Ga terug

Chocolade truffels (glutenvrij)

Gang Dessert

Equipment

  • 1 grote kookpan met warm water
  • 1 houten lepel
  • 1 Kom voor Au Bain Marie

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram Pure chocolade
  • 250 gram Poedersuiker
  • 2 Eierdooiers (eigeel)
  • 250 gram boter
  • 4 eetlepels Cacaopoeder

Instructies
 

  • Zet je Au Bain Marie klaar door de kom in de pan met water te zetten. Het water mag de kom niet raken. Laat rustig opwarmen en tegen de kook aan komen.
  • Doe de boter, chocolade en poedersuiker in de kom (Au Bain Marie).
  • Laat het geheel smelten en haal van het vuur af.
  • Goed roeren.
  • Voeg twee eierdooier toe en roer goed door.
  • Laat het mengel volledig afkoelen en opstijven in de koelkast, of als het koud genoeg is, buiten.
  • Neem telkens een theelepel van het chocolade mengsel en draai tot een bolletje.
  • Rol ze door cacaopoeder.
  • Bewaar in de koelkast & enjoy!