Ga terug

Chocolate Chip Cookies

De perfecte chocolate chip cookies!
- Knapperig aan de buitenkant;
- Chewy aan de binnenkant;
Gang Snack

Ingrediënten
  

  • 200 gram Bloem
  • 170 gram Zachte boter
  • 135 gram Basterd suiker
  • 50 gram Suiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 200 gram Havermout
  • 30 gram Maïzena of Arrowroot
  • 1 theelepel Bak Soda (geen bakpoeder!)
  • snuifje zout
  • 200 gram Donkere chocolade druppels of gehakte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Doe de boter en beide soorten suiker in een mengkom en mix tot een romig geheel gedurende ongeveer 5 minuten. Schraap af en toe de kanten af met een spatel.
  • Schraap de zijkanten en de bodem van de mengkom goed af met een spatel en mix het ei en de eidooier door je boter/suiker mengsel. Voeg nu ook het vanille extract toe.
  • Doe er de bloem, maïzena (of Arrowroot), het havermout, baksoda en het zout bij en mix langzaam tot alles net gemixed is.
  • Doe er de stukjes chocolade door en mix heel kort.
  • Met een eetlepel maak je balletjes van ongeveer 2 cm en plaats je deze op de, met bakpapier belegde, bakplaat. Het is niet nodig om het deeg heel compact te maken. De balletjes mogen los en slordig zijn.
  • Bak ze gedurende 10 à 13 minuten tot ze goudbruin zijn. De koekjes zullen nog een beetje zacht zijn aan de binnenkant. Dit hard uit bij het afkoelen.
  • De koekjes zijn krokant aan de buitenkant en heerlijk chewy aan de binnenkant!
  • Enjoy!