Recept: Geitenkaas en honing salade

Een geitenkaas en honing salade is een salade die ik regelmatig maak wanneer ik alleen thuis ben en ik geen zin heb ik een mega afwas met passen en veel gedoe. Het is simpel, snel klaar en super lekker!

Vandaag laat ik jullie zien hoe je dit gemakkelijke maaltje zelf kan maken! Het idee heb ik van Foodnetwork maar heb er door de weken heen mijn perfecte kommetje vol lekkers van gemaakt! Lees snel verder als je benieuwd bent!
Let get started!
 
Wat heb je nodig?
  • Salade. In een krop op uit een zakje, wat je maar het makkelijkste vind. In dit geval heb ik uit een zakje, dan gaat het toch nog net even wat sneller.
  • Geitenkaas. Geen smeer-geiten kaas maar zo ééntje waar je echt stukjes kan vanaf snijden.
  • Honing
  • Je favoriete salade dressing
  • Pistasche nootjes
  • Eventueel wat kerstomaatjes of andere groentjes die je lekker vind
  • Een stukje stokbrood of crackers
  • Een oven
  • Een hongerige maag 😉
Hoe ga je te werk?
Wel, eigenlijk is dit heel simpel een voor de hand liggend.
Je warmt je oven tot 200°C op.
Op een apart bordje doe je zoveel stukjes geitenkaas als je honger hebt. Hierover giet je wat honing.
Je neem een paar pistasche en kapt deze in kleine stukjes (opgepast voor de vingertjes, die smaken niet zo lekker in deze salade!). Wanneer je dat hebt gedaan, strooi je deze over de met honing bedropen geitenkaasjes.
Dit bordje zet je dan voor een paar minuten, hoogstens 4, in de over. Hou dit wel goed in ge gaten wat het kan zo gesmolten zijn!
Dan het kommetje voor de sla. Hier doe je natuurlijk als eerste de sla in, hierover je lievelingen groenten wat in mijn geval kerstomaatjes zijn. Hierover de dressing en husselen maar!
Wanneer je kaasje(s) gesmolten zijn leg je deze bovenop de sla en klaar ben je!
Et voila! Your masterpiece is ready to be eaten! Hebben jullie ook zo van die receptjes die lekker makkelijk en snel zijn? Let me know! Ik hoop dat het jullie net zo goed zal smaken als mij!
Groetjes,
Pauline
Share: