Mijn nieuwe (school) tas

Ik liep al een lange tijd rond met een oude tas die al helemaal versleten was maar mijn boeken paste er als enige in dus bleef ik hem gebruiken. Tot ik het genoeg vond en mijn zinnen had gezet op een nieuwe tas die ik voornamelijk zou gaan gebruiken voor het vervoeren van mijn veel te zware schoolboeken en laptop. En dit is hem geworden! Een Longchamp pliage tas in het donker bruin met bruine hengsels. Eerst heb ik wat staan twijfelen tussen donker blauw en donker rood maar ik vond deze dan toch het mooiste! Ik heb al een kleine handtas van de pliage collectie in dezelfde kleuren combinatie dus ze passen perfect bij elkaar!Ik koos hem voornamelijk voor de grootte, mijn 15 inch laptop past hier perfect in en hij is nog mooi ook! Dat kom je niet vaak tegen bij tassen waar je laptop in past…

Natuurlijk ga ik hem voor nog een reeks andere dingen gebruiken want hij is gewoon, net zoals mijn handtas, super handig! Zoals bijna wel iedereen weet kan je de pliage tassen van Longchamp helemaal opplooien tot ze klein en plat zijn. Deze gaat deze zomer dus mooi mee op vakantie! Ik had al bedacht dat ik hem ga gebruiken als handbagage op het vliegtuig en éénmaal aangekomen zal ik hem opplooien en vervangen door de kleinere versie die dan netjes opgeplooid in de koffer zat. En op de terugweg doe ik dan gewoon hetzelfde maar dan omgekeerd. Ze nemen namelijk amper plaats in in je koffer.

Naast dat ik hem heel erg handig vind, vind ik hem natuurlijk ook erg mooi. Ik koos de bruine kleur omdat dit bij bijna alles dat ik draag past. Het is een neutrale kleur die overal goed bij past. Ook heb ik zoals ik al eerder zei, de kleine versie, in de dezelfde kleurtjes als deze. Zo heb ik een leuke set! Als je een pliage tas denkt aan te schaffen heb je keuze uit verschillende groottes. Zo heb je een kleine (heb ik), een iets grotere, deze maat en een mega maat. Ook kan je kiezen tussen een heleboel kleuren en iets wat ik wel belangrijk vind…. de maat van de hengsels! Zo koos ik bij deze de lange hengsels zodat ik hem over mijn schouder kan dragen. Bij mijn kleintje koos ik dan weer voor de kortere versie.

Zoals bij elke Longchamp tas heeft ook de mijne een gouden druk knop met het logo erop. Het flapje en hengels zijn trouwens echt leer, ook hier staat het logo nog eens ingedrukt.

Met een flapje en een drukknopje zou iedereen natuurlijk alles uit je tas kunnen stelen, niet echt handig… Zo hebben ze, bijna vanzelf sprekend, allemaal een goede rits met de nadruk op goed. Mijn ouders hebben al zo’n twintig jaar een grote longchamp tas die ze vaak gebruiken en meenemen op reis. En de rits is nog steeds als nieuw!

Als laatste laat ik jullie dan even de inhoud zien. Het is gewoon één groot vak waar je mega veel in kwijt kan! Aan de zijkant zit nog een klein vakje genaaid. Perfect voor je telefoon bijvoorbeeld…
Ik heb hem gehaald in Brussel, op de Louisa laan zit er een Longchamp winkel waar ze een groot deel van de collectie hebben. Ik betaalde er zo’n 70 euro voor.

Groetjes,
Pauline

Delen: