The Body Shop: Wild Rose Hand Cream SPF

 photo Unknown_zpse6f0bf50.jpg

Vraag me niet hoe het komt, maar een paar weken geleden had ik opeens heel erg last van kurk droge handen. Zo droog dat ik er me er echt aan stoorde en dat het gewoon heel erg eng aanvoelde. Hier heb ik eigenlijk bijna nooit last van, behalve tijdens een erg strenge winter. Hoewel er dit jaar geen winter te zien was in ons land, had ik er last van. Ik ben dan meteen naar The Body Shop gerend voor een handcrème en natuurlijk kon ik dit nieuwe product niet voorbij laten gaan zonder review!

Body shop hand cream photo IMG_0206_zps46308be3.jpg

Het product is verpakt in een aluminium tube die me heel erg doet denken aan de verpakking van de bekende handcrème van L’Occitane. Verder is het een heel gewone en fijne verpakking. Uit ervaring weet ik dat je bij dit soort tubes echt bijna al het product eruit kan krijgen, dat is dus zeker een plus!

Bij The Body Shop kan je kiezen tussen 4 soorten handcrème en ik koos voor de ‘Wild Rose’ versie omdat ik deze het lekkerste vond ruiken! De geur is erg subtiel en dat vind  ik erg fijn, hij overheerst geen anderen geuren die je op lichaam draagt zoals bijvoorbeeld parfum. Ook vond ik de versie met amandelen heel erg lekker ruiken, maar toen ik hem op mijn handen smeerde veranderde de geur volledig en was ik er niet meer zo’n voorstander van! Verder heb je ook de ‘hennep versie’ die een beetje naar planten ruikt (maak je geen zorgen, hij ruikt niet naar hasj) en ééntje met absint erin. Absint is een heel sterke alcoholische drank op basis van kruiden en planten. Vroeger zat hier een bestanddeel in waar men gek van werd, dat zit er tegenwoordig gelukkig niet meer in en is het gewoon vrij te koop in de handel. Misschien een leuk feitje, absint heeft ervoor gezorgd dat Vincent van Gogh een stukje van zijn oor afsneed, maar don’t worry dat zal met deze hand crème niet gebeuren! Voor iedereen zit er dus zeker wel iets bij!

Body shop hand cream photo IMG_0208_zps762f2066.jpg

Het eerste wat ik wilde testen voor ik hem zou gaan kopen was of hij lang vettig blijft op de handen, iets waar ik een hekel aan heb! Aangezien de crème best een dikke substantie heeft was ik hier dus al bang voor, maar niets was minder waar! De crème trekt echt verbazingwekkend snel in en laat geen vettig laagje achter op je handen waarbij je een half uur moet wachten tot het is ingetrokken, heerlijk!

Body shop hand cream photo IMG_0210_zps867bb53d.jpg

In de handcrème zitten geen parabenen en hij is aangevuld met Braziliaanse noten olie voor een voedend effect. De wilde roos die erin verwerkt zit zou bruine vlekjes op je handen tegen gaan. Zelf heb ik hier geen last van dus of dit helpt heb ik helaas niet kunnen testen. Wat ik wel heel erg goed heb kunnen testen is of hij ook doet waarvoor hij gemaakt is en dat is je handen goed voeden en zacht maken. Ik kan je zeggen, dat doet hij zeker! Met een klein beetje kom je al een heel eind en je handen voelen in no-time weer lekker zacht aan!

Iets wat ik zelf nog nooit gezien had in een handcrème is dat er een zonnebescherming in zit! Misschien heeft dit ook wel te maken met die bruine vlekjes? Maar goed vind ik het zeker! Aan de handen en hals zijn vaak de eerste vormen van veroudering te zien en dit omdat mensen dit het meeste vergeten te beschermen tegen de zon.

Body shop hand cream photo IMG_0214_zps6eaa7efc.jpg

Qua hoeveelheid product heb je twee keuzes. Je kan net zoals mij de grote tube kopen, die bevat 100ml en kost €12. Er is ook een kleinere variant die perfect is voor in je tas. De kleine bevat 30ml en kost €6.

Ik vind het een goede prijs, vooral omdat het een best grote tube is. Ik weet nu al dat ik hier erg lang mee ga doen, want je hebt per keer maar een klein beetje nodig! Zoals je wel kan zien ben ik heel tevreden met deze aankoop, de grootste reden is omdat hij erg snel in je huid trekt en dat vind ik super fijn!

Wat zijn jullie criteria bij het zoeken van een handcrème?

Groetjes, pauline

Delen: