Verwarm de oven voor op 170°C
Doe de boter en beide soorten suiker in een mengkom en mix tot een romig geheel gedurende ongeveer 5 minuten. Schraap af en toe de kanten af met een spatel.
Schraap de zijkanten en de bodem van de mengkom goed af met een spatel en mix het ei en de eidooier door je boter/suiker mengsel. Voeg nu ook het vanille extract toe.
Doe er de bloem, maïzena (of Arrowroot), het havermout, baksoda en het zout bij en mix langzaam tot alles net gemixed is.
Doe er de stukjes chocolade door en mix heel kort.
Met een eetlepel maak je balletjes van ongeveer 2 cm en plaats je deze op de, met bakpapier belegde, bakplaat. Het is niet nodig om het deeg heel compact te maken. De balletjes mogen los en slordig zijn.
Bak ze gedurende 10 à 13 minuten tot ze goudbruin zijn. De koekjes zullen nog een beetje zacht zijn aan de binnenkant. Dit hard uit bij het afkoelen.
De koekjes zijn krokant aan de buitenkant en heerlijk chewy aan de binnenkant!
Enjoy!