Weave Extensions: Wat en Hoe?

 photo Unknown2_zpsd63cede0.jpgDe laatste maanden is mijn haar erg dun geworden, dat weten jullie ondertussen wel. Ik ben ook van alles aan het uitproberen om het wat dikker te maken, even afwachten dus! Mijn beste vriendin had hier al een hele tijd last van en besloot afgelopen zomer om extensions te laten plaatsen. Omdat ze haar extensions er weer netjes moest laten innaaien besloot ik eens mee te gaan om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat! Vandaag vertel ik jullie alles over weave extensions, wat het is en hoe het juist gedaan wordt!

Aanvankelijk is ze begonnen bij de meest bekende manier van haarverlenging, waarbij ze met kleine waxjes een heleboel strengen haar aan je haren vastmaken. Helaas was dit voor haar een niet al te aangename ervaring, het heeft haar zo’n 700 euro gekost en na 3 maanden moesten ze er al weer uit. Nadat iemand haar de tip gegeven had om eens weave extensions te laten plaatsen, is ze niet meer teruggegaan.

Laat ik eerst even uitleggen wat een weave juist is. Een weave is simpelweg een haarstukje, geen kleine strengen, maar één lange baan haar die dan in het haar genaaid wordt. Hoewel dit vooral gebruikt wordt door vrouwen met kroes haar, word het tegenwoordig ook vaker en vaker gezet bij vrouwen met steiler haar zoals ik. Het inzetten ging eigenlijk een stuk sneller en pijnlozer dan ik had verwacht!

Natuurlijk begonnen ze bij haar met het eruit halen van het haar. Wanneer je je haar koopt, kan dit meermaals gebruikt worden, je hoeft dus niet elke keer opnieuw je haar aan te kopen. Het eruit halen ging heel erg makkelijk, aan de hand van een mesje werd de draad doorgesneden en het vlechtje eruit gehaald.

"

Delen:

6 Reacties

 1. Lies
  februari 27, 2014 / 5:53 pm

  *Steiler ipv stijler 😉

 2. lora
  februari 26, 2014 / 9:32 pm

  Waar haal je dan haren? want 110 euro is echt wel goedkoop!

 3. yasmina
  februari 26, 2014 / 12:23 pm

  wafe is het beste wat er is, waxjes nooit aan beginnen.
  Ps. als je een handige vriendin hebt of zelf kan vlechten kan je prima de wafe zelf in je haar plaatsen hoewel 70euro een goedkope prijs is vergeleken met nederland

 4. Silke
  februari 25, 2014 / 10:57 am

  Moet je allesinds mee oppassen. Ik heb jarenlang extensions gehad (clip-in), met waxjes.. Resultaat : Mijn haar brak enorm af!! Zeker wanneer je haar al dun van zichzelf is, moet je hier echt mee oppassen. Xxx

 5. Sarina
  februari 25, 2014 / 9:44 am

  Ik kende deze manier al maar dacht dat je dit alleen in Brussel kon laten doen. Deurne is relatief dicht voor mij dus kan het wel is zijn dat ik eens extensions ga laten plaatsen. De prijs valt heel goed mee :d wat ik me wel afvraag is of je gemakkelijk je haar kan wassen? Met die horizontale vlechtjes lijkt me dat wel niet zo makkelijk. Ik heb ook altijd gehoord dat de kwaliteit van weave extensions minder zou zijn als met waxjes en dat het heel erg gaat klitten, maar aangezien je deze enkele keren opnieuw kan gebruiken zal dat wel niet het geval zijn 😉 hou ons op de hoogte als je weave extensions gaat nemen :d

  • februari 25, 2014 / 6:19 pm

   Haar wassen gaat prima, alleen het droog worden van de vlechtjes duurt wat langer! Wat de kwaliteit van het haar betreft, heeft mijn vriendin net heel tegengestelde ervaringen gehad. De extensions met waxjes waren waren na 3 maanden echt 'op', terwijl ze deze zeker nog een aantal keer kan gaan gebruiken! Xx