Urban Decay Naked Smoky

 photo smoky 4_zpsceiveb1a.jpg

Ik heb hem al een tijdje liggen, maar heb de kans nog niet gehad er eens uitgebreid mee aan de slag te gaan! Jaja, ik heb het over het enige echte Urban Decay Naked Smoky palette, de vierde variant van de beroemde Naked reeks. Mijn Naked 3 palette is ondertussen vast in gebruik in mijn dagelijkse make-up routine. Zijn oudere broertje heeft iets meer donkere kleuren, zoals de naam al zegt, en daarom vond ik het iets moeilijker hem te integreren in mijn routine. In mijn vakantie ben ik er lekker mee aan de slag gegaan en kan ik jullie eindelijk mijn oordeel geven.

Laat ik beginnen bij de verpakking, zoals ik altijd doe. Mag ik even een applausje! Dit is echt de mooiste verpakking uit de collectie tot nu toe vind ik zelf! De andere zijn natuurlijk heel herkenbaar en praktisch, hoewel deze dezelfde indeling heeft als alle andere Naked palettes is de buitenkant toch net even een niveau hoger.

 photo smoky 5_zpswrsbd64i.jpg

De kleuren zijn allemaal heel erg goed gepigmenteerd en zijn erg veelzijdig. Je kan er echt alle kanten mee op. Gelukkig voor mij zijn er genoeg lichtere kleuren en zijn het niet alleen super donkere. Ik werk graag met lichtere en frisse kleuren voor een frisse, maar toch classy look. Dat vind ik zelf gewoon veel mooier dan een klassieke, donkere smokey eye! Hurray for that! Ook hebben alle kleuren weer toffe namen gekregen, dat doet Urban Decay altijd goed.

 photo 3605970970116_naked_smoky_swatches_zpsh5wy7cut.jpg
 photo IMG_6074_zpsoyzsi3yv.jpg

 photo IMG_6078_zpskoo0gpxe.jpg

Ik ben nog vrij braaf gebleven in mijn look, maar aangezien ik diezelfde dag een aantal filmpjes ging opnemen moest het nog draagbaar zijn voor overdag. Leuk dat je met een smokey palette ook looks kan maken voor overdag en niet meteen all out moet gaan voor een nachtje dansen!

 photo Smoky 3_zps5wydizhq.jpg

Ik begon natuurlijk met de primer potion van Urban Decay als basis. Over het gehele lid heb ik de kleur “Combust” gebruikt zodat alles beter zou blenden. In de buitenhoeken heb ik met een platte kwast de kleur “Armor” aangebracht. De glitter in de kleuren van Urban Decay zijn niet altijd even makkelijk aan te brengen op het ooglid, maar met een deppende beweging kwam er meer dan voldoende pigment en glitter af. Vervolgens ben ik met de “Whiskey” aan de slag gegaan in mijn arcadeboog. Deze was een stuk donkerder en meer gepigmenteerd dan ik verwacht had, dus blenden blenden blenden was zeker nodig! Om de crease nog iets meer definitie te geven heb ik een klein tikkeltje “Black Market” aangebracht. Ook weer heel fijne pigmentatie. Op het wenkbrauw bot en in de binnenste ooghoeken werk ik het alles af met de super mooie, rozige kleur “Combust”.

 photo Smoky1_zpswz6rrzgz.jpg

De kleurtjes zijn dus zeker goed gepigmenteerd, je moet alleen even goed werken met de glitter kleuren, die zijn soms wat moeilijker. De glitter zorgt voor wat fall out, maar ik maak meestal eerst mijn ogen op en dan de rest van mijn gezicht, dus dan ben ik daar op voorbereid!  Wat ik ook zo tof vind aan deze palettes in het algemeen, is dat onderling de kleuren ook makkelijk combineerbaar zijn. Ook het kwastje dat je bij het palette krijgt vind ik van fijne kwaliteit. Vaak zijn de kwasten die je bij make-up krijgt van, hoe zullen we het zeggen, stro gemaakt en kunnen ze niks aanbrengen. Maar deze is echt zacht en fijn en heeft weer een andere vorm als die van mijn Naked 3 palette! Met twee palettes heb je dus ook twee verschillende kwastjes!

 photo smoky 8_zpsyvlg6nqe.jpg

Positieve punten:

  • Prachtige verpakking;
  • Veel kleuren waarmee je veel afwisselende looks kan maken;
  • Fijn kwastje inclusief;

Negatieve punten:

  • Glitter kleuren brengen niet altijd even makkelijk aan;
  • Met de donkere kleuren heb je last van fall-out;

Urban Decay is sinds de zomer gemakkelijk te verkrijgen in België. Ze hebben twee Store-in-Store winkels in de Ici Paris XL van Antwerpen (Meir) en Brussel (Nieuwstraat). Ook in de webshop van Ici Paris XL kan je alle producten van Urban Decay terug vinden. Het Urban Decay Smoky palette kost je € 51,90-.

Groetjes, Pauline

Delen: