Review: Labello Lip Butter

 photo IMG_1470_zps12088737.jpgEen tijdje geleden postte ik een foto op instagram van de drie nieuwe “lip butters” van Labello. Meteen kreeg ik een aantal enthousiaste reacties, ook een aantal mensen die de doosjes herkenden van Nivea! En dat klopt! Door het grote succes hiervan heeft ook Labello ze in hun vaste assortiment gestopt. Ondertussen heb ik ze grondig onderworpen aan wat testen en vandaag deel ik de resultaten.

Laat ik om te beginnen zeggen dat ik toen ik de potjes zag, hier nogal negatief tegenover stond. Ik ben namelijk niet iemand die graag product met zijn vingers pakt want wat doe je dan weer nadat je het hebt aangebracht en je vinger nog vet is? Echt hygiënisch lijkt me dit niet… Maar het heeft zeker ook zijn voordelen heb ik ondervonden! Zo masseer je het product met je vinger veel beter en langer in dan wanneer je een stick gebruikt. Voor iemand zoals ik is dat super fijn! Ik heb best heel vaak last van velletjes en droge lippen, op deze manier verzorg je ze eigenlijk een beetje extra.

 photo IMG_1473_zps70081dbf.jpgOver naar de verpakking die ik overigens super tof vind! Hiermee gaat Labello terug naar zijn roots in 1909. Hun eerste lipproduct was toen verpakt in een tinnen doosje.

Labello komt dus met 3 varianten deze zomer. De heel bekende ‘original’, een ‘vanille & macadamia’ variant en de ‘Raspberry Rosé’. Van al deze is toch de vanille mijn favoriet omdat ik gewoon dol ben op de geur van vanille!

In elk van deze magische doosjes, zoals ze ze noemen, zijn er aantal fijne ingrediënten te vinden. Zo bevatten allemaal amandelolie die de huid kalmeert en verzacht en Karitéboter om de celaanmaak te stimuleren en te hydrateren.

 photo IMG_1475_zps31e72355.jpgWat een leuke extra is, is dat de ‘Raspberry’ een subtiel rozig kleurtje heeft gekregen waardoor je lippen een mooie paarlemoerglans krijgen.

Al bij al ben ik eigenlijk heel enthousiast geworden over deze schattige doosjes. De original versie heeft ondertussen al een vaste plek gekregen op mijn nachtkastje zodat ik voor het slapen gaan nog even snel mijn lippen kan verzorgen en ik kan zeggen dat dit mijn lippen super geholpen heeft, want winter of zomer, mijn lippen kunnen zomaar opeens raar gaan doen!

Mijn besluit is dus zeker positief! Mijn lippen voelen gevoed en zacht aan. Tot nu toe nog geen gebarsten lippen, wie weet werkt het wel preventief! De roze zit nu vast in mijn tas en ik heb er zelfs een ritueeltje voor gevonden om die vette vinger te vermijden. Ik doe hem nu vast op nadat ik naar de wc ben geweest en mijn handen gewassen heb. Dan ga ik met een propere vinger in het product en is er altijd een papiertje om het restje van mijn vinger weg te halen!

De labello doosjes zijn vanaf nu te koop voor €3,99.

Groetjes, Pauline

 

Delen: