Ga terug

Perfecte American Pancakes

Gang Breakfast
Keuken American

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram bloem
  • 45 gram suiker
  • 500 ml karnemelk Karnemelk kan je zelf maken door aan 500ml wat citroensap toe te voegen. Met 2,5 eetlepel heb je genoeg. Laat dit vervolgens 5 minuten staan.
  • 110 gram boter gesmolten
  • 2 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 5 gram baksoda of bicarbonaat
  • 5 gram gram bakpoeder
  • 10 gram zout

Instructies
 

  • Doe de bloem, suiker, het bakpoeder, de baksoda en het zout in een kom en meng deze door elkaar met een garde. Zo zorg je ervoor dat er geen klonters meer inzitten.
  • Heb je geen karnemelk in huis? Karnemelk kan je zelf maken door aan 500ml wat citroensap toe te voegen. Met 2,5 eetlepels heb je genoeg. Laat dit vervolgens 5 minuten staan.
  • Doe de karnemelk, eigelen en gesmolten boter in een tweede kom. Kluts deze door elkaar met de garde.
  • Voeg je karnemelk mengsel toe aan de droge ingrediĆ«nten en spatel deze voorzichtig door elkaar.
  • Voeg nu je eiwitten toe. Deze hoeven niet worden opgeklopt. Een simpele test wijst uit dat opgeklopt of niet... het geen verschil maakt in fluffyness! Je voegt de eigelen en eiwitten wel appart van elkaar toe omdat dit WEL een verschil maakt in de dikheid van je pancakes.
  • Laat het beslag 15 minuten rusten.
  • Bak je pannekoeken op een medium vuur met een klontje boter tot de goudbruin zijn aan elke kant.
  • Serveren met maple syrup en/of vers fruit! Smakelijk!

Extra:

  • Je kan natuurlijk eindeloze variaties maken op je pancakes. Zo kan je stukjes pure chocolade of blauwe bessen toevoegen voor net dat beetje exta.
  • Voeg deze extraatjes pas toe, eens je beslag in de pan zit. Zo kan je alles mooi verdelen.