Parfum: Balenciaga Rosabotanica

 photo Unknown2_zps7b5b18d0.jpg
Als het gaat om parfum ben ik een erg kieskeurig persoon, ik vind het dan ook super leuk als ik eindelijk weer eens een geurtje aan mijn collectie kan toevoegen. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met de nieuwste geur: Balenciaga Rosabotanica. Een veld vol heerlijke bloemen in een flesje gebaseerd op rozen.

 photo IMG_9649_zps7839d3db.jpg

Balenciaga Rosabotanica is de volwaardige opvolger van het parfum Florabotanica en is zoals de naam het al een beetje verklapt veel bloemiger en aanweziger dan de iets frissere Florabotanica.

Laten we beginnen met het flesje. Het flesje wat ik kreeg om te testen is een perssample en dus niet te koop, het ‘echte’ flesje is natuurlijk een stuk groter. Ik vind het flesje zo mooi, het is een kunstwerkje op zichzelf! Het staat echt voor wat het parfum is: veel bloemetjes en natuurlijk roosjes! Wat ik ook nog nooit eerder gezien had is dat het patroon van de dop nog een stukje verder loopt naar beneden.

 photo Rosa2_zpsf5994c16.jpg

Het gezicht van Balenciaga is niemand minder dan Kirsten Stewart en ik vond het erg speciaal hoe ze in de commercial het parfum omschreven. Kirsten praat vanuit het parfum alsof het een echt persoon is. Ook is helemaal versierd zoals het parfum flesje, heel erg mooi en zeker de moeite om hem eens te bekijken! Onderaan het artikel kan je de commercial eens bekijken.

Het parfum word omschreven als: natuurlijk, sexy en in your face. Ze is niet bang om emoties te laten zien. Een heel speciale omschrijving, ik moet er nog steeds aan wennen dat ze de geur omschrijven als een volwaardig persoon! Het is eens iets anders dan de klassieke omschrijvingen die meestal aan geuren worden toegeschreven. Het heeft mij alleszins heel erg nieuwsgierig gemaakt!

  • Topnoten: peper, citrus, (groen en melkrijk) vijgenblad
  • Hartnoten: rozenakkoord (dat de frisse en heldere eigenschappen van de bloem benadrukt), groene hyacint, kamfer, kardemom
  • Basisnoten: wit hout, amber

Wat ik ook altijd heel erg belangrijk vind in parfum, al dan niet het belangrijkste is of je hem lang blijft ruiken. We kennen allemaal die frustratie wel van parfums die veel te snel vervliegen! Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Je hoeft om te beginnen helemaal niet veel parfum op te doen, anders vind ik hem best overheersen, maar je blijft de geur ook echt heel erg lang ruiken.

 photo Unknown_zpsb09047d2.jpg

Wat ik meteen rook toen ik het parfum opspoot wat een heel erg frisse noot, die bijna meteen plaats maakte voor een wat zwaardere geur. Je ruikt duidelijk de bloemen en daarom denk ik ook dat deze geur het beste geschikt is voor een iets volwassener persoon of waneer je wat jonger bent zoals ik, voor een avondje uit, maar dat is natuurlijk puur persoonlijk! Als ik het goed heb, ruik je zelfs een kleine rokerige geur en daar bedoel ik dan haardvuur rokerig mee. Natuurlijk moet je niet bang zijn om te gaan ruiken alsof je te lang voor het haardvuur gezeten hebt, nee, het geeft de geur diepte en warmte.

Conclusie? Rosabotanica vind ik een parfum dat perfect is voor een avondje uit en een iets ouder publiek, ik denk dat dit vooral komt omdat hij niet erg zoet ruikt, maar net heel erg bloemig. Je hebt niet veel geur nodig om hem toch heel de dag te blijven ruiken! Als je niet zo houdt van heel erg zoete geuren, maar net geuren die een beetje zwaarder zijn, is deze absoluut iets voor jou!

Balenciaga Rosabotanica is vanaf deze maand te koop en er zijn 3 opties wat betreft te grootte van de fles:

  • 30 ml – € 58,33
  • 50 ml – € 80,56
  • 100 ml – € 110,56

Wat denken jullie van dit geurtje? Zijn jullie al benieuwd?

Groetjes, Pauline

Delen: