Nieuwjaar!

Nieuwjaar 2013 photo Unknown_zps96548e54.jpgHet jaar loopt weer op zijn einde en elk jaar opnieuw zeg ik het en ik zal het waarschijnlijk nog heel veel blijven herhalen, maar het is weer zo snel gegaan! Net zoals vorig jaar leek het me leuk om met jullie mijn jaar weer eens door te nemen. Het was een bewogen, maar geslaagd jaar!

Het jaar begon, zoals bij vele studenten, midden in de examens wat voor mij een gigantische hoop stress betekende. Tot mei dit jaar studeerde ik psychologie aan de universiteit. Een gok die ik september nam, maar toch iets wat ik heel graag wilde proberen. Helaas zonder al te veel succes want toen ik in februari mijn resultaten terug kreeg waren deze half niet zo goed als ik verwacht had.

De stress bleef zich bij mij opstapelen tot ik niks meer kon. Hetgene wat ik zo graag wilde kon ik niet meer, ik kon me niet meer concentreren en elke dag werd mijn vrees naar de zomer examens groter. In mei 2013 bereikte ik mijn breekpunt en besloot ik te stoppen met mijn studie en komende september iets nieuws te gaan proberen. Er viel een gigantische last van me af, maar ik bleef toch achter met een vreemd gevoel. Een heel sterk gevoel van mislukking.

In februari ging ik met mijn moeder een paar dagen naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Mijn moeder werkt zoals jullie misschien al weten in de luchtvaart en soms komt het dan eens voor dat ik mee mag. Mijn verwachtingen van Kaapstad waren eigenlijk niet zo erg groot aangezien ik geen idee had van wat ik moest verwachten. Wel, al mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik ben helemaal verliefd geworden op Zuid-Afrika!

 photo IMG_5298_zps365cda48.jpg

Natuurlijk had ik opeens heel veel tijd te veel. Waardoor ik twee maanden besloot te gaan werken. In de maand juli had ik al werk, dat stond al eerder vast, maar nu moest ik nog iets vinden voor de maand juni. Aangezien de studenten jobs heel erg schaars waren nam ik het eerste baantje aan dat ik kon krijgen. Zo kwam ik terecht in een wasserij. De ergste baan ever! Ik moest 4 weken lakens door een mangel halen en ondergoed van bejaardentehuizen sorteren en opplooien, maar geld is geld en ik wilde graag een extraatje voor mijn reis naar Amerika. Afgezien van dat het werk mij niet zo aanstond, waren de mensen die er werkten heel erg aardig!

 photo IMG_2085_zps501bca59.jpg

In Juli heb ik een maand op de luchthaven van Brussel gewerkt, de tofste baan die ik ooit gehad heb! Ik moest werken in de business lounge van Brussels Airlines waar ik aan het onthaal zat. Echt een super maand waar ik heel veel leuke mensen heb leren kennen en heel veel heb bijgeleerd!

 photo Unknown1_zps121b7156.jpg Na twee maanden te werken had ik nog een maandje vrij voor ik met mijn vriend op vakantie ging. Ook hadden we in augustus 1 jaar iets met elkaar, we zijn toen lekker uit eten gegaan en hebben gezellige dingen gedaan!

Ook besloot ik deze zomer, aangezien ik toch erg veel tijd had, mijn blog een stapje verder te brengen. Ik kocht zonder te weten wat dit inhield mijn eigen domein en en daar ging ik dan! Mijn eigen lieve wolkje internet waarop ik met zoveel plezier met jullie allemaal communiceer, jullie maken het helemaal compleet! Ook bereikte ik met mijn YouTube account de grens van 2000 abonnees in 2013!

Nieuwjaar 2013 photo large2_zpsfef99771.jpg

In september ging ik dus zoals jullie wellicht al weten op de mooiste reis die ik tot nu heb gemaakt, dit was echt mijn absolute hoogtepunt van het jaar! Het was allemaal zo prachtig en gezellig met mijn vriend. Mensen zeggen wel eens dat samen op vakantie gaan je relatie echt test, wel ik denk dat we geslaagd zijn! Over mijn roadtrip door een stukje van Amerika kan je alles lezen in mijn reisdagboeken.

 photo IMG_6493_zps4816193c.jpg

Nadat ik weer terug kwam van vakantie was het weer tijd voor de realiteit. Ik ben terug begonnen aan een studie psychologie, maar dan aan de hoge school en het gaat heel goed! De studie zelf volg ik in Antwerpen en ik vind dit zo’n prachtige stad! Ook heb ik een aantal fijne vriendinnen gemaakt en is het ondertussen alweer bijna tijd voor de eerste examens van het schooljaar, wat ons weer terug brengt bij waar ik dit artikel begon.

Zoals jullie wel hebben kunnen lezen begon dit jaar een beetje moeizaam, maar ik heb ook zoveel prachtige momenten beleefd. Veel gezien van de wereld en vooral volop genoten! Mijn grootste voornemen voor 2014 is om meer stil te staan bij sommige momenten aangezien ik vind dat ik soms te haastig ben. Genieten van de kleine dingen moet ik absoluut meer leren!

Zo, dit was mijn jaar in vogelvlucht! Wat waren jullie hoogtepunten van 2013?

 

Groetjes, Pauline

Delen: