Wella: SP Luxe oil

Toen mijn moeder laatst naar de kapper ging kwam ze terug met allerlei producten onder andere de System Professional Luxe Oil van Wella, het alom bekende kappersmerk. Deze vond het ik het interessantste van de hoop en heb hem dan ook even ingepikt om een paar weken goed te testen.
Het product beloofd tien keer zachter aanvoelend haar, drie keer meer keratine bescherming en je haar zou er makkelijker van in model kunnen gebracht worden. Wel, ik heb hem natuurlijk meteen getest aangezien ik dol ben op haar-producten!
Het is een olie dus waar ik eigenlijk een beetje bang voor was, was dat het mijn haar vettig of vettig uitziend zou maken. Wel, ik kan jullie al meteen geruststellen want dit was, wanneer je de juist aangegeven hoeveelheid gebruikt, zeker niet het geval.

Het flesje zelf is van glas gemaakt en er zit 100 Ml product in, zeker niet slecht. Ik vind de verpakking er luxe uitzien, vooral omdat hij van glas gemaakt is. De olie komt eruit door middel van een pompje dat netjes kleine hoeveelheden eruit haalt en niet in één keer het hele flesje eruit zuigt. 

Zoals ik al eerder zei beloven ze een aantal dingen en natuurlijk heb ik daar extra op gelet. Als eerst staat er op de verpakking dat je er 10 keer zachter aanvoelend haar van zou krijgen. Oké, je haar voelt zachter maar of het nu tien keer zachter is als voorheen betwijfel ik….
Nummer twee op het lijstje was de keratine in je haar zou verdriedubbelen. Ik had al wel eens gehoord van ‘keratine behandelingen’ maar wat dit nu juist was wist ik niet. Ik zocht het even voor jullie op!
Keratine is een lichaamseigen bouwstof, waardoor je haar geweldig zacht, pluisvrij en handelbaar wordt.”

Veel celebs laten dus kennelijk keratine behandelingen doen waardoor je haar er dus veel gezonder uit zou zien, eigenlijk ben ik door dit product erg benieuwd geworden naar zo’n ‘behandeling’. De resulaten hier van zijn ontdekt in Brazlië.

Ik gebruik de olie voornamelijk op droog haar op dagen dat ik het niet was en merk wel degelijk dat het minder pluizig is! Als laatste beloven ze dat je er haar makkelijker van in model gaat zitten, wel als ik heel eerlijk ben heb ik hier van nature niet echt problemen mee. Mijn is wel pluizig maar zeker niet onhandelbaar dus vind ik het moeilijk om hier een mening over te vormen.


Je kan de olie gebruiken op nat en op droog haar en na wat opzoek werk kwam ik erachter dat het bij beide gevallen, droog en nat, verschillende werkingen zou hebben.
Wanneer je het op nat haar aanbrengt maakt het je haar gladder, zachter, beschermd het en definieert het je haar.
Waneer je het dan op droog haar zou aanbrengen doet het weer helemaal andere dingen namelijk: voed het, maakt het je haar gladder, laat het haar glanzen en hersteld het je haar wanneer je het een nachtje laat intrekken.
Hoewel ik dit een beetje een vreemde theorie vind denk ik dat je zou kunnen zeggen dat er combinatie van de twee waar is. Ik merkte dat mijn haar gladder, zachter en glanzender eruitzag zowel bij het aanbrengen op nat en droog haar.


Het product zelf heeft geen kleur en heeft een heel aangename geur. Je haar ruikt echt alsof je net van de kapper terug komt. Je hebt ook helemaal niet veel nodig, enkele pompjes, in mijn geval is 1tje genoeg maakt je haar glanzend en zacht. Ik heb best lang maar heel dun haar, daarom gebruik ik nooit zo heel veel product in één keer.


Ik gebruik het vanaf nu enkel op dagen dat ik mijn haar niet was en het dus droog is. Wanneer ik mijn haar wel was dan gebruik ik een serum van de afrowinkel met een beschermings spray van de afrowinkel. Ik merk dat alledrie net iets teveel is voor mijn haar. De Lux oil zou in dit geval een prima vervanger zijn voor mijn serum maar ik merk dat deze combinatie uiterst goed werkt. Nat haar is serum en spray, droog haar is een druppeltje olie. 

Jammer genoeg kan je dit flesje enkel bij de kapper kopen of je moet hem bestellen via internet. Voor 100 Ml betaal je zo’n 25 euro. 

Hebben jullie bepaalde ‘haar’ rituelen?

Groetjes,
Pauline

Delen: