What’s on my iPhone?

PicMonkey Collage

Een tijdje terug konden jullie al zien/lezen wat er precies op mijn e-reader stond. Vandaag heb ik besloten de originele tag te gaan doen in de vorm van een artikel! Ik ga jullie laten zien wat er allemaal op mijn telefoon staat, namelijk een iPhone, wat betreft de applicaties en in hoeverre ik deze gebruik en waarvoor ik ze precies gebruik. 

Ik heb mijn iPhone 4 op dit moment iets meer dan een jaar in gebruik en ben er nog steeds gek op! Er staan best wel veel applicaties op die ik op dagelijkse basis gebruik. Zo heb ik een heleboel spelletjes maar ook veel praktische apps die ik dan weer gebruik om dingen snel te kunnen vinden en op te zoeken!

Op mijn beginscherm heb ik gewoon de basis dingen staan. Ik vind het persoonlijk heel slordig staan als ik hierbij ook nog eens gedownloade apps bijzet, deze staan dus allemaal in de tweede pagina. I know, I know, ik ben gek maar ‘Hey!’ ook mijn telefoon moet netjes zijn! Zoals jullie kunnen zien staan hier de applicaties voor: berichten, contacten, google maps enz…

20130825_141258[1]

Van deze pagina gebruik ik eigenlijk de berichten, de camera en kaarten het meeste. De agenda gebruik ik eigenlijk nooit omdat ik deze niet zo handig in gebruik vind, geef mij maar een lekkere ouderwetse papieren agenda waar ik alles duidelijk in op kan schrijven. Ook de herinneringen en kiosk gebruik ik nooit… Boeken en tijdschriften zet ik op mijn e-reader en herinneringen zet ik in mijn agenda.

Op naar pagina twee waar alle ‘good stuff’ staan! Alles staat hier netjes in mapjes verdeeld waardoor ik alles net en gemakkelijk terug kan vinden. Ik heb in totaal 5 mapjes en drie losse apps.

Als eerste vind je hier het mapje ‘Social Media’ en zoals de naam het al zegt kan je hier alle apps vinden die iets te maken hebben met social media. Hier heb ik Facebook, Twitter, Instagram, G-mail, Foursquare en Whatsapp in staan. Uit dit mapje gebruik ik alles even veel behalve whatsapp, vaak denk ik er gewoon niet aan dat dit in mijn telefoon staat en is mijn berichtje al lang verstuurd.

20130825_140412[1]

Op nummer twee staat hier ‘Games’, hier vind je natuurlijk de spelletjes (Deuh!). Deze gebruik ik net zoals de social media apps heel veel. Op de trein, op de wc, als ik me verveel,…. Mijn favoriete zijn: Tiny Tower, DoodleJump en Hill Climb. De rest speel ik af en toe eens wanneer ik nood heb aan verandering.

20130825_140555[1]

On to the next stop! En dit zou dan het mapje ‘Other’ moeten zijn. Hier staan alle apps die nuttig zijn, waar je informatie mee kan opzoeken, enz… Mijn favoriete uit dit mapje zijn: de zaklamp, de currency convertor en splitwise. De eerste app spreekt voor zich, hierbij verander je je Iphone in no time in een zaklamp. De currency convertor app is dan weer super handig als je snel geld moet omrekenen naar een andere eenheid, mijn vriend en ik hebben dit super veel gebruikt bij onze zoektocht naar hotels in Amerika! Als laatste vind ik Splitwise echt een super uitvinding, deze app houdt precies bij hoeveel geld je iemand moet. Je maakt dan beiden een account aan en geeft telkens in wie wat betaald en de app doet de rest!

20130825_140622[1]

Als laatste, in de Random map staan alle apps die ergens anders geen plaats vonden. Mijn favoriete apps uit deze map zijn: de LauraVitale app, Youtube en de Snap Clap app. Laura Vitale kennen jullie vast wel al van haar overheerlijke kookfilmpjes op YouTube en dit is haar app waarin ze al haar recepten in heeft gebundeld met het filmpje erbij, super handig! De Snap Clap app is dan weer handig als je alleen bent en niemand anders er is om een foto van je te maken. Je zet de Iphone dan hoe je hem wilt hebben, klapt in je handen en hij telt af om een foto van je te maken.

20130825_140648[1]

 

Zo dat waren alle mapjes gevuld met apps. Verder heb ik op deze pagina nog drie losse apps staan namelijk: Shazam, Het laatste nieuws en de Geocaching app. Met Shazam kan je heel makkelijk liedjes opzoeken waarvan je de naam wilt weten, je hoort dus bijvoorbeeld een liedje op de radio en wilt weten wie de artiest is, dan laat je Shazam luisteren en die vind dan voor jou de artiest en de naam van het liedje!

Zoals jullie wel konden zien zijn 99% van mijn apps gratis. Ik vind het het het meestal niet waard om ervoor te betalen..

Welke app is jullie favoriet?

Groetjes, Pauline

Delen: