Mijn vakantieplannen: Thailand

 photo Thailand_zpswhnpqq3e.jpgZo lang als ik mijn blog heb, schrijf ik elk jaar over mijn vakantieplannen. Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben van het plannen en natuurlijk het reizen zelf! Dit jaar ging eigenlijk een beetje anders. Daar mijn vriend en ik altijd in september op vakantie gingen en ik de eerste introductie week van school mistte, had ik daar dit jaar geen goed gevoel bij. Volgend jaar stroom ik door naar het derde en laatste jaar van mijn richting. In de eerste week krijg je ontzettend veel info over stages en een groot project dat we moeten gaan uitwerken. Niet echt het typische “hier is je buddy” jaar. Juni was de volgende keuze, zo heb ik het kunnen proppen tussen de examens en mijn vakantiewerk! Ook over de bestemming zijn er lange twijfels geweest, maar we zijn eruit! Thailand here we come!

We hebben zolang moeten wacht met boeken omdat ik mijn examenrooster maar niet kreeg. Way to go school! Het is voor ons beide de eerste keer naar de Aziatische kant van de wereld, spannend! We zijn daarom niet meteen gegaan voor de klassieke trektocht, maar hebben een basis/chill vakantie gepland. Zin in!!

Bangkok
We vliegen meteen na mijn laatste examen en dit kan je heel letterlijk nemen. Ik heb om half 10 examen en om 14h zouden we eigenlijk al op de luchthaven moeten staan. Gelukkig is het niet al te ver… Onze vlucht boekten we samen met het hotel in Bangkok via Expedia. Je kan op Expedia kiezen om slechts een deel van de vakantie een hotel te boeken, ideaal!

 photo Chinatown-Bangkok-Thailand_zpsr66qfocw.jpg

Het eerste deel van onze trip bestaat uit een paar dagen Bangkok. Een wereldstad die ik al lang wil leren kennen! We slapen aan de oevers van Bangkok omdat ik van velen gehoord had dat dit ’s avonds een beetje koeler is dan in de binnenstad en je er even kan ontsnappen aan de drukte.

Ik heb al een lijstje met de bezienswaardigheden die we zeker gezien moeten hebben! Als eerste de ‘Golden Buddah’. Een drie meter hoge, volledig gouden Buddah beeld. Door constante donaties en mega stroom aan touristen, maakt het beeld zelfs winst. Misschien die als souvenir?

Ban Nam Peung Floating Market. Aan die namen moet ik nog even wennen, dat wordt nog wat als we de weg moeten vragen, haha! De floating market is letterlijk zoals het heet. Een markt, maar dan op het water in de vorm van bootjes en vlotters. Vanaf de oevers en vanaf het water kan je dan al je benodigdheden halen. Ook de avond en nachtmarkten wil ik graag eens bezoeken. Aangezien je dan toch nog klaarwakker bent door de jetlag is dat mooi meegenomen.

 photo 2013-05-27-BangkokFloatingMarketAlbertoS.Dosantos_zpsst14xpfx.jpg
Streetfood. Ik benoem deze ook even tot attractie! Een vriend van Zowie vertelde ons al dat je eigenlijk alles wel kan eten zolang de verkoper het allemaal met een tangetje vasthoudt en niet met zijn handen, ook niet wanneer hij handschoenen draagt. Stiekem ben ik ook wel benieuwd naar alle gekke dingen zoals gefrituurde insecten, zoiets moet je gewoon eens geprobeerd hebben!

Rijden met een tuk-tuk! Dit staat zeker op het lijstje! Misschien niet echt een attractie voor de locals, maar ik wil er sowieso is in gezeten hebben!

Natuurlijk staat er nog een stuk meer op het lijstje, maar jullie krijgen alles sowieso nog te zien in een vlog! Ik kijk al uit naar al het eten, haha, is dat raar?

 photo bangkokcity35_zpsdw1skg3d.jpg

Koh Samui
Het tweede gedeelde, namelijk het chill gedeelte, was iets moeilijker te kiezen. Welk eiland is het leukste, niet te druk, niet mega toeristisch of de verkeerde toeristen if you know what I mean. Het is en blijft Thailand denk ik dan!

Uiteindelijk zijn we gegaan voor Koh Samui, maar niet in de vorm van het klassieke 5 sterren resort. Op mijn geliefde website Airbnb.com vonden we een super leuke villa met zicht op het strand. Say whuut!? De villa is gelegen op het minder toeristische gedeelte van Koh Samui, het zou er nog steeds zijn zoals enkele tientallen jaren geleden. Klinkt goed!

 photo BEACH-2013-12-10_08-30-36-thumb_zps83hih1au.jpg
Op het eiland hebben we een auto gehuurd, dat wordt nog gillen aangezien in Thailand aan de andere kant van de weg gereden wordt, maar dat zijn zenuwen voor later! Aangezien we een huisje gehuurd hebben, zijn we niet zo afhankelijk van een hotel/restaurant en zijn we veel vrijer in wat we doen. Ik kijk al uit naar al die Thaise supermarkten! Ook een dagje naar de spa staat hier vast op de planning! Hello massage van 90 minuten voor nog geen €20,-, come to me!

Ik heb ontzettend veel zin in deze vakantie aangezien ze is eens iets helemaal anders is dan wat we voordien al gedaan hebben. Natuurlijk neem ik de vlog camera weer met me mee op vakantie en krijgen jullie alles te zien!  Hebben jullie nog tips? Laat ze gerust horen!!

Wat zijn jullie plannen deze zomer?

Groetjes, Pauline

Delen: