Real Techniques: Poederkwast

Unknown

Als beauty-fanaat zal je deze vast en zeker al eens voorbij hebben zien komen of zelfs bezitten. Het is een groot gehyped product waar iedereen helemaal lyrisch over is, ik heb het natuurlijk over de kwasten van ‘Real Techniques’! Toen ik op vakantie in Amerika was, besloot ik er toch aan toe te geven en er één mee te nemen. Ik koos voor een kwast die in mijn stash het meest aan vervanging toe was en zo kwam ik met de poeder kwast terug naar België. Ondertussen heb ik hem in gebruik genomen en getest!

De kwasten van ‘Real Techniques’ zijn ontworpen door een visagiste die vooral bekend is geworden door YouTube. Jullie kennen haar vast als één van de twee Pixiwoo zusjes! Samen met de makers van onder andere ‘Eco Tools’ bracht Samantha Chapman deze kwasten collectie op de markt in Engeland en Amerika. Er zijn in totaal meer dan 10 verschillende kwasten. Elk van de kwasten kan je herkennen aan hun kleur.

IMG_0351

Zo is oranje, die ik heb, voor de ‘basis’ zoals bijvoorbeeld de poeder- en foundation kwast. Paars is dan weer speciaal voor de ogen bedoeld en tenslotte heb je ook nog de roze kwasten. Deze zijn voor de ‘afwerking’, hier kan je onder andere een blush kwast vinden.

IMG_0352

De verpakking is simpel en ’to the point’ gehouden. De voorkant is van doorzichtig plastic gemaakt waardoor je de volledige kwast goed kan zien en precies weet wat je koopt. Op de achterkant staat er wat uitleg over de kwast zelf, wat je er zoal van kan verwachten. Ook verwijzen ze je door naar de website, waar over elke kwast apart een tutorial is opgenomen.

IMG_0354

De kwast zelf is van stevig materiaal gemaakt zonder heel zwaar te zijn en dat voel je! Dan natuurlijk het belangrijkste van de kwast, namelijk: de haartjes. Deze zijn super zacht en voelen ook heel lekker aan op je gezicht.  Ook staan ze heel dicht op elkaar waardoor je een mooie dekking krijgt! Ook las ik op de website van ‘Real Techniques’ dat de haren van alle kwasten met de hand worden geknipt. De haren zijn gemaakt van 100% synthetisch materiaal en zijn dus niet dierlijk,  geen enkel beestje heeft voor deze kwast moeten lijden!

IMG_0355

Wat ik ook erg belangrijk vind bij make-up kwasten is het reinigen ervan. Blijft de kwaliteit hetzelfde? Zijn ze gemakkelijk te reinigen? Dit zijn allemaal punten waaraan een kwast aan moet voldoen! Ik heb hem tot nu toe nog maar één keer gewassen en dat ging prima. De vuiligheid ging er snel uit en hij droogt weer even fluffy en zacht op als dat hij voorheen was.

IMG_0360

Op elke kwast staat ook duidelijk geschreven welke het is en waarvoor hij dient. Ze werken dus niet met nummertjes zoals bijvoorbeeld bij M.A.C, iets wat ik best handig vind!

Unknown1

Zoals je kan zien is de onderkant van de kwast net een beetje dikker en steviger als de rest, ook de onderkant is volledig plat. Hierdoor kan je hem gewoon neerzetten in plaats van hem in je make-up tasje te doen. Zelf vind ik dit best fijn, ik heb altijd het gevoel dat er vuiligheid van de binnenkant van de tas op de kwast komt en vervolgens overgezet wordt op mijn gezicht tijdens het aanbrengen van mijn make-up. Dit vind ik dus zeker een leuke plus aan de kwast!

Hier nog even het filmpje waar ik het eerder over had! Samantha zelf laat in individuele filmpjes zien hoe je elke kwast het beste kan gebruiken.

De kwasten zijn in de winkel te koop in Amerika en Engeland, maar je kan deze in diverse online shops ook gewoon in België bestellen. Deze poeder kwast kostte me €8,-. Een heel schappelijke prijs voor zo’n goed product!

Groetjes, Pauline

 

Delen: