Studietips!

De tijd voor ons studentjes is weer aangebroken, we kunnen weer lekker gaan studeren! Ik weet dat dit artikel op dit moment lang niet voor iedereen is aangezien al een aantal onder jullie al examens heeft gehad maar die van mij moeten nog komen.
Ik zit dit jaar in mijn eerste jaar psychologie aan de universiteit. Mijn eerste universitaire examens, spannend! Ik vind het doodeng en probeer me hier dan ook goed mogelijk op voor te bereiden! Waarom mijn tips dan niet delen? Hier komen ze!

Mijn tips:

1) Een goede planning
Met een goede en overzichtelijke planning kom je al een heel eind. Wanneer ik alles netjes opschrijf per dag heb ik het gevoel dat ik het aankan. Ik weet zonder te moeten nadenken wat ik die dag precies moet doen en scheelt per dag een hoop tijd en stress! Hang hem ergens waar hij netjes blijft en je hem goed kan zien. In mijn geval hangt hij op de kast.
Nog een extra leuk dingetje aan een mooie planning is de voldoening die je krijgt wanneer je na een dagje studeren met een dikke rode pen een groot kruis door je dag kan trekken!

2) De bibliotheek
Wanneer je merkt dat het studeren thuis toch niet zo goed lukt door bijvoorbeeld teveel lawaai of te weinig motivatie is het voor jou misschien een goed idee om te gaan studeren in de bibliotheek.
Aan stilte daar geen gebrek en aan zwoegende medestudenten ook zeker niet! Wanneer je geen motivatie kan opbrengen is het vaak een goed idee om ergens te gaan zitten waar je anderen hard en ijverig ziet studeren (of ze doen toch alsof). Hierdoor zullen veel mensen een sociale druk voelen en ook gaan studeren. Check op voorhand natuurlijk welke bib nog plaats genoeg over heeft!

3) Pauzes
Er word vaak gezegd dat het het beste is als je 30 minuten studeert, je dan 10 minuten pauze neemt. Op deze manier zou je je beter kunnen blijven concentreren en langer blijven doorgaan! Natuurlijk moet iedereen een beetje zelf zoeken wat het beste voor hem/haar werkt tijdens het studeren maar voor mij is dit alleszins de ideale tijdsindeling. Neem ook tijdens de middag een iets langere pauze om een gezond maaltje te eten. Vermijd televisie kijken en computeren tijdens je pauzes, op deze manier blijven je hersenen geen rust en blijven ze bezig waardoor het moeilijker wordt om je na je pauze terug volledig te kunnen concentreren.4) Eten en drinken
Jullie voelen hem natuurlijk al komen. Eet gezond en drink genoeg water. Maar laten we even eerlijk zijn, welke student doet dit tijdens de blok periode? Daarom eet ik altijd lekker waar ik zin in heb en drink genoeg water. Tijdens blok heb ik altijd verschrikkelijk veel stress en daarom verwen ik mezelf maar een beetje door te eten waar ik zin in heb!

5) Verhaaltje voor het slapengaan
Aangezien ik een mega stresskip ben blijf ik altijd alles 100 keer nalezen. En zeker voor ik ga slapen. Ik heb het gevoel dat wanneer ik in bed lig, ik alles zeker nog eens heb moeten doornemen, dit geeft me gewoon een rustiger gevoel aangezien er altijd nog een paar dingen blijven hangen die niet lukten overdag. Ook slaap ik met mijn papieren onder mijn hoofdkussen, dit doet verder niets aan mijn kennis maar het helpt tegen de stress…

6) Genoeg slapen
Ik kan niet studeren als ik niet genoeg slaap heb. Ik ben dan ook niet het soort student die tot diep in de nacht doorgaat met studeren. Ik kan het gewoon niet.
Ik stop mezelf dan ook bij tijds onder! Het is ook zo gebleken dat wanneer je moe bent je dingen niet meer goed kan onthouden. Op tijd mijn bed in it is!

Zo dit waren mijn studietips! Als jullie er nog een paar voor me hebben, zijn deze meer dan welkom!
Veel succes aan iedereen die deze periode examens heeft!

Groetjes,
Pauline

De gebruikte foto’s komen hier vandaan!

 

Delen: