Review: Remington pearl wand

 photo Unknown_zps6bab5740.jpgNa mijn ‘Romantische krullen‘ tutorial kreeg ik een heleboel tips met dat ik de Remington Pearl wand eens moest proberen. Natuurlijk kon ik niet aan de verleiding weerstaan en wanneer ik op fonq.be wat mocht uitkiezen om te testen, was de keuze natuurlijk snel gemaakt! Natuurlijk kan ik zo’n leuke tool niet voorbij laten gaan zonder hem uitgebreid te bespreken, hieronder vind je dan ook een review terug!

Laten we beginnen met wat er allemaal in de doos zit. Natuurlijk het belangrijkste, namelijk de tang. Waar ik meteen erg verbaasd over was, was dat hij eigenlijk heel licht is. Best heel erg fijn als je bedenkt dat je geen klepje hebt om je haar in vast te zetten en je dus met twee handen moet gaan werken om je haren te krullen. Als tweede zit er een warmte bestendige handschoen bij, deze is zeker handig voor wanneer je nog nooit met een dergelijke tang gewerkt hebt. Je kan je er namelijk best snel aan branden heb ik ondervonden en was telkens erg dankbaar dat ik de handschoen aan had. Hoewel ik de handschoen fijn vind om mee te oefenen, denk ik toch dat ik hem in de toekomst minder zal gaan dragen omdat je je haren maar moeilijk voelt door de handschoen en je daardoor sneller een plukje weer laat vallen. Als laatste zit er ook een opbergtasje bij. Ik weet niet precies of deze ook warmte bestendig is en je de tang er meteen kan indoen, maar hij is alleszins erg handig voor wanneer je op reis gaat en je liever geen snoeren los in je koffer doet.

 photo IMG_9802_zps4fbddb65.jpg

Wat natuurlijk als eerste opvalt aan deze krultang, is de vorm. Het is niet je klassieke krultang die overal even dik is, maar hij heeft de vorm van een kegel. Aan de basis is hij het dikste, namelijk 25mm en naar de bovenkant toe wordt hij dunner en dunner. En dit effect zie je dan uiteindelijk ook terug in je krul. Meer naar het hoofd toe zal hij dikker zijn dan aan je puntjes. Zelf vind ik dat dit er super tof uitziet! Wanneer je de krullen uitkamt, krijg je een beachy effect.

 photo IMG_9778_zps4d5c11de.jpg

Ook heeft hij geen klepje zoals een klassieke krultang. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Het is maar wat je het prettigste vindt! Persoonlijk vind ik het het fijnste zonder, omdat mijn haar heel snel een lelijke knik krijgt als ik een krultang gebruik met klepje. Het nadeel is dan weer dat je je lok haar zelf moet vasthouden.

 photo IMG_9768_zpsde286112.jpg

Ook de bediening is erg simpel gehouden. Een aan en uit knopje en twee knopjes om de warmte te regelen. De laagste temperatuur die je kan instellen is 130°C en de hoogste is 210°C. Op het schermpje kan je vervolgens zien hoe warm je hem zet en wanneer de tang klaar is met opwarmen, wat erg snel gaat heb ik al gemerkt! Hij is in een piep en een zucht opgewarmd.

 photo IMG_9766_zps89445a3f.jpg

Waar ik in het begin een beetje bang voor was, was dat ik de tang niet zomaar ergens zou kunnen neerleggen wanneer hij warm is. Bij mijn andere krultang is dat namelijk best een probleem, hoewel er zo’n voetje op zit klapt de tang altijd naar voren door het snoer en kan ik hem niet zomaar om het even waar neerleggen. Dat was dan ook één van de eerste dingen die ik even heb uitgeprobeerd bij de remington pearl wand voor ik hem aanzette. Tot mijn grote verbazing blijft hij perfect op zijn voetje liggen en ik moet ik mij dus helemaal geen zorgen maken wanneer ik hem even neerzet om een ander plukje te pakken.

 photo IMG_9782_zps5283bda1.jpg

Oké, genoeg gepraat, let’s see some curls! Ik vond het in het begin best nog even oefenen. Door de vorm van de krultang zakt je haar namelijk snel naar beneden en krijg je het effect van de krultang niet, doordat alles op één hoogte gaat zitten. Maar na een paar keer de krultang gebruikt te hebben ben ik er eindelijk uit, je moet hem namelijk een beetje meer schuin houden zodat het haar gewoon geen kans meer heeft om er af te zakken.

 photo IMG_9850_zps678c44fc.jpg

Voor het krullen van mijn haar. Ik had die nacht met een vlecht in geslapen en dit zag je duidelijk toen ik hem eruit haalde. Het had verder geen effect op het krullen van mijn haren met de tang.

 photo IMG_9887_zps86f8c5db.jpg
En dan de krullen zelf. Hier kan ik niets anders dan positief over zijn, ze blijven zo lang zitten! Natuurlijk is het met mijn haar onmogelijk om krullen te maken zonder mousse, dus die heb ik zeker en vast gebruikt, maar ze bleven zo lang mooi zitten! En ook wanneer ze wat waren uitgezakt waren ze mooi, omdat ze zoals ik net al zei, dan een meer beachy-look krijgen. Super leuk voor de zomer natuurlijk!

 photo IMG_9873_zps10ef081c.jpg

 photo IMG_9883_zps3fa45bfe.jpg

Je kan de remington pearl wand bestellen via fonq.be voor €34,95! Let er op dat, wanneer je de kegelvormige krultang wilt, je hem in de 25 mm versie besteld. Eéntje groter is namelijk gewoon recht!

Hebben jullie hem al getest?

Groetjes, Pauline

Delen: