Mijn vakantieplannen: Hawaii

 photo 10323054_10152453107544766_2382601_n_zpsfcb458f5.jpg
Vorig jaar maakte ik al een artikel over mijn zomer vakantieplannen. Omdat ik daar een heleboel leuke reacties op kreeg besloot ik dit jaar hetzelfde te gaan doen. De zomervakantie is een periode waarin ik met mijn vriend iets speciaal wil plannen. We zijn beide gek op reizen en kunnen ons dan ook een jaar helemaal zoet houden met het plannen van de perfecte reis. Vorig jaar maakte we een roadtrip door een stukje van Amerika, maar dit jaar gaan we nog een stukje verder weg van huis!

We gaan namelijk, samen met een vriend van ons, island hoppen op Hawaii! We hebben er zoveel zin in! Het idee is eigenlijk tijdens de vorige vakantie ontstaan. Beiden zijn we gek op Amerika en de manier waarop je door dat land kan reizen, maar we wilden wel wat meer strand…. En plots schoot het ons te binnen: Hawaii! Na even wat rekenen kwamen we er al snel achter dat Hawaii helaas niet de goedkoopste bestemming is, maar al snel vonden we een kandidaat die even gek is op reizen en dus met ons meegaat.

De planning
Hawaii bestaat uit een aantal eilanden en het leukste is natuurlijk om er een aantal van te zien, je reist niet voor niets de halve wereld af. We hebben besloten om drie eilanden te gaan bezoeken in 2 weken, dat leek ons het beste te doen in de tijd die we hebben. Ook was het een beetje puzzelen met de binnenlandse vluchten, welke eilanden zijn het beste met elkaar verbonden, etc… Maar uiteindelijk zijn we er helemaal uit gekomen!

 photo honolulu-hawaii-ports_zpsd511ed57.gif
Honolulu – Oahu
De eerste stop die we maken is Honolulu. We hebben hier even over getwijfeld omdat dit natuurlijk bekend staat als mega toeristisch, maar omdat vluchten met een goede verbinding naar Hawaii nog niet zo gemakkelijk te vinden zijn, gaan we het gewoon doen! Na even wat opzoek werk merkten we al snel dat ook op Honolulu veel meer leuke dingen te doen zijn dan alleen maar op het strand te liggen. Zo kan je er een ananasplantage bezoeken, zijn er prachtige nationale parken met vulkanen en kan je er de mooiste wandelingen maken. Als je gewoon maar even buiten de toeristen zone zoekt, vind je de mooiste schatten!

 photo 8156048_orig_zps680d91aa.jpg
Op dit eiland zijn er bijvoorbeeld de Haiku stairs of beter bekend als ’the stairway to heaven’. Tegelijk ook één van de moeilijkste wandelingen op het hele eiland. Het is een ijzeren trap die bestaat uit 4000 treden en was oorspronkelijk gebouwd zodat militairen bij een antenne konden komen tijdens de tweede wereldoorlog. De trappen zijn al jaren verlaten door de militairen en overgenomen door fanatieke wandelaars en reizigers omdat je het mooiste zicht krijgt wat je je maar kunt voorstellen.

 photo Halawa_hidden_stairs_39_sm_zps00144158.jpg

Helaas waren de lokale bewoners daar niet zo blij mee en omdat ze het zat waren dat er telkens mensen door hun rustige straten kwamen wandelen heeft Hawaii de trappen afgesloten. Natuurlijk zijn er altijd slimmeriken die een omweg kunnen vinden en dat gaan wij ook proberen! Je komt verder niet in problemen als je gepakt wordt, de buurtbewoners vinden gewoon de overlast niet zo fijn, maar ‘hey!’ the stairway to heaven klinkt mij echt te goed om waar te zijn, dus ik ga gewoon heel stilletjes voorbij piepen ;-).

Ik vond op YouTube dit leuke filmpje over de Haiku Stairs. Het geeft echt een heel goed beeld van wat je kan verwachten!

Natuurlijk gaan we hier ook lekker de toerist uithangen en gaan we kijken naar zo’n dans-show met de typische rieten rokjes en lekker ontspannen op het strand, want daar wilden uiteindelijk meer van ;-).

Kauai
Het tweede eiland wat we gaan bezoeken is Kauai. Hier draait het vooral om natuur! Veel wandelen, watervallen, snorkelen met dolfijnen en de Waimea canyon. Vergelijkbaar met de Grand Canyon, maar dan toch weer helemaal anders. Elk eiland heeft zijn eigen schatten en prachtige plekken, daarom is het leuk om er meerdere te bezoeken. Zo krijg je een veel breder beeld van wat en hoe Hawaii eigenlijk is.

Op dit eiland heb je ook heel sterke verschillende klimaten. Zo is het er in het Noorden heel nat en groen, maar in het Zuiden is het dan weer heel droog. Om deze reden hebben we ook bewust gekozen om in het Zuiden van het eiland te overnachten.

 photo Kauai_new_zpse78f0bea.gif

 

Op dit eiland kijken we vooral uit naar de prachtige watervallen die ons te wachten staan. Zo zou je helemaal het gevoel krijgen in een Jurassic Park film terecht zijn te komen! Ik ben benieuwd!

 photo Kauai-Waterfalls-kauai-the-garden-island-15360348-1600-1200_zps36508bca.jpg

 

Big Island – Kona
Het laatste eiland waar we heen gaan is Big Island en ook het spannendste als je het mij vraagt. We gaan hier namelijk vulkanen bezoeken! Ik heb nog nooit een vulkaan in het echt gezien en het lijkt me zo spannend! Dit gaan we onder andere doen door met de auto door een National Park te rijden en met een helikopter omdat je dan het beste beeld krijgt van de Vulkanen.
Ook is er speciale plek op een berg waar je heel goed naar de sterren kan kijken. Bij ons wordt dat steeds moeilijker en moeilijker door de lichtvervuiling, maar daar zou het nog helemaal puur zijn. Ik heb er zoveel zin in!!

 photo HawaiiNationalVolcanoParkcarhireKonaAirport_zpscdf1f234.jpg

Op dit eiland zijn we van een plan een snorkel tocht te maken. Dan zie je de prachtigste vissen en dolfijnen! ‘S nachts kan je hier met reusachtige roggen zwemmen, die kennelijk heel zachtaardig zijn. Ze schijnen dan met grote lampen onder het water zodat je een goed zicht hebt van deze prachtige beestjes. Vooral dit laatste vind ik best spannend, zo in het donker in het water, brr!

De laatste dag reizen we eerst terug naar Honolulu omdat van hieruit onze vlucht weer naar huis gaat. Hier verliezen we eigenlijk één nacht mee, maar aan de andere kant is het ook wel weer even lekker om te bekomen van deze reis en ontspannen terug naar huis te vliegen, want het is een heel eind! Maar liefst 22 uur zullen we onderweg zijn om van Brussel naar Honolulu te gaan. Dit is natuurlijk ook met tussenstops gerekend, maar gaar zullen we zeker zijn met 11 uur tijdsverschil, haha!

Zoals je wel kan begrijpen is dit zeker niet de goedkoopste reis en ik heb er dan ook een jaar voor gespaard! In combinatie met goed sparen en het internet afzoeken naar de beste prijzen en opties kom je met een lager budget al een heel groot eind! Ik woon natuurlijk nog thuis dus al het geld wat ik verdien en krijg voor verjaardagen zet ik op de bank, maar dat laat niet weg dat wij het het liefst zo goedkoop wilden maken, net zoals vorig jaar.

Na twee van dit soort reizen gepland te hebben, heb ik het gevoel dat ik ondertussen de trucjes en zoekmanieren wel onder de knie heb. Als jullie het leuk vinden, wil ik deze gerust eens in een paar artikeltjes gieten! Want geloof me, niets is zo frustrerend als je de helft van je budget aan een veel te duur vliegticket moet spenderen!

Groetjes, Pauline

Delen: