. Zorg ervoor dat alle boter een klein laagje bloem heeft, dat vergemakkelijkt het kneden. Voeg hierbij de bruine basterdsuiker , het zout, de melk en de speculaaskruiden.
Kneed alles tot een dikke bol deeg.
Laat het deeg minimaal een uur in de koelkast rusten zodat het de smaken van de kruiden goed kan opnemen. Twee uur of meer is ideaal.Rol het deeg uit en vorm de speculazen!
Bak de koekjes in een over van 140°C voor ongeveer een uur.

 

Groetjes, Pauline

Delen: