Remington Your Style: Krultang & Föhn

 photo remington2_zps6da843f4.jpg

De Remington Your Style heb ik al een tijdje in mijn badkamer liggen, maar had nog geen moment gevonden om hem eens grondig onderhanden te nemen in een review. Ik vertelde er wel al over in de giftguide voor vrouwen en over hoe je oneindig kan combineren met de krultang! Vandaag laat ik jullie de twee Your Style basis-sets zien van Remington!

 photo IMG_3245_zps865b7c6b.jpgDe collectie bestaat uit twee apparaten, namelijk een föhn en krultang. Wat deze sets zo speciaal maakt, zijn al de verschillende kopstukken die je erbij krijgt. Bij elke set zitten er steeds drie kopstukken waarmee je telkens een totaal ander kapsel kan creëren.

 photo IMG_3247_zps92a2a02c.jpgHet eerste wat me opviel waren ’the looks’ van de föhn. Wat een mooi ding! Hij heeft een super mooie, diep paarse kleur met achteraan een gouden kontje. De kopstukken klikken makkelijk van en op de föhn en hij is helemaal niet zwaar. Mijn haar droogt best traag, dus het gewicht van een föhn vind ik best belangrijk!

 photo IMG_3248_zpsb35b5680.jpgDe föhn komt met een standaard kopstuk die hierboven in de foto al op de föhn staat, een soort kammetje waarmee je lekker veel volume kan creëren aan de hoofdhuid en als laatste een groot rond kopstuk waarmee je krullen kan creëren. Om heel eerlijk te zijn ben ik kennelijk altijd erg saai geweest met mijn föhn-kunsten, want: één, ik had de bijgeleverde kopstukken gewoon nooit gebruikt en twee, ik wist niet eens dat dit allemaal bestond. Nou ja, leer ik ook weer wat bij!  photo IMG_3249_zps236417f6.jpg photo IMG_3230_zpsf19b52df.jpgAls tweede is er de krultang, opnieuw hetzelfde concept en dezelfde looks. Een prachtige paarse kleur en drie verschillende kopstukken die je er gemakkelijk kan opdraaien, maar het blijft niet bij drie. Voor de krultang kan je apart extra kopstukken kopen en dit binnen een heel beperkt budget. Voor een extra kopstuk betaal je tussen de €8 en de €16, hoe geweldig is dit? Ook als cadeau vind ik dit fantastisch. Je geeft iemand de basis en deze kan zelf, zonder al te veel geld uit te geven, de set uitbreiden.

 photo IMG_3232_zps708c71be.jpgHet geheel kan je opbergen in de bijgeleverde opbergtas en misschien een leuk detail om te vernoemen, alles past er ook werkelijk in, haha!

 photo IMG_3239_zps1cfa19f1.jpg photo IMG_3241_zps11544335.jpgDan naar het belangrijkste gedeelte, namelijk de kopstukken! Zoals je op de foto hierboven kan zien draaien ze met een makkelijk en veilig systeem snel op de basis. Je klikt hem erin en draait de gouden band een stukje in de richting van de pijl om hem vast te zetten.

 photo IMG_3235_zps458f32db.jpgIn de set zitten de volgende drie kopstukken: een warme ronde borstel om heel erg veel volume te creëren, een dunne krultang met klepje die overal even dik is om leuke bouncy krullen te maken en ééntje zonder klepje die aan de basis dikker is dan het uiteinde. Met deze laatste maak je super mooie beachy krullen en deze is op dit moment ook mijn favoriet om te gebruiken.

Dan het leukste van heel deze review en dat zijn de test foto’s! Ik begon met het kopstuk waar ik meest nieuwsgierig naar was en dat was de grote ronde borstel. Als je me een beetje kent weet je dat ik een absolute ramp ben met de föhn. Een handdoek op mijn hoofd hangen en drogen, that’s it, tot daar rijken mijn kunsten. Mijn coördinatie is ook niet goed genoeg om met de ene hand een borstel vast te houden en met de andere de föhn. Vandaar mijn enthousiasme over deze tang, beide werelden netjes in één gestopt. Kan ik ook eens een home made ‘kapperslook’ maken!

De ronde borstel – Heteluchtborstel
Ik begon één kant te stylen met de borstel om zo goed te kunnen laten zien wat voor mooi effect hij geeft! Natuurlijk ben ik nog steeds geen pro, maar ik vind het er al knap goed uitzien. Een super mooi gebrushed effect, het leek alsof mijn linkerkant net van de kapper terug kwam! photo IMG_0399_zps8a8ba022.jpg photo IMG_0398_zps4012d232.jpgEn dan de andere kant erbij!

 photo IMG_0400_zpsb9340340.jpg photo IMG_0402_zps522a7124.jpg

De kegel-vormige krultang – Conic Wand
Vervolgens was het de beurt aan de kegelvormige krultang. Een soort waar ik langer fan van ben! Ik denk van alle soorten, dat ik deze het meeste boven haal, hij is gewoon zo gemakkelijk te bedienen en het resultaat is altijd goed. Wat leuk is aan deze tang, is dat de krul groot begint en een beetje strakker eindigt, dit komt natuurlijk door de vorm. Ik vind de look die je hiermee creëert zo fijn, en doorheen de dag blijft het gewoon mooi. Ik kam de krullen altijd uit en doe er dan een beetje serum door tegen de pluizigheid. Het enige wat ik maar niet kan wegkrijgen zijn die rechte stukjes onderaan de puntjes van mijn haar, maar dat komt doordat er geen klepje aan de tang zit. Zelf vind ik het niet storend, maar ik weet dat anderen hierdoor vaak naar een andere tang grijpen.

 photo IMG_0798_zps408e3e52.jpg photo IMG_0800_zps58f752c1.jpg photo IMG_0802_zps185a3119.jpg photo 10961660_10153097796294766_1521776302_n_zps3c7a2db4.jpg

De dunne krultang met klepje – 19mm tang
En als laatste was het beurt aan de gelijkvormige krultang met klepje. Waar ik altijd bang voor ben met dit soort tangen, is dat je een soort plooi te zien krijgt door het klepje, maar tot mijn grote verbazing is er daar bij deze geen sprake van! Met deze tang zijn je krullen van boven tot onder even groot waardoor ze over het algemeen ook een stuk strakker zijn. Ik vond dit echt een glamour kapsel! In tegenstelling met bijvoorbeeld de kegelvormige tang, zijn de krullen hier groter en hebben ze meer volume, maar dat komt nogmaals puur door de vorm.

 photo IMG_0847_zps68df962d.jpg photo IMG_0860_zpsbeee18b3.jpg photo IMG_0865_zps35105545.jpg

 

Zo, dit waren ze alle drie! Ik vind dit concept echt helemaal fantastisch! Je kan gewoon zelf bouwen en sparen aan je eigen krultang zonder dat je telkens een fortuin moet uitgeven aan een heel nieuw apparaat. Ik ga zelf zeker nog op zoek naar de dikste versie van de krultang want zo één wil ik al een tijdje.

De tang warmt ook erg snel op en is gemakkelijk te bedienen. Door middel van een schuifknopje stel je zelf de warmte in en aan de hand van het knipper lichtje kan je zien of hij warm genoeg is voor gebruik. Spreekt helemaal voor zich! Je kan beide sets vinden bij onder andere Media Markt, Vandenborre, Krëfel en Colruyt.

  • Your Style Dryer kit: €34,99-
  • Your Style Styler kit: €49,99-

Groetjes, Pauline

 

Delen: