Review: Lush Fun – Sunny Mandarin Mood-Boost

 photo Unknown1_zps335503a6.jpgMet kerst kreeg ik van mijn vriend een mooie, grote cadeaudoos vol met Lush producten erin. Toen ik het cadeautje uitpakte rook ik de heerlijke geurtjes al door het inpakpapier heen. Hier was ik zo blij mee! Er zaten een heleboel producten van de kerstcollectie, maar ook een rolletje Fun klei in. Ik had er wel al eens van gehoord en had het zelf al zien liggen in een Lush winkel, maar heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan wat een fijn product dit eigenlijk wel is! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn rode Fun rolletje.

Laten we misschien eerst beginnen met waar de naam vandaan komt, want hier zit namelijk een betekenis achter. Lush gebruikt 2,5% van de opbrengst die ze maken met de verkoop van hun Fun rolletjes voor organisaties die zich inzetten voor de kindjes in  Japan, om hier een veilige speelomgeving te creëren voor de kinderen in de omgeving die getroffen is door de tsunami en nucleaire ramp.

 photo IMG_0216_zpseefbc88b.jpg

De rode versie van dit leuke badspeeltje heet ‘Sunny Mandarin Mood-Boost’, klinkt helemaal niet slecht! Maar, wat is Fun nu eigenlijk precies? Je kan het heel gemakkelijk vergelijken met klei waar je als kind mee speelde, maar dan voor in bad! Als je het droog gaat kneden vind ik het persoonlijk een beetje brokkelig. Wanneer je de klei met natte handen vastneemt, is het echt super Fun! Het gevoel is heel erg te vergelijken met echte klei, waarbij je je handen nat moet maken om het goed te kunnen kneden. Ik vind het echt een heel fijn en ontspannend gevoel geven. Hoe natter het wordt, hoe sneller het weg smelt.

Je hebt voor één badsessie maar een klein stukje nodig, dus met een rolletje kan je erg lang doen! Ook doordat de geur erg sterk is heb je maar een klein beetje nodig voor een heerlijk ruikend badje of douche, want je kan het ook gemakkelijk als zeep onder de douche gebruiken. Door de combinatie van appelsien en mandarijn olie ruikt deze Fun rol echt heel erg naar Skittles. Eerst kon ik de geur niet helemaal plaatsen, maar het lijkt gewoon als twee druppels water op Skittles! Dus voor de Skittle-lovers onder ons, Red is the way to go!

 photo IMG_0222_zps36f43f63.jpg

Je kan je Fun rolletje op een aantal verschillende manieren gebruiken. Het is de bedoeling dat je bij elke wasbeurt een klein stukje gebruikt, laat dus zeker dit rolletje niet in de douche liggen want dan is hij zo weggesmolten!

Als eerste kan je Fun gewoon gebruiken voor de Fun, dus door er mee te boetseren. Zou dit geen super truc zijn om kinderen die niet in bad willen, in het bad te lokken? Bij mij had dit alleszins goed gewerkt denk ik!

 photo 20140404_191241_zps90020b4b.jpg
Maar natuurlijk is het hoofddoel van dit fijne rolletje om je te proper te maken. En ook dan heb je weer drie opties. Je kan in bad gaan liggen en zoals ik doe, met een stukje Fun liggen spelen tot het weggesmolten is. Hier krijg je super lekker ruikend, oranje water van!

 photo 20140404_191330_zps81f52f27.jpg
Voor de mensen die graag veel schuim in bad hebben liggen, is er ook een optie. Verbrokkel een klein stukje Fun onder een lopende kraan en BOEM, je bad ligt zo vol schuim.

Als laatste je kan je hem ook mee onder de douche nemen en gebruiken als douchezeep. Als je een klein stukje tussen je vochtige handen houdt en in je handen gaat wrijven alsof je je grondig aan het wassen bent, ontstaat er ook erg veel schuin waarmee je je heerlijk kan inzepen.

 photo 20140404_191409_zps666e46ac.jpg

Wat ik vooral zo leuk vind aan dit product is dat je er meerdere wasbeurten mee kan doen, want ik vind het altijd zo zonde dat een hele bruisbal in één bad helemaal verdwijnt!

Ook het prijsje vind ik reuze meevallen! Voor één rolletje Fun betaal je €9,95! Jep, ik ben fan!

Hebben jullie de Fun rolletjes al eens uitgeprobeerd?

Groetjes, Pauline

Delen: