Mijn (nieuwe) Michael Kors Portemonnee

 photo Unknown_zps8d064cf0.jpgIk loop al zo’n 3 jaar rond met dezelfde, goedkope Primark portemonnee en daarom vond ik het wel eens tijd worden voor een nieuwe! Ondertussen loop ik al een maand rond met een mijn prachtige Michael Kors portemonnee die ik voor mijn verjaardag kreeg en vandaag deel ik mijn mening hierover. Is hij het geld waard? Is de kwaliteit goed? Genoeg vakjes? Lees verder en je komt het allemaal te weten!


 photo IMG_9999_zps6f41087a.jpgWanneer je een Michael Kors portemonnee wilt gaan kopen, heb je twee verschillende modellen waar je uit kan kiezen. Je kan het ‘gewone’ model kopen of die waar je je iPhone 5 in kan stoppen, deze laatste heb ik. Het verschil is eigenlijk niet heel groot, enkel het vakje waar je je mobiel in kan stoppen valt weg bij het ‘normale’ model en natuurlijk is er een verschil in prijs. Ook zit er aan de ’tech’ versie een bandje waardoor je de portemonnee ook als whristlet kan gebruiken, super handig aangezien je gewoon alles bij de hand hebt zitten zoals bij een mini handtas, maar dan gewoon in je portemonnee! Je kan natuurlijk het bandje er gewoon afhalen als je dat liever niet gebruikt.

 photo IMG_9985_zpseac0a86d.jpg
De portemonnee is gemaakt van saffiano leder, een soort leder dat je tegenwoordig bijna overal wel voorbij ziet komen en ook ik vind het heel mooi! Het verschil met gewoon leder zie je natuurlijk meteen. Bij saffiano leder zie je een andere soort textuur en het voelt ook helemaal anders aan, heel glad en hard. Het is dan ook zo behandeld, dat wanneer er bijvoorbeeld water opkomt, dit er niet in zal gaan dringen, maar er gewoon afloopt.

Over naar de binnenkant, die gemaakt is van een combinatie van leder en stof. Wat ik super vind aan deze portemonnee is dat er gigantisch veel plaats is om alles netjes in op te bergen! Zo heb je in het midden een apart vak voor je muntjes, met daar tegenaan het vakje voor je mobiel.

 photo IMG_9994_zps59c7ad6e.jpg

Aan beide kanten van het muntenvakje heb je een ruimte waar je van alles in kan stoppen. Briefjes geld, bonnetjes, extra kaarten, rijbewijs… Zelf probeer ik deze vakjes zo leeg mogelijk te houden, want ik weet dat wanneer ik eenmaal begin met vullen het één grote ramp wordt in mijn mooie portemonnee!

Naast de extra vakjes bevinden zich aan elke kant vakjes voor kaarten. Aan de ene kant bewaar ik de belangrijkere kaarten zoals: mijn identiteitskaart, bankkaart, pre-paid kaart, ziekteverzekeringenkaart, etc…

 photo IMG_9989_zpsb550d0ca.jpg
Aan de andere kant heb ik dan weer de niet-belangrijke kant. Daar zitten vooral klantenkaarten uit verschillende winkels die ik het meeste bezoek. De overige klantenkaarten heb ik tegenwoordig met een app op mijn iPhone staan, die ik tegenwoordig ook gemakkelijk mee kan nemen in mijn portemonnee! Als dat niet handig is!

 photo IMG_9996_zps5376dd88.jpg
Nu komen de vakjes die ik het geweldigste vind. Achter beide kaartenhouders bevinden zich namelijk nog twee vakjes waar je briefjes geld in kan stoppen! Dit is de plek in een portemonnee die volgens mij het meest verloren gaat bij andere modellen. In het vakje achter de belangrijke kaarten bewaar ik briefjes geld, helaas had ik geen geld meer op zak en kon ik het niet letterlijk laten zien voor de foto, haha!  Aan de andere kant kan je bijvoorbeeld buitenlands geld bewaren wanneer je op vakantie bent voor wanneer je twee verschillende valuta niet door elkaar wil halen!

 photo IMG_9995_zps1f612aff.jpg
 photo IMG_9997_zps660f9008.jpg
De portemonnee sluit af met een rits, iets waar ik in het begin een beetje onzeker over was of ik het wel wilde. Gelukkig is de rits van prima kwaliteit en hapert ze helemaal niet. Ze gaat vlot (soms iets te vlot, hihi) open en weer toe!

Zoals jullie kunnen lezen ben ik echt helemaal tevreden met mijn nieuwe aanwinst! Voor de ‘Tech Continental’ versie van deze portemonnee betaal je €139,95. Je kan tussen verschillende kleuren en modellen kiezen en of je gewoon letters op de voorkant wilt of een plaatje zoals ik heb!

Groetjes, Pauline

Delen: