What’s on my E-reader?

Ik zie regelmatig filmpjes en artikelen voorbijkomen met wat mensen op hun iPhone hebben staan. Vandaag doe ik het net een beetje anders! Sinds mijn moeder een iPad heeft heb ik haar E-reader overgenomen en ik ben er super blij mee! Toen ze hem voor het eerst kocht was ik hier eigenlijk best negatief over, ik dacht dat het niet lekker zou lezen en was vastberaden nooit mijn ‘klassieke’ papieren boeken af te staan. Maar dat liep dan toch even anders dan gedacht… Kijken jullie even mee naar welke boeken ik erop heb staan?

Laat ik misschien eerst even beginnen met wat voor e-reader ik heb. Het is namelijk een witte Sony E-Reader waar een bescherming omheen zit. Wat leuk is aan deze hoes is dat er aan de zijkant een lampje uitklapt waardoor je als het wat donkerder is toch kan lezen. Veel mensen denken dat een e-reader licht geeft zoals een GSM of een Ipad maar dit is dus zeker niet het geval. Het scherm bootst de kleur van papier na zodat je ogen hier minder snel vermoeid van raken en je natuurlijk het gevoel hebt dat je een echt boek aan het lezen bent!

Wat ik verder super handig vind aan dit ding is dat hij zo licht is. Hoewel de hoes die eromheen zit bijna even zwaar is als de E-reader zelf, blijft hij super licht. Dit is voor op vakantie echt ideaal. Je hebt al je boeken bij je en waarschijnlijk zelfs nog meer en je hoeft niet al het gewicht mee te slepen, laat staan de ruimte die ze in nemen!

Op dit moment heb ik er zo’n 6 boeken op staan maar je kan in totaal tot wel 1200 boeken op je E-reader zetten! Ik kan me niet voorstellen dat iemand in één keer 1200 boeken kan vinden die hij leuk vindt maar je kan er ook aantekeningen mee maken en muziek mee beluisteren, dit neemt dan ook wel een deel van je geheugen in beslag denk ik.

Qua boeken die er op dit moment op staan zijn de genres heel uiteenlopend. Ik zal beginnen bij de eerste, namelijk ‘Book of Tomorrow’. Dit is een boek waar ik nog aan moet beginnen maar laat ik jullie alvast vertellen waar het over gaat! Het gaat over een meisje dat moet gaan verhuizen naar haar vreemde oom en tante, waarom is me niet helemaal duidelijk. Eénmaal ze daar woont vind ze een dagboek met haar naam erop en geschreven in haar handschrift. Wanneer ze begint te lezen merkt ze dat al deze dingen in de toekomst nog moeten gebeuren…. Het verhaal trok me erg aan doordat het een beetje mysterieus klinkt!

Als tweede staan de drie boeken van de ‘fifty shades’ collectie erop. Iedereen om me heen heeft ze allemaal al lang gelezen en is er dol enthousiast over dus ik ben nu ook wel heel benieuwd hierover! Zoals iedereen al lang weet gaan de boeken over seks. Een meisje ontmoet een rijke, veel invloedrijke man en zij word dolverliefd, hij blijft er eerder koeltjes over en wil een contract met haar afsluiten wat betreft hun seksuele relatie.

Vervolgens heb ik het boek ‘The Lucky One’ erop gezet. Het is jullie misschien al opgevallen maar alle boeken die op dit moment op mijn E-reader staan zijn in het Engels. Ik heb een beetje een rare tik met vertaalde boeken, ik lees ze gewoon niet graag. Wanneer een boek dus origineel in het Engels geschreven is zal ik ook altijd de Engelse versie lezen. Overigens zijn alle boeken die ik hier opnoem al lang vertaald naar het Nederlands, dus als Engels lezen niet zo jou ding is dan kan je hem natuurlijk gewoon in het Nederlands halen! Dus, ik wijk af… Back to ‘The Lucky One’. Waarschijnlijk kennen jullie de film al met Zac Erfon in de hoofdrol maar oorspronkelijk was dit dus een boek. I loved the movie dus ik hoop dat het boek nog beter zal zijn!

Om af te sluiten het boek waar ik op dit moment in aan het lezen ben. ‘Thirteen Reasons Why’, het boek gaat over een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd. Na haar dood ontvangt één iemand een doosje met 7 casette-bandjes met elk 2 kanten. 13 kanten in totaal dus. Elke kant is voor iemand anders bestemd dus wanneer de eerste persoon ze allemaal beluisterd heeft, moet hij de bandjes doorsturen naar de volgende op de lijst. Op de bandjes verteld het dode meisje aan de ontvangers wat zij gedaan hebben en waarom dit deel heeft uit gemaakt van haar zelfmoord. Dertien kleine gebeurtenissen hebben haar ertoe gedreven zelfmoord te plegen. Ik vind het tot nu toe een heel spannend boek waar ik in wil blijven lezen! Al vanaf pagina 1 werd ik meegesleept!

Zo, dat was het! Als jullie boeken weten die je echt helemaal geweldig vindt, let me know! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe pareltjes!

Groetjes,
Pauline

Delen: