Review: Or Tea? Theezakjes & Losse thee

 photo IMG_1521_zpse7300954.jpgAls jullie het filmpje gezien hebben waarin ik laat zien wat ik zoal eet op een dag, dan weten jullie dat ik per dag zo’n 3 kopjes thee drink. Door de maanden heen ben ik dan meer en meer van thee gaan houden! Toen ik een paar weken geleden een mailtje kreeg van Or Tea met de vraag of ik een paar smaakjes van hun ultra biologische Chinese thee wou proeven, kon ik natuurlijk niet anders dan volmondig “ja” zeggen! We zijn nu al een tijdje verder en mijn voorraad is aanzienlijk geslonken. Het is dus hoognodig tijd voor een review!

Laat ik beginnen met hetgeen wat iedereen het beste kent wanneer ze denken aan thee: namelijk de klassieke theezakjes. De bus die ik heb bevat een heleboel verschillende soorten thee zoals: groene thee, witte thee, Oolong thee en zwarte thee.

Wisten jullie trouwens dat voor elke thee er een bepaald moment op de dag is waarop je het beste die thee drinkt?

 photo IMG_1525_zps29edff8c.jpgLaat ik beginnen met de vormgeving! Wat ze gigantisch goed gedaan hebben bij Or Tea? is dat ze doorheen heel hun gamma dezelfde vormgeving hebben aangehouden, maar bij elke soort thee het toch weer uniek is gemaakt. Hoe schattig is dat poppetjes op die lieve gekleurde zakjes thee? Dit maakt je ochtend gewoon al een stuk beter als je de dag start met een lekker kopje thee! photo IMG_1523_zps072ad4aa.jpgDe achterkant van de zakjes zijn allemaal doorzichtig, je kan dus precies zien wat je kiest! Zien jullie dat grappig bolletjes onderaan? Daarover zo meteen meer!

Maar natuurlijk is deze thee niet zomaar leuk vormgegeven, er is wel wat meer over te vertellen. Ze is namelijk volledig biologisch verantwoord, wat terug te vinden is in elk aspect van je zakje thee. De verpakkingen zijn gerecycleerd karton en de inkt is gemaakt van de soja plant. Er is nog meer! De theebuiltjes zijn gemaakt van maïszetmeel en ongebleekt katoen, dit vind ik zo’n fijne gedachte, wetende dat je geen chemische troep in je heet water hangt!

De verpakking is zeker niet alles, de smaak is ook iets wat ik erg belangrijk vind! Ik onderwierp ze allemaal eens aan de smaaktest!

Dragon Pearl Jasmine
Wat leuk is aan alle zakjes thee, is dat ze er allemaal anders uitzien! Deze bestaat bijvoorbeeld uit allemaal kleine bolletjes.  photo IMG_3173_zps347f4410.jpg

Dragon Well
Deze bestaat dan weer uit kleine/platte stukjes. Wat me wel meteen opviel is dat de thee een stuk langer moet trekken dan de thee uit de supermarkt die ik gewend ben. Eigenlijk vind ik dit zelf geen nadeel, terwijl je thee trekt, koelt je water ook een beetje af tot het drinkbaar is, win win! Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je thee bitter wordt omdat je hem zo lang moet laten trekken, integendeel, de smaak wordt sterker, maar zeker niet bitter. Wat ik tijdens het testen ook ingefluisterd gekregen heb, is dat al het goede van de thee pas na een kwartier vrij komt. Huh? Ik trok na 7 minuten altijd al mijn zakje uit de thee… Geduld it is! 

 photo IMG_3177_zps2fe9e57e.jpg

Towering Kung Fu & Mount Feather
Elke thee is weer een complete verassing, stuk voor stuk waren de geuren en kleuren nieuw voor me! Echt super tof om nieuwe smaken te ontdekken.

 photo 20140811_183646_zps18700571.jpg

Monkey Pinch & theebloem
In het rechter glas is het bolletje te zien waar ik het hierboven al over had. Ik denk dat ik het zelf een beetje fout heb gedaan, maar you get the picture. Zelf dacht ik dat het touwtje om het balletje zat, maar dat bleek eigenlijk gewoon het touwtje te zijn wat het allemaal bij elkaar moest houden, oeps! Op zich vond ik het nog een extra leuk effect geven, nu kan je echt goed zien wat er allemaal inzit!

 photo IMG_1919_zps31b387d0.jpgKijk! Bloemetjes! photo IMG_1920_zps07795666.jpgAls laatste kom ik bij de losse thee. Persoonlijk vond ik deze heel erg fijn voor ‘gewoon’ dagelijks gebruik. Ik merkte dat ik tijdens de week echt gewoon meer naar de losse, groene thee greep dan naar de zakjes. De zakjes vond ik toch net iets specialer!

 photo IMG_1517_zps9bd1be30.jpgOok zien we weer dat geweldige design die ze door heel de collectie hebben doorgetrokken. Echte een dikke 10+ voor de vormgeving! Voor de losse thee heb je uiteraard je eigen theebuiltje nodig hebben, het vergt iets meer tijd, maar dat heb ik zeker over voor een betere smaak.

 photo IMG_1519_zps60daefd3.jpg

 

Ik ben echt heel aangenaam verrast door deze toffe thee. Je kan zeker zien dat er lang en goed over is nagedacht. Ze hebben het van de verpakking tot de smaak en oorsprong helemaal onder de knie!

De prijzen:
– Zakjes € 12,-
– Doosje losse thee € 9,-

Neem zeker eens een kijkje op de website van Or Tea voor al hun verkooppunten en productjes. Ik ben al fan!

Groetjes, Pauline

Delen: