Ga terug

De Perfecte Shortbread Koekjes

- Knapperig vanbuiten
- Bros vanbinnen
- Kruimelig bij het afhappen

Ingrediënten
  

  • 330 gram Patisserie bloem
  • 220 gram Boter
  • 110 gram Blonde basterd suiker
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1 theelepel Vanille extract

Instructies
 

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen of smelt hem gedurende 30 seconden in de magnetron.
  • Doe de suiker en boter in een kom en klop ze met de garde helemaal romig.
  • Voeg het vanille extract bij het suiker en boter mengsel en mix dit nog snel even door.
  • Doe het zout bij de bloem en meng deze alvast even door elkaar. Hierdoor zal het zout gelijker verdeeld worden over het deeg.
  • Doe de bloem bij het boter/suiker mengsel en meng dit door elkaar met de platte klopper. Deze stap kan je uiteraard ook met de hand doen indien je niet over een mixer of keukenrobot beschikt.
  • Rol het koekjesdeeg tot een bol en laat dit gedurende 20 minuten rusten in de koelkast. Ondertussen kan je de oven al voorverwarmen tot 165°C.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte. Zorg ervoor dat het deeg niet te dun uitgerold is! 
  • Steek de koekjes uit en prik met een vork een X vorm in het midden van je koekje. Deze stap zorgt ervoor dat ze super krokant en perfect worden! 
  • Leg je koekjes op, een met bakpapier beklede, bakplaat en bak ze gedurende 20 minuten af. Indien je koekjes wat groter zijn, kan je ze een paar minuutjes langer in de oven laten zitten. 
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rekje en tast toe!!