Review: Lush roots

 photo PicMonkeyCollagelush_zps93c0fb42.jpgMomenteel ben ik hard bezig met het herstellen en beter worden van mijn haar. Het afgelopen anderhalf jaar ben ik heel erg veel haar verloren vooral met name van stress. Mijn haar is van lang en vol naar lang en heel erg dun gegaan. Voor mijn gevoel was ik bijna de helft in volume verloren en hier was ik helemaal niet blij mee! Sinds een half jaar gaat het wat betreft de stress stukken beter en ben ik terwijl ook begonnen aan een reddingsoperatie voor mijn geliefde haren! Ik heb heel wat producten en nieuwe routines erop los gelaten waaronder onder andere Lush Roots, een masker wat je haren sterker zou maken en ze zouden er zelfs iets sneller van gaan groeien. Benieuwd?

 photo IMG_1303_zps22f21d41.jpgToen ik in de Lush winkel op zoek ging naar een masker, had ik echt geen idee welke ik moest kiezen. Gelukkig kwam er een vrolijke winkeldame me te hulp geschoten en meteen haalde ze deze uit de rekken. Mee naar huis en testen maar!

Het eerste wat me meteen opviel was de consistentie van het product. Hij is zo zacht en luchtig dat het bijna slagroom lijkt! Ook wanneer je het op je hoofd smeert voel je gelijk wat ik bedoel. Heel luchtig, en heerlijk!

 photo IMG_1332_zps62f4754d.jpg
Het is de bedoeling dat je Roots aanbrengt op droge haren en vervolgens het masker goed gaat in masseren. Laat ik je al meteen zeggen dat dat nog niet zo makkelijk gedaan is met lang haar, haha! Het masker is echt bedoeld voor de aanzet van je haren en dus niet de lengtes en punten zoals meestal het geval is. Natuurlijk was ik lekker eigenwijs en ben ik maar gewoon lukraak beginnen smeren zonder mijn haren te verdelen in stukken. Een goede tip, luister naar de verpakking en verdeel je haren in stukken, dan gaat het veel gemakkelijker!

Toen het masker er goed opzat heb ik mijn haar met een speld in een knotje gedaan en ben ik goed gaan masseren om het knotje heen. Je moet zelf maar even kijken wat je het prettigste vindt, maar dit vond ik echt het fijnste. Geen haren die aan je handen blijven kleven wanneer je plekje veranderd op je hoofd, maar gewoon netjes alles bij elkaar.

 photo IMG_1337_zps23c5fcd3.jpg
Hetgene wat je meteen merkt als het masker op je hoofd zit is: pepermunt! Ja, ik had al een beetje pepermunt geroken in het masker, maar had nooit gedacht dat dit zo zou aanvoelen op mijn hoofd. Het leek alsof er een grote bom aan pepermunt recht op mijn hoofd was geland en ik vond het heerlijk! Het voelt echt heel erg fris en fijn aan zonder te prikken. Zelf vind ik pepermunt ook zeker geen onaangename geur, dus dat was voor mij zeker een groot pluspunt! Het is eens wat anders dan die eeuwige fruit en bloemen geuren.

 photo IMG_1315_zps9a2013b4.jpg
De menthol die je zo sterk ruikt heeft natuurlijk ook een functie. Hierdoor wordt je doorbloeding in je hoofdhuid namelijk gestimuleerd waardoor je haren sneller en beter de voeding krijgen die ze nodig hebben. Daardoor kunnen ze dan weer langer en sneller groeien.

Wat zit er dan nog meer in? Wel, een heleboel! Om te beginnen zit er honing in verwerkt wat zorgt voor zachte haren zonder ze te verzwaren. De olijfolie maakt je haren zachter en een appelsiengeur is bedoeld voor een goed humeur! Hoewel ik de appelsien niet echt rook, vind ik het wel tof bedacht, haha! Als laatste is er ook een beetje citroenzuur te vinden wat helpt je haarschubben te sluiten.

 photo IMG_1306_zps8d190dd4.jpg
Het wordt aangeraden het masker zo’n 3 keer per week te gebruiken. Zelf hou ik het bij 1 à 2 keer in de week omdat ik mijn haren eigenlijk helemaal niet zo vaak was. Wanneer je het masker 20 minuten hebt laten intrekken, kan het eruit gewassen worden met je gebruikelijke shampoo. Waar ik zo verbaasd over was, is dat zelfs na het wassen met shampoo mijn haren nog steeds lekker naar munt roken, super lekker! Achteraf heb ik de punten goed verzorgd met een conditioner en klaar was ik!

Mijn haren waren de volgende dag echt heerlijk zacht en een stuk minder pluizig als de dag ervoor. Ik denk dat dit masker goed geslaagd is voor mijn test!

 • In een potje zit 225 gram masker en ik gok dat ik hiermee zo’n 4 à 5 keer kan doen.
 • Hiervoor betaal je €18, 99!

Groetjes, Pauline

Delen:

4 Reacties

 1. Ichelle
  juni 10, 2014 / 7:39 am

  Klinkt als een heerlijk masker!
  Ga hem ook eens proberen 🙂

 2. Evelyne
  juni 8, 2014 / 8:46 am

  Hoi, eerst en vooral superreview 😉 ik heb krullend haar dat redelijk dik is, dus dit masker is niet echt voor mij geschikt 🙂

 3. kimsbloglife
  juni 8, 2014 / 7:44 am

  Mijn haar is de laatste tijd ook zo pluizig en zo droog, het lijkt wel stro 🙁 Ik ben ook op zoek naar een goed masker, maar vind dit wel wat duur… Ben ook wel benieuwd naar wat het op lange termijn doet 🙂

 4. Nathalie
  juni 8, 2014 / 7:34 am

  Dit masker lijkt me echt fijn, niets zo leuk als zacht en goedruikend haar 🙂 ik ben wel eens benieuwd wat dit op lange termijn met je haar doet! Spijtig dat het aan de dure kant is, maar moest het op lange termijn je haar dikker maken dan zou ik het ook wel eens overwegen denk ik.

  Veel liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.