Mijn ‘at home’ SPA routine

 photo Unknown1_zps9e0dcb22.jpgHet liefst zou ik elke maand naar het welness center trekken om een uitgebreide behandeling te ondergaan, maar helaas zou ik dan bovenop mijn studie ook een fulltime baan moeten aannemen om dit te bekostigen. Gelukkig heb ik hier een goede oplossing voor gevonden, ik heb namelijk mijn eigen fijne welness routine ontworpen die ik zo uit de kast kan trekken op de momenten dat ik het echt nodig heb!

De haren

Ik begin mijn verwen sessie bovenaan en daarmee bedoel ik natuurlijk mijn haren. Doorgaans hou ik mijn verwendagje op de dag waar ik mijn haar moet wassen en aangezien mijn haartjes ook iets willen, doe ik er lekker olie in. In mijn geval is dit kokosolie die je gewoon bij de biowinkel kan halen of hier kan bestellen. Maar als je geen kokosolie voor handen hebt, kan je gerust ook olijfolie of arganolie gebruiken! De haren gaan in een knotje, warme handdoek eromheen and I’m done! Dit laat ik de volledige verwensessie zo zitten voor het beste effect. De handdoek kan je trouwens het beste warm maken door hem een klein beetje vochtig te maken en dan in een hoopje voor 1 minuutje in de magnetron te stoppen.

Manicure & Pedicure

 photo Unknown_zps91e73288.jpg
De volgende stap is het verzorgen van mijn handen en voeten. Eelt word weggehaald, nagelriemen worden verzorgd en een nieuw laagje lak of in mijn geval gellak wordt aangebracht. Een voedende crème breng ik tijdens deze stap nog niet aan, aangezien ik later nog languit in een heet bad ga liggen doe ik dat dus liever na het badderen.

Scrubben & ontharen

De stap die ik neem voor ik in bad ga liggen is het scrubben van mijn lichaam en het epileren van mijn benen en oksels.

 photo IMG_9447_zps47e81ff5.jpg
Wat betreft mijn benen en oksels vind ik het trouwens het fijnste om te ontharen met een epilator. De bikinilijn is dan weer een volledig ander verhaal, dit laat ik het liefste ontharen in het salon. Vervolgens ga ik heel erg goed scrubben ter voorbereiding op de zelfbruiner die ik later ga aanbrengen, je kan hier een scrub uit een pot gebruiken of er zelf ééntje maken.

Gezichtsmasker

Net voor ik in bad ga, neem ik er een gezichtsmasker bij. In dit geval gebruik ik er ééntje van Dr. Van der Hoog, maar je kan als je het nog goedkoper wilt houden zelf een maskertje maken met wat spulletjes die je nog in huis hebt.

Met simpele ingrediënten zoals: banaan, honing en een paar druppels appelsien of citroen, heb je meteen je huisgemaakte masker gemaakt!

Een heerlijk warm bad

Vervolgens laat ik het bad vollopen met lekker heet water en een badproductje van Lush. Pak er gerust een boek of tijdschrift bij, zet wat muziek aan en brand je lievelingskaars. Dit is voor mij echt pure ontspanning.

 photo IMG_9542_zpsc20021d7.jpg
Het liefst leg ik hier mijn GSM het liefst zo ver mogelijk weg want je zal net zien wanneer ik net 1 minuut in bad lig, er iemand mij een berichtje stuurt. Geen GSM dus! Je hoeft natuurlijk niet per sé een gekocht badproduct te gebruiken, je kan zelf met wat dingen uit de koelkast gerust een super verzorgend badje toveren!

Hierna was ik de olie uit mijn haren en spoel ik mezelf even snel af met de douchekop.

Zelfbruinen

Na het bad laat ik mezelf eerst helemaal opdrogen en smeer ik mijn hielen, enkels en knieën in met een klein beetje lotion. Vervolgens pak ik er de zelfbruiner bij en bruin ik meestal enkel mijn benen. Als ik in dit hele gedoe geen zin heb of er geen tijd voor heb, gebruik ik een crème met zelfbruiner erin. Dan moet je niet zo erg oppassen voor strepen en ben je meteen ingesmeerd!

 photo IMG_9456_zpsf79de030.jpg
Insmeren

Als de zelfbruiner helemaal goed is ingetrokken, smeer ik me helemaal in met een voedende crème of bodylotion. Omdat ik daar de rest van de dagen meestal te lui voor ben, vind ik het fijn om heel mijn verwenproces af te maken met een gevoede huid!

 photo IMG_9524_zps9fbf6118.jpg

Ook gebruik ik in deze stap een heel voedende hand- en voeten crème zodat mijn pas gemanicuurde handen en voeten lekker zacht worden en blijven.

Totale ontspanning

Als ik alle stappen doorlopen heb, trek ik mijn zachtste pyjama aan, zachte sokken en neem ik er een warm dekentje bij. Een kop thee en een serie zijn ook essentieel in deze stap! Wanneer je dit allemaal hebt doorlopen garandeer ik je dat je je als herboren zult voelen!

 

Hebben jullie ook zo’n vaste spa routine?

Groetjes, Pauline

Delen: