New in: Placenta Végetal hair treatment

 photo Unknown2_zpsa315d420.jpg

Toen ik een aantal dagen geleden met mijn moeder nog eens naar de afrowinkel besloot te gaan, kwam ik iets tegen waar ik nooit eerder van had gehoord. Ik heb al een hele tijd last van dat mijn haar verschrikkelijk dun is en blijft, daarom was ik specifiek op zoek naar iets wat mijn haren misschien een opkikker zou kunnen geven. Toen kwam ik dit tegen… Er lagen allerlei doosjes met behandelingen gemaakt van ‘placenta végetal’ en ik ga hem testen!

Vandaag leg ik jullie alles uit over dit product en binnen een paar weken, wanneer ik de treatment heb afgerond, laat ik jullie natuurlijk de resultaten zien!

Wanneer je de naam placenta leest op een doos, weet ik dat veel mensen meteen even zullen schrikken. De meeste onder jullie verstaan onder ‘placenta’ dan ook een deel van het vrouwelijk lichaam of beter bekend als de nageboorte bij een bevalling. Laat ik jullie al meteen gerust stellen! Dit product is niet van menselijke onderdelen gemaakt, maar is gemaakt van een plant. Vandaar ook dat het ‘placenta végetal’ heet en de afbeelding van het plantje op de doos.

Plancenta végetal of plantaardige placenta is afkomstig van een deeltje uit een soja boon. Het schijnt super populair te zijn als haar product! Er zijn natuurlijk wel degelijk cosmetica producten die gemaakt zijn van de nageboorte, maar deze herken je gemakkelijk aan hun hele hoge prijs.

 photo Unknown_zps13c183cf.jpg
Het eerste wat me meteen opviel is dat het geen olie is, iets wat ik wel verwacht had. Het is echter gewoon een waterachtige substantie die je op je hoofdhuid moet inmasseren. Eigenlijk was ik hier erg blij om, aangezien het een behandeling van 10 dagen is en ik zag het niet echt zitten om 10 dagen met een gigantisch vet hoofd rond te lopen.

Ook de geur is volledig anders dan ik verwachtte, wanneer ik het woord ‘placenta’ lees, dan denk ik niet meteen aan rozen geurtjes, maar het tegendeel is waar en het product is zo goed als geurloos. Geen vet of stinkend hoofd dus!

 photo Unknown5_zpsd566e9f3.jpg
Maar wat doet het dan juist? Na 10 buisjes gebruikt te hebben zou je hoofdhuid een stuk minder droog moeten zijn, zou je haar er gezonder en glanzender moeten uitzien en het zou bovenop dit alles ook nog eens goed zijn tegen haaruitval. Vooral de twee laatste puntjes op dit lijstje hebben voor de doorslag gezorgd dat ik deze eens wilde gaan proberen. Baadt het niet, dan schaadt het niet. Toch?

 photo Unknown4_zps5579d231.jpg

In het doosje zitten in totaal 10 ampullen, met elk 10ml vloeistof. Ik heb er tot nu toe 1 gebruikt en merk dat mijn haar een heel klein beetje vet aanvoelt, maar dat zie je eigenlijk amper. Om deze reden heb ik besloten om een ampul te gebruiken de dag voor het tijd wordt om mijn haar te wassen, op deze manier verspreid ik het ook nog een beetje. Voor dit doosje met 10 ampullen heb ik €9,99 betaald.

Wanneer ik de doos helemaal heb leeggemaakt, laat ik dit natuurlijk weten met een uitgebreide review!

Groetjes, Pauline

Delen: